2/5/2024

Panattoni levert nieuw gebouw op laatst beschikbare kavel XL Businesspark Almelo op

Belangrijke mijlpaal voor commerciële ontwikkeling van regio

Panattoni

Panattoni levert nieuw gebouw op laatst beschikbare kavel XL Businesspark Almelo op

Belangrijke mijlpaal voor commerciële ontwikkeling van regio

D

eze maand levert vastgoedontwikkelaar Panattoni het duurzame, multifunctionele logistieke gebouw, Panattoni Park Twente op. Het gebouw beslaat circa 55.000 vierkante meter en wordt gecertificeerd met BREEAM-NL Excellent. Panattoni Park Twente maakt onderdeel uit van het bredere XL Businesspark Almelo dat fungeert als belangrijke Nederlandse transport hub met uitstekende verbindingen voor transport van en naar Europa. Dit is tevens de laatste beschikbare grote kavel op het businesspark, wat een belangrijke mijlpaal markeert in de commerciële ontwikkeling van de regio.

Panattoni Park Twente meet in totaal 55.000 vierkante meter heeft 48 laaddocks en bijna 400 parkeerplaatsen. Het warehouse is eventueel op te delen in 4 individuele units met elk een eigen kantoor. Het BREEAM-Excellent gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen, is aardgasvrij en maakt gebruik van zo’n 4000 zonnepanelen om groene energie op te wekken voor de toekomstige huurder(s). Dit aantal kan verder uitgebreid worden op basis van de energiebehoefte. Daarnaast is bij het ontwerp veel aandacht besteed aan interne luchtkwaliteit en visueel en technisch comfort ten behoeve van het welzijn van de gebruikers.

Groene Logistieke Oplossingen

Door de strategische ligging is Panattoni Park Twente een ideale logistieke warehouse locatie voor uiteenlopende bedrijven. Naast uitstekende verbindingen met de snelwegen zijn er diverse mogelijkheden voor duurzaam transport in- en uit Europa. Zo biedt de aanwezigheid van de containerterminal (Combi Terminal Twente) en de openbare laad- en loskade op het XL Businesspark een duurzaam alternatief voor vervoer per vrachtwagen. Deze terminal ligt op 1 minuut afstand van Panattoni Park Twente en heeft directe verbindingen met belangrijke binnenvaartroutes en de havens van Rotterdam en Amsterdam. Toekomstige huurders kunnen voor het transport van hun containers gebruik maken van de terminaltrekkers van de Combi Terminal. Na aankomst bij het warehouse worden de containers eenvoudig omgekoppeld, zodat het eigen personeel ze zelf kan laden en lossen.

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland leg uit: "Eén enkel schip kan tot wel 80 tot 100 containers vervoeren. Dat betekent dat elke container die over water wordt vervoerd, geen extra belasting vormt voor onze wegen. Dit resulteert in aanzienlijk verminderde CO2-uitstoot en minder congestie op Nederlandse snelwegen. "

Met een BREEAM Excellent-certificaat is Panattoni Park Twente meer dan alleen energieneutraal. Zo draagt het multifunctionele logistieke gebouw met diverse maatregelen ook bij aan het welzijn van de gebruikers van het gebouw. Zo is bij het ontwerp veelvuldig aandacht besteed aan interne luchtkwaliteit, en visueel en technisch comfort.


Jeroen Gerritsen: “De richtlijnen in het Bouwbesluit stellen bijvoorbeeld dat je 23,2 kuub (per uur, per persoon) moet ventileren. Bij Panattoni Park Twente gaan we voor 60 kuub (per uur, per persoon). Dat is echt een aanzienlijk verschil.”

Daarnaast is het gebouw voorzien van airco’s en douches en kunnen de toekomstige gebruikers genieten van een ontspannen pauze in de buitenlucht in het aangrenzende aangelegde groengebied.

Jan Geerdink, directeur XL Businesspark: “Bij de realisatie van het XL Businesspark is de samenwerking gezocht met Landschap Overijssel om 12 hectare in te richten als natuur. Waar eerst landbouwgrond was, is inmiddels een heel gevarieerd gebied ontstaan. Een mooie, groene buffer tussen het bedrijventerrein en het woongebied in het zuiden. Bovendien zorgt dit gebied voor een unieke en aangename werkomgeving voor werknemers van de gevestigde bedrijven.”

Talent uit de regio

In de regio rond het XL Businesspark wonen zo’n 640.000 inwoners, wat zorgt voor een evenwichtige verhouding tussen vraag en aanbod op het gebied van werkgelegenheid. Daarnaast maakt Het XL Businesspark deel uit van de logistieke hotspot Port of Twente. Hier werken de overheid, onderwijs- en onderzoekinstellingen en het bedrijfsleven samen in het initiatief Twents Huis van de Logistiek om de logistieke kracht van de regio verder te ontwikkelen en vakmanschap te verbeteren. Het Twents Huis van de Logistiek jaagt de ontwikkeling van talentvolle mensen aan die graag in de dynamische logistieke sector willen werken. Alle mogelijkheden en kansen die zich voordoen op het gebied van werk binnen de sector, worden hier geregisseerd. Zo biedt het park bijvoorbeeld kansen voor studenten die geïnteresseerd zijn in een logistieke stageplek of een dag mee willen kijken bij diverse bedrijven op het XL Businesspark.

Jan Geerdink, directeur van XL Businesspark: “De gemeente heeft altijd positief gereageerd op de aanleg van het businesspark, omdat gevestigde bedrijven, zoals Panattoni, samenwerken om de logistieke kracht van regio Twente te verbeteren. Het is een ideale locatie voor bedrijven in de logistieke sector om alle mogelijkheden en kansen te benutten.”

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Groot Vroomshoop Voetbaldag in de meivakantie bij de Vroomshoopse Boys

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
2/5/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
30/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators