23/5/2022

Column Mobiliteit

Mobiliteit

Bianca Menderink-Harink
Bianca Menderink-Harink
Bianca Menderink-Harink
Tubbergen | Gem. Tubbergen

Column Mobiliteit

Mobiliteit

G

emeente Tubbergen is mobiliteit. En om eerlijk te zijn moest ik over deze column wel even nadenken. Ik vind het best een lastig thema. Wat is mobiliteit?

Bedrijfsconsulent Bianca Menderink-Harink

In eerste instantie denk ik aan mobiel zijn. Dat ik in staat ben om naar locaties toe te gaan waar ik wil zijn. Bijvoorbeeld met de auto naar een vriendin in Utrecht, met de elektrische fiets naar het gemeentehuis in Tubbergen of met de mountainbike op pad.

Maar mobiliteit is natuurlijk meer dan dat. Niet alleen bereikbaarheid speelt een rol, we kijken ook naar duurzaamheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid. Bovendien heeft mobiliteit raakvlakken met de inrichting van onze omgeving, met het klimaatbeleid, de economie en de werkgelegenheid binnen onze gemeente.

Zo moeten we met elkaar maatregelen nemen om de klimaatverandering aan te pakken. Als gemeente zijn we hier ook mee bezig. Zo hebben we een wagenpark van elektrische auto’s. De laadpalen hiervoor krijgen hun energie van de zonnepanelen op het gemeentehuis. Ook denken we na of we samen met anderen dezelfde vervoersmiddelen kunnen gebruiken. Denk aan de thuiszorgmedewerkers die in de ochtend en avond op pad gaan naar cliënten. Overdag staan die auto’s stil en die kunnen we als gemeente dan misschien gebruiken voor bijvoorbeeld onze medewerkers.

En kijk wat corona ons heeft gebracht. Reed of fietste ik voor corona elke dag naar het gemeentehuis in Tubbergen, sinds corona is dit nog slechts af en toe en honderd procent wordt het niet meer. Kortom, ons mobiliteitsgedrag verandert en zal zich naar verwachting de komende jaren blijven veranderen.

Als gemeente hebben we ons hard gemaakt voor glasvezel. Want een snelle verbinding is belangrijk voor mobiliteit en bereikbaarheid in verband met het online werken. En we ‘bemoeien’ ons met de Vloedbeltverbinding in Zenderen. Dit treft immers ook onze inwoners én onze ondernemers. Een snelle verbinding met de snelweg is voor veel ondernemers erg belangrijk. Kijk alleen maar naar al die busjes die ’s morgens naar het midden en westen van het land rijden om daar aan projecten te werken.

Voor ondernemers is het van belang hoe je omgaat met de mobiliteit van je werknemers. Je wilt dat ze zich kunnen blijven verplaatsen van A naar B, terwijl ons land steeds drukker wordt. Bovendien zijn de kosten hoger door de enorme brandstofprijzen tegenwoordig. Flexibiliteit is daarbij het sleutelwoord. Hoe speel je hier als ondernemer op in?

Kortom, er komt bij mobiliteit veel meer kijken en er zijn volop kansen als we zoeken naar slimme combinaties.

Gemeente Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators