9/4/2024

Bijzondere kozijnoplossingen en persoonlijke aandacht altijd voorop

Oude Wesselink Kozijnen

Kim Masselijk
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Bijzondere kozijnoplossingen en persoonlijke aandacht altijd voorop

Oude Wesselink Kozijnen

K

Kim Masselink neemt me mee in haar wereld als vrouwelijk leider in de bouw. Ze is een van de twee eigenaren van OWK, waar ze vanaf 2007 werkzaam is. In 2017 nam ze het bedrijf over van haar vader en sinds 2020 is Sander Wissink haar compagnon.

“Ik heb een achtergrond in marketing en communicatie, waar ik voor studeerde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ik ben altijd ondernemend geweest en wist al op jonge leeftijd dat ik iets voor mezelf wilde beginnen. Ik dacht dat mijn pad zich in de marketingwereld zou ontvouwen, maar dat liep dus anders. Mijn vader wist altijd dat ik wat voor mezelf zou willen beginnen, waardoor hij me in 2007 vroeg om het bedrijf samen met hem te runnen”, vertelt Kim.

Een mooie verdeling

“Interne communicatie heeft mij altijd erg getrokken: hoe werken bedrijfsprocessen en hoe kunnen we dit zo efficiënt mogelijk aanpakken? Wat doet een bedrijfscultuur en hoe breng je dat in lijn met je imago? Dat zijn dingen waar ik me bij OWK ook mee bezig houd, naast personeelszaken, financiën en commercie. Sander focust zich op de technische kant, de engineering. Sander en ik werken al tien jaar samen, we kennen elkaar goed, hebben het werk mooi verdeeld en vullen elkaar goed aan”, gaat Kim verder.

Verandering en groei

“Toen ik in 2007 in het bedrijf kwam werken, was het klein met zo’n tien man in dienst. Ook toen hadden we alles al zelf in huis: we maken de producten zelf, we plaatsen en monteren zelf, doen verkoop en calculatie. Dat vind ik een van onze krachten. Naast dat we kwalitatief hoogwaardige producten leveren en altijd de wensen van de klant voorop stellen. Inmiddels hebben we zo’n 35 mensen bij ons werken; de groei is organisch gegaan. We vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat de organisatie en processen goed lopen, dat mensen op de juiste plek zitten. We willen zeker verder groeien en daarin ligt altijd de uitdaging dat ik persoonlijk mee mag groeien met het bedrijf. Want mijn rol is uiteraard veranderd. Ik sta niet meer op de werkvloer, maar heb meer een coachende rol. Dus ik heb veel uit handen leren geven.”

“We vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat de organisatie en processen goed lopen”

Persoonlijke aandacht voorop

“Persoonlijke aandacht voor de klant staat bij ons voorop. Zowel intern als in de communicatie met de klant. We denken erg mee met de wensen van de klant, omdat we dat fijn vinden maar ook omdat we willen dat de klant helemaal tevreden is. We kunnen buiten de gebaande paden denken met unieke projecten en bijzondere kozijnoplossingen. We gaan dan om tafel met de aannemer en architect om mee te denken met de niet-standaard oplossingen; daar krijgen we dan ook veel energie van.”

Kozijnen zijn essentieel

“Wij vinden het heel fijn dat we worden ingeroepen als sparringpartner. Architecten bellen ons en vragen om advies. Dus met elkaar kennis delen. Dat vinden wij mooi om te doen. De aannemer stuurt ook vaak de klant naar ons toe zodat klanten het gesprek over kozijnen aan kunnen gaan en ook om de werkplaats te bekijken. Want daar komt het werk tot leven. Ze kunnen hier de materialen en bijvoorbeeld hang- en sluitwerk bekijken. Kozijnen zijn een essentieel onderdeel van een huis.”

Waardevolle lessen

In haar carrière heeft Kim veel geleerd. Onder andere dat je ook wel eens ergens over na mag denken voordat je antwoordt, en dat ‘nee’ ook een antwoord is. “Vroeger voelde ik altijd veel druk om direct te antwoorden en beslissingen te maken, terwijl ik nu denk: je mag er best even over nadenken. En de volgende mooie les is dat waar er ergens een deur dicht gaat, er ook altijd weer een deur open gaat. Je kunt soms ergens enorm van balen, maar zorg dat je altijd het vertrouwen houdt dat er zich ergens weer een nieuwe kans voor doet”, sluit Kim af.

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators