19/5/2023

BBD Bouwmanagement: goede samenwerkingen zorgen voor prachtige resultaten

“Communiceer en luister goed!”

Gerdo Waanders
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

BBD Bouwmanagement: goede samenwerkingen zorgen voor prachtige resultaten

“Communiceer en luister goed!”

H

ét onafhankelijke adviesbureau voor bouwen en gebouwen in de regio Overijssel en Midden Nederland: BDD Bouwmanagement. “Wij coördineren en begeleiden bouwprojecten”, vertelt Gerdo Waanders, die inmiddels ruim elf jaar geleden het bedrijf oprichtte. Zo coördineerden ze ook de uitbouw van het Commanderieplein in het pittoreske Ootmarsum, waar nu de tweede fase van is voltooid: een derde gebouw waarin de Othmar Herberg en de Bierspa zijn gevestigd. “Een prachtige unieke toevoeging aan Ootmarsum!”, aldus Gerdo.


Bij BBD Bouwmanagement kun je terecht voor projectmanagement en advisering bij overheids- en bedrijfshuisvesting, huisvesting voor de gezondheidszorg, culturele- en vrijetijdshuisvesting, gebiedsontwikkeling. Maar ook waardebepalingen, marktanalyse en haalbaarheidsonderzoek van vastgoed. Gerdo doet zijn werk elke dag met veel plezier.


Vertaalpion

“Het mooiste aan mijn werk vind ik het continu in contact zijn met verschillende mensen bij de diverse projecten. Zowel de opdrachtgevers en de andere partijen. Daar krijgen we energie van! Eigenlijk fungeren wij als een soort vertaalpion tussen de opdrachtgever en de uitvoerende partijen die bij de projecten betrokken zijn. Wij spreken namelijk de taal van beide kanten. Communicatie is dan ook een zeer belangrijk aspect. Zaken waarnemen, luisteren naar de klant en dit vervolgens dus goed ‘vertalen’.”


Van begin tot eind

“Wij organiseren bouwprojecten van de eerste ontwikkeling tot de oplevering. Wanneer een opdrachtgever bij ons komt, maken we eerst een programma van eisen, een kostenoverzicht en we bepalen de haalbaarheid van het project. Als alles binnen de lijnen past, zetten we het project uit. We zoeken naar de best bijpassende partijen: de architect, de aannemer en de installateur. Aan de hand daarvan maken we omschrijvingen en zetten we het werk in de markt om zo een prijs te bepalen. Bedrijven kunnen zich daarvoor bij ons inschrijven. Zo kijken we niet alleen naar de prijs maar ook naar welk bedrijf het best bij de verschillende projecten past.”


Van label G naar A

“Een huidige ontwikkeling waarmee we ons ook bezig houden, is het labelen van gebouwen, ofwel het bepalen van energiezuinigheid van gebouwen. Vervolgens sturen we het energieverbruik van label G naar label A met energie-technische besparingen en maatregelen door bijvoorbeeld aanpassingen van isolaties of het installeren van zonnepanelen.”

Fotografie: Ben Haarhuis


Luisteren is aandacht

“Wat belangrijke lessen voor mij zijn geweest gedurende mijn carrière? Nou, een mooie vind ik dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Denk dat luisteren naar een ander aandacht is. Dus wanneer je goed luistert naar wat er gevraagd wordt kun je daar naar handelen. Én houd altijd de markt in de gaten; weet wat er speelt. Deze tools zijn een gouden combi.”


Het Commanderieplein

BDD Bouwmanagement was onderdeel van het bouwteam voor de aanbouw op het Commanderieplein. Gerdo vertelt hoe hij dat heeft ervaren: “We hebben meerdere zaken gedaan voor Hans Heupink. Hij heeft een hoog ambitieniveau met mooie uitdagende projecten die wij in de stijgers mogen zetten. Zoals het Commanderieplein. Een prachtige unieke toevoeging aan Ootmarsum. Ja, ik vind het nu echt een mooi geheel, goed passend bij de omgeving en het brengt weer meer leven in de brouwerij!”, vertelt Gerdo . “En mensen die een feest of evenement bezoeken in de Weemhof kunnen mooi overnachten. Ook denk ik dat Ootmarsum nu wat interessanter wordt voor jonger publiek, denk bijvoorbeeld aan verenigingen of andere groepen.”


Écht uniek

“We hebben een erg fijne samenwerking gehad met alle betrokkenen. Er waren korte lijnen en snelle besluitvormingen; dat resulteert er in dat je binnen een jaar dit mooie project met hoge kwaliteit is geleverd. Wat mij het meest aanspreekt, is dat dit project écht uniek is; dit wordt nergens voor de tweede keer gebouwd! Voor wie er nog niet is geweest: het is dus alleen het kijken al waard!”


BBD Bouwmanagement B.V.
Doesburgstraat 11, 7575 EN Oldenzaal
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators