13/2/2024

Anderen helpen boven eigenbelang

Rotary Ootmarsum-Tubbergen

Hettie Olde Loohuis en Gert Hofhuis
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Anderen helpen boven eigenbelang

Rotary Ootmarsum-Tubbergen

“D

e kop boven dit verhaal is de vertaling van het internationale Rotary-motto ‘Service above self’. Daar gaat het bij de internationale serviceclub Rotary om, en zeker ook bij Rotary Ootmarsum-Tubbergen, wat zich uit in de inzet voor goede doelen. “De naam is eigenlijk alleen Rotary Ootmarsum, maar de toevoeging Tubbergen geeft beter aan waar wij actief zijn, namelijk in zowel de Gemeente Dinkelland als de Gemeente Tubbergen.” Aldus Gert Hofhuis, die samen met Hettie Olde Loohuis het duovoorzitterschap vormt. Hettie: “Naast de inzet voor goede doelen is voor ons ook heel belangrijk dat we als leden een diverse maar hechte groep vormen, een vriendenclub. We luisteren naar elkaar en leren van elkaar. Elke bijeenkomst is daarom zeer inspirerend.”


Die bijeenkomsten vinden plaats in Droste’s Dineren en Logeren. Gert: “Dat was voorheen één keer per week, nu twee keer in de maand, wat voor de meesten beter te behappen is. We wisselen ervaringen en kennis uit, maar nodigen ook interessante sprekers uit, die ons inspireren en door wie we op een verfrissende manier tegen bepaalde zaken aan leren kijken. Het bezoek van watergraaf Stefan Kuks was hiervan een mooi voorbeeld. Dat levert dan ook weer boeiende discussies op, maar altijd met respect en begrip voor elkaar. Daarnaast brengen we ook bezoeken aan interessante bedrijven - zoals onlangs Omgekeerd Bouwen - en die zijn er in onze gemeentes in overvloed.” Hettie voegt er nog aan toe dat het Rotary-imago van ‘elitair clubje’ absoluut niet geldt voor hun Rotary: “Dat was vroeger zo en er zijn misschien nog wel elitaire kringen, maar dat geldt niet voor onze Rotary, integendeel. We staan met beide benen op de plattelands-grond.”

Fotografie: Frank Visschedijk


Maatschappelijk actieve voorzitters

Naast Hettie en Gert bestaat het bestuur van Rotary Ootmarsum-Tubbergen uit penningmeester Ceciel Pinners, secretaris Maryse Scholten en uittredend voorzitter Joost Uijterschout. Hettie en Gert vormen samen het duovoorzitterschap. Gert: “Dat leek ons een fijne manier van werken en dat blijkt ook zo te zijn. En omdat we het met ons tweeën doen duurt ons voorzitterschap twee in plaats van één jaar.” Beiden zijn al langere tijd actief bij de Rotary. Hettie - geboren en getogen Reutumse - geniet nu van haar pensioen, maar daarvoor was ze op heel veel manieren actief. “Ik heb veel ervaring als toezichthouder en ben een groot sportliefhebber. Besturen en verbinden vormen de rode draad in mijn carrière. Ik was voorzitter van de Raad van Commissarissen van Crematoria Twente, van Glasrijk en van VV Reutum, waar we ook een vrouwenteam hebben opgericht. En niet in de laatste plaats ben ik actief geweest in de gemeentepolitiek, mooi en verantwoordelijk werk.” Zo werd Hettie in 1982 het eerste vrouwelijke raadslid en is  ze ook wethouder geweest. Heel veelzijdig dus. En nu, behalve de Rotary? “Niet zo gek veel, Zonnebloem, de voetbal en vooral oppassen op de kleinkinderen”, zegt ze lachend. Voor Gert, die geboren en getogen is in Tubbergen, is het pensioen nog niet aangebroken. “Ik heb mijn eigen bedrijf DeeMaa Bedrijfsadvies en daarnaast ben ik actief in de agrarische sector, onder meer met een schapenbedrijf, samen met mijn jongste zoon.” Daarnaast is hij sinds kort voorzitter van de adviesraad sociaal domein in Tubbergen. Verder vervulde hij tal van andere functies, onder meer bij de Rabobank,  als docent bedrijfseconomie en als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Tubbergen.

“Als leden vormen we een diverse maar hechte groep, een vriendenclub


Goede doelen

In 2019 verscheen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan een jubileumboek met de titel ’Druppelen op een gloeiende plaat’. Hettie: “Die titel refereert aan het feit dat wij in onze regio niet alle problemen kunnen oplossen. Maar we brengen jaarlijks wel zo’n twintigduizend euro bij elkaar om goede doelen te steunen. Voor de Rotary is dat belangrijk om te doen, als teken van onze maatschappelijke betrokkenheid en de wil om goed te doen voor anderen.” Er zijn in de loop der jaren al heel veel activiteiten ontplooid om goede doelen te steunen. Gert: “Zo hebben we ook dit jaar gezorgd voor de sponsorgelden voor het streetsoccertoernooi in Tubbergen. En de stichtingen Leergeld in Tubbergen en Dinkelland evenals de twee afdelingen van de Verjaardagbox krijgen alle vier tweeduizend euro. We brengen het geld ook bij elkaar door zelf activiteiten te ontplooien. Zo gaan we dit jaar opnieuw met alle leden vogelhuisjes maken en die verkopen op de kerstmarkt in Ootmarsum.” Andere goede doelen de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld Stichting Wensambulance en de gehandicaptenvoorziening Bubbelklup, die een bijdrage heeft gekregen voor de aanschaf van onder andere nieuwe douchebrancards. En zo zullen nog vele goede doelen volgen.


Nieuwe leden welkom

Mede dankzij corona is het ledenaantal van Rotary Ootmarsum-Tubbergen gedaald tot ongeveer twintig. Gert Hofhuis: “Wie de gedachte heeft om lid te worden is van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.”

Stichting Rotary Club Ootmarsum
Droste’s Dineren en Logeren, Uelserweg 95, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators