27/9/2023

“Bijdragen aan de groei van de organisatie en persoonlijke groei van mensen is wat mij drijft”

Effect Personeelsdiensten

Thijs Oude Nijhuis
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

“Bijdragen aan de groei van de organisatie en persoonlijke groei van mensen is wat mij drijft”

Effect Personeelsdiensten

T

hijs Oude Nijhuis is sinds 2019 manager bij Effect Personeelsdiensten, waar hij vanuit zijn stageperiode eerst aan het werk is gegaan als intercedent. Een bedrijf met een typisch Twentse mentaliteit; nuchter en met beide benen op de grond. “Ik ga met veel plezier naar mijn werk, doordat ik in een bedrijf werk met een informele en open cultuur, en een team mensen die precies bij mij en ook bij elkaar passen,” vertelt Thijs tevreden.

“Mijn baan biedt veel diversiteit, dat maakt en houdt mij enthousiast,” gaat hij verder. Enerzijds stuurt hij teamleiders aan en anderzijds houdt hij zich bijvoorbeeld bezig met de ontwikkelingen in de markt. Thijs vertelt dat hij enorm veel energie krijgt van het zorgen voor groei. “Dit kan zijn het laten groeien van de organisatie en het merk zelf, door een goed neergezet marketingbeleid en het ontwikkelen van een passende digitale strategie, maar ook het bijdragen aan de persoonlijke groei van mensen geeft mij veel voldoening.”

Thijs Oude Nijhuis (links) en Jeffrey Heithuis, die de vestiging in Lichtenvoorde leidt.

Een spannende stap, goed uitgepakt

Dat laten groeien gaat hem goed af. Hij heeft momenteel 40 interne collega’s en 550 externe medewerkers (zzp’ers en uitzendkrachten) aan het werk. Een behoorlijke verantwoordelijkheid. “Het was voor mij een grote stap om deze functie over te nemen, en voor mijn gevoel had het zomaar als een kaartenhuis in elkaar kunnen vallen; daar was ik zelfs wel een beetje bang voor. Maar, we hebben duidelijk stappen gemaakt die het bedrijf goed hebben gedaan. Daar ben ik trots op.”

Betrokkenheid met medewerkers

“Ik denk dat goed leiderschap gebaseerd is op echte betrokkenheid bij de medewerkers en het goed coachen. Dus niet commanderen en controleren, maar juist in gesprek gaan en kijken hoe mensen tegen dingen aankijken en de valkuilen en verbeterpunten in kaart brengen om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Ik vind het erg belangrijk dat de mensen in mijn team het gevoel hebben dat ze serieus worden genomen. We gaan in gesprek om persoonlijke drijfveren goed in kaart te brengen en te zorgen dat iedereen zijn eigen krachten kan inzetten en ontwikkelen. Ook vind ik het belangrijk dat ze goed leren en weten wanneer hulp te vragen. Hulp vragen wanneer het nodig is, is altijd goed. En als het niet nodig is bied ik zoveel mogelijk vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Er is ruimte en tijd voor een lolletje, dit zorgt voor een prettige werksfeer. En ook de vrijdagmiddagborrel doet ons allemaal goed; mooi samen het weekend inluiden,” vertelt Thijs enthousiast.

Motivatie belangrijker dan ervaring

Ook ziet hij een gunstige ontwikkeling plaatsvinden in het bedrijfsleven. “Bedrijven staan steeds meer open voor werknemers die geen specifieke ervaring hebben maar wel gemotiveerd zijn om dingen te leren. Dit is positief voor onze kandidaten. Want de meeste mensen die hier binnenkomen hebben weinig tot geen werkervaring. Begeleiding is dan wel erg belangrijk. Wij bieden de eerste drie weken een inwerktraject. Dat zorgt voor duidelijkheid en structuur. Dit doen we in combinatie met structurele evaluatiegesprekken. 

Evalueren, groeien en plezier hebben

Evaluatiegesprekken zijn zeer belangrijk. Daarom doen we dit minimaal één keer per 4 tot 6 weken.” In de gesprekken wordt gevraagd naar hoe het werkwijs gaat, maar aandacht voor het persoonlijke vlak vindt Thijs minstens zo belangrijk. “Hoe gaat het met iemand? Zit iemand goed in zijn vel? Is iemand gelukkig in zijn werk? – Zulke vragen komen aan bod. Ook bieden we mogelijkheden tot cursussen en opleidingen om mensen persoonlijk te laten groeien. Ik denk dat het een belangrijke bron voor motivatie is dat mensen op een plek werken waar ze zowel op werkgebied als persoonlijk vlak zich kunnen ontwikkelen. En het allerbelangrijkst: dat ze plezier hebben,” sluit hij af.

Nieuwsgierig geworden naar Effect Personeelsdiensten? Bekijk de website www.effectwerkt.nl

Effect Personeelsdiensten
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators