29/10/2021

Het bedrijfsleven is het kloppend hart van de samenleving

Gemeente Tubbergen

Wethouder Ursula Bekhuis
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Het bedrijfsleven is het kloppend hart van de samenleving

Gemeente Tubbergen

O

pgegroeid in een ondernemersgezin weet wethouder Ursula Bekhuis-Groothuis dat het ondernemerschap flink aanpoten is. Met ‘ondernemen’ in haar ambtelijke portefeuille kan ze zich dan ook goed inleven in de ondernemers en de uitdagingen die zij tegenkomen. Dat ze zelf woonachtig is in Vasse maakt haar binding met de bedrijfssector alleen maar sterker. “In onze gemeente Tubbergen hebben we een heel mooi, divers bedrijfsleven,” vindt ze. “Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

De economische en financiële gevolgen van de pandemie voor Tubbergse bedrijven raken ook de wethouder. “We vinden het uiterst belangrijk om mee te denken met onze ondernemers. Zowel voor, tijdens als straks na coronatijd,” aldus Bekhuis-Groothuis

Een bedrijf is meer dan ondernemen

“Een bedrijf is geen zielloze organisatie,” vervolgt de wethouder. “Sterker nog, het bedrijfsleven is het hart van de samenleving. Als dat hart stopt met kloppen, heeft dat zijn weerslag op de hele maatschappij. Want naast de sector waarin ondernemingen actief zijn, bieden zij ook werkgelegenheid. Ik denk dat bijna alle jongeren in de gemeente Tubbergen wel bij een bedrijf in de buurt een bijbaantje hebben of hebben gehad. Bovendien steunen veel ondernemers het verenigingsleven door sponsoring.”

Bewondering voor veerkracht in coronatijd

De veerkracht die ondernemers in coronatijd tonen, maken diepe indruk op wethouder Bekhuis-Groothuis “De creativiteit is grenzeloos. Denk aan het ‘Shoplicht’ in het winkelcentrum. Bij rood licht is het maximaal aantal toegestane klanten bereikt en moeten bezoekers wachten tot het groen wordt. In kleine kernen als Tubbergen werkt dit perfect. Veur’n en et’n is nog zo’n fantastisch initiatief. Dit concept wordt al overgenomen door omliggende plaatsen buiten Tubbergen. Er zijn zelfs in deze tijd nieuwe bedrijven en winkels geopend. Dan heb je als ondernemer echt lef. Ik heb enorm veel bewondering voor de ondernemers in onze gemeente en ik hoop dat zij ons ook na deze periode niet aarzelen om contact met ons op te nemen als daar behoefte aan is. We denken graag met hen mee bij vragen zoals ‘hoe nu verder’ en over het verloop op korte- en langere termijn.”

Gemeente Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

“Nederland laten genieten van het buitenleven”

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
28/6/2022

“Wij ondersteunen klanten stapsgewijs in hun energietransitie”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
3 min
|
Datum:
20/6/2022

Onbetaalde facturen? Klop gerust aan bij Brusse & Masselink

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Ben Haarhuis
4 min
|
Datum:
20/6/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators