13/2/2024

Alle drie doen ze hun eigen ding, samen maken ze iets moois

Koopman Vastgoed B.V.

Hugo, Ellen en Boudewijn Koopman

Alle drie doen ze hun eigen ding, samen maken ze iets moois

Koopman Vastgoed B.V.

B

oudewijn, Ellen en Hugo Koopman praten niet zo graag over zichzelf en hun bedrijf. Ze hebben het liever over hun projecten. Mooie en zeer diverse projecten vooral. En dan in het bijzonder locaties opkopen met bestaand gedateerd vastgoed en daar nieuw leven in blazen. Want daar doen ze het voor. Maar dan blijkt dat er achter die projecten een bijzonder verhaal schuilt over een familiebedrijf dat eigenlijk pas op latere leeftijd en per toeval is ontstaan. Hoewel; zo toevallig bleek dit achteraf nu ook weer niet.  


Alle drie deden ze in het eerste deel van hun werkzame leven totaal wat anders. Zo werkte Ellen onder meer bij Grolsch Vastgoed en de juridische afdeling van VolkerWessels, was Hugo werkzaam bij een project-ontwikkelende aannemer en was Boudewijn actief in de bouwwereld. Geen van drieën had ooit het plan om samen iets te gaan beginnen. Maar het vastgoed-DNA van hun vader bleek meer aanwezig te zijn dan ze dachten.

Hugo, Ellen en Boudewijn Koopman bij de twintig in aanbouw zijnde starterswoningen ‘De Boskamp’ aan de Industriestraat in Tubbergen. |


Ontstaan Koopman Vastgoed

Vader Koopman was allang gestopt met zijn werkzaamheden en er was ook nooit over opvolging gesproken. Hugo (42) studeerde Commerciële Economie, Ellen (45) Rechten en Boudewijn (47) Bouwkunde. Hugo: “Als afstudeeropdracht had ik ooit de Vastgoedrapportage Twente opgesteld en op een of andere manier is dat altijd in mijn hoofd blijven spoken. Bovendien hadden we het geluk dat we over financiële middelen konden beschikken. Boudewijn en ik begonnen rond 2008 naast onze vaste banen met wat kleine projecten en ons eerste serieuze project was het realiseren van een Aldi-supermarkt aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Vanuit onze beide werkgevers hadden we nogal wat contacten en zo rolden we langzaam maar zeker fulltime in het ontwikkelen van vastgoedprojecten.” Ellen: “Ze werden almaar drukker en ik stond ze steeds vaker bij vanuit mijn vakdiscipline en uiteindelijk ben ik er in 2015 ook ingestapt.”


Complementair aan elkaar.

“We zijn dus echt van nul af aan begonnen en de enige bemoeienis van onze vader hier is als wij hem een project laten zien en hij met zijn kennis en ervaring enthousiast reageert. Dan zijn wij dat ook. Kijkt hij bedenkelijk en mompelt hij iets, dan gaan we er nog maar eens even over nadenken…”, zegt Hugo. De organisatie van Koopman Vastgoed is heel simpel. Ellen: “We doen hier alles met z’n drieën. Er is geen enkel project waar iemand niet iets vanaf weet. We hebben namelijk alle drie onze eigen rol en zijn daarin complementair aan elkaar. Zo doet Hugo de acquisitie en spreekt met gemeenten, Boudewijn realiseert de plannen en heeft de contacten met architecten en aannemers en ik kom in beeld als het gaat om makelaars, notarissen, de kopers of het oprichten van een VVE”, gaat Ellen verder. Hugo: “Wij zijn altijd direct aanspreekbaar. Als je ons belt, krijg je een van ons drieën aan de telefoon. Geen telefoniste, geen secretaresse. We gaan ook naar locaties toe en organiseren info-avonden. We raken daar in gesprek met omwonenden en potentiële kopers. We luisteren naar mensen en horen dan soms zeer nuttige dingen die we dan nog in het project kunnen verwerken en waar omwonenden heel blij mee zijn. Wij vinden dat van groot belang. Probeer dat maar eens bij grote projectontwikkelaars.”

“Win-win situaties creëren is het mooiste wat er is”


Mooie projecten

Ze wilden dus zelf persoonlijk liever niet zo op de voorgrond. “Wij vinden onze projecten en de mensen voor wie we het doen veel belangrijker. Zoals dit project bijvoorbeeld.” Hugo toont de ‘artist impressions’ van Het Veldman in het centrum van Denekamp. “Het oude hotel behoudt hier zijn volledige karakteristieke eigenschappen. Daar is heel veel tijd en zorg in gestoken, samen met stedenbouwkundige van de gemeente Dinkelland. Wij hebben dit in 2019 aangekocht van Woningstichting Sint Joseph in Almelo. Het stond al jaren te vervallen. Doodzonde. Er komen nu diverse appartementen voor starters en senioren.” Ellen: “Ook hier is veel gepraat met omwonenden en andere stakeholders. We moeten met onze plannen altijd realistisch blijven. Nog zo’n mooi voorbeeld hier in ons eigen Tubbergen. Aan de Industriestraat stonden al jaren de opstallen van Brugman Radiatoren te verpauperen. Na een gesprek met Brugman hebben we een strook grond aangekocht. We wilden er vijf blokken van vier starterswoningen gaan bouwen. In een door ons georganiseerde info-avond voor omwonenden werd er super enthousiast op het plan gereageerd en de gemeente volgde hierin. Binnen een half jaar was het bestemmingsplan gewijzigd. De bewoners tegenover de nieuwbouw zijn er blij mee. De hele straat knapt er van op. Daarnaast hebben we twintig starters uit Tubbergen kunnen voorzien van een eigen koopwoning. Kortom: een win-win situatie voor iedereen.” Hugo, tot slot: “Daar doen we het dus voor.”

Koopman Vastgoed B.V.
Newtonstraat 19, 7651 AP Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators