20/2/2023

“Betrokken zijn met en het steunen van bedrijven is prioriteit”

Wethouder Benno Brand van Dinkelland

Benno Brand
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

“Betrokken zijn met en het steunen van bedrijven is prioriteit”

Wethouder Benno Brand van Dinkelland

V

andaag spreek ik met ondernemer én Wethouder van Economische Zaken, Recreatie en Toerisme van de Gemeente Dinkelland Benno Brand. Hij vervult deze rol inmiddels zes jaar nu. Maart 2022 werd hij herkozen, wat betekent dat hij de komende jaren zijn plannen mag voortzetten. Benno is een enthousiaste, betrokken Wethouder. Hij vertelt over hoe hij en zijn team de goede banden met het bedrijfsleven onderhouden en waar de focus op ligt. Ook ben ik benieuwd waar zijn passie voor ondernemen vandaan komt en waardoor hij energie krijgt van zijn werk.  

Benno Brand, 60 jaar, woonachtig in Weerselo en inmiddels voor de derde periode wethouder. “Ik heb de portefeuille economische zaken en vrijetijdseconomie. Ik houd me bezig met openbare ruimte, kunst, cultuur, musea, vergunningen en ruimtelijke ordening”, aldus Benno. Hij kent veel van de ondernemers in de gemeente persoonlijk.

Wethouder Benno Brand van Dinkelland | Fotografie: Frank Visschedijk

Ondernemers horen en zien

“Wat een van de belangrijkste dingen is in mijn rol als wethouder is dat we goed contact hebben met het bedrijfsleven. Zowel ik zelf als de ambtenaren. We doen regelmatig bedrijfsbezoeken en zorgen ervoor dat er een goed klimaat is. Daarmee bedoel ik: een goede situatie waarbij ondernemers kunnen blijven ondernemen. Dit doen we door ervoor te zorgen dat ondernemers worden gehoord en gezien. Als ondernemers vragen hebben worden ze snel geholpen,” vertelt hij verder.

Het bedrijfsleven

Betrokkenheid en ondersteuning van ondernemers staan dus hoog in het vaandel. “Betrokken blijven doen we door nieuwsbrieven te versturen, door telefonisch contact en het liefst kom ik bij de bedrijven langs. We hebben geen contact op een formele manier; gewoon een leuk, goed gesprek van mens tot mens. Bedrijfsbezoeken doen we uit pure interesse en om te laten weten dat we bedrijven altijd op verschillende vlakken ondersteunen. Zo horen we graag waar we kunnen helpen en of er nog vragen zijn. Tijdens de crisis en nu ook tijdens de nasleep ervan hebben we intensief contact met ondernemers. Bijvoorbeeld met ondernemers die voor de regels van de overheid tussen wal en schip vielen, die geen vergoedingen kregen. Voor deze ondernemers hebben wij een subsidie of andere regeling verstrekt.”

Vrijetijdseconomie

“Onder vrijetijdseconomie vallen campings, Bed & Breakfasts, hotels en andere ondernemers in de toeristische sector. Deze ondernemers hebben het erg moeilijk gehad, onder andere doordat ze een periode de deuren volledig moesten sluiten. Ook met deze ondernemers hebben we regelingen kunnen treffen om ze te helpen. Andere belangrijke topics waar de focus op ligt: hoe gaan we om met het arbeidskrachttekort? Hier zetten we ons actief voor in en helpen krachten aan de bedrijven te binden. Ook proberen we om de scholen en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden om aan de voorkant te zorgen dat er voldoende personeel komt. En de stikstofproblematiek zorgt voor spannende tijden in de agrarische sector. En zeker in spannende tijden moeten we er zijn als Gemeente. Dat doen we met een mooi team van vier mensen.”

Energie

“Waar ik écht energie van krijg is het omgaan met mensen. Gedreven mensen; mensen die energie steken in het maken van mooie, nieuwe dingen. En daar komt eigenlijk ook mijn passie voor ondernemen vandaan. Veel ondernemers zijn namelijk gestart vanuit de wil en passie om iets unieks de wereld in te brengen. En als ondernemer ben je jezelf voortdurend aan het ontwikkelen en bezig met vernieuwen. En je moet lef hebben, ook om de nodige risico’s te nemen. Daar houd ik van!”

Kies en concentreer

Dertig jaar geleden startte Benno zelf als ondernemer in de reclamebranche en dat doet hij nog steeds. De combinatie met zijn rol als wethouder en de andere dingen die hij doet bevalt hem maar al te goed. “Als ondernemer heb ik een bedrijf waarbij we reclame voor bussen in het openbaar vervoer verzorgen,” vertelt Benno.  “Ik heb veel mogen leren in mijn carrière. Een belangrijke les is dat tegen mij werd gezegd: doe datgene waar je goed in bent. En zorg ervoor dat je één of misschien twee dingen uitstekend doet. Daar heb ik me altijd staande in kunnen houden. Doe met de kennis die je hebt het juiste, maar kies en concentreer je. Laat je niet van de wijs brengen als het minder goed gaat. En durf te kiezen!”

Gemeente Dinkelland
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators