9/2/2022

Thomas Hamse, Bouwbedrijf Hulshof: “Elk project is uniek”

Bouwbedrijf Hulshof

Thomas Hamse
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Thomas Hamse, Bouwbedrijf Hulshof: “Elk project is uniek”

Bouwbedrijf Hulshof

"

We maken meestal onder architectuur gebouwde woningen; daar zijn we goed in. Elk project van ons is dan ook uniek.” Vorig jaar nam Thomas Hamse de leiding van Bouwbedrijf Hulshof over van naamgever Jan Hulshof. Voor zowel werknemers als klanten is er niet veel veranderd. Nog steeds bestaat het grootste deel van de opdrachten uit speciale en onder architectuur gemaakte gebouwen. “We doen voor de continuïteit van het bedrijf natuurlijk ook projectbouw voor vaste ontwikkelaars.”

Maar vooral in de speciale gebouwen, daar ligt onze echte liefde. En de kunde. “We zijn in staat om moeilijke detaillering goed te maken, hebben vakbekwaam personeel in dienst. Geen standaard bouwvakkers, die ‘alleen maar’ een bouwpakket neerzetten.”

Kritische klanten

“Denk bij die speciale details bijvoorbeeld aan kozijnen en raampartijen, glazen gevels en aparte kapconstructies, maar ook aan grote vides met vrijdragende vloeren. Het zijn opdrachten die je ook moet wíllen doen, want er gaat extra veel tijd in zitten. Wil je als bouwer vooral snelheid en veel meters maken, waardoor je snel geld kunt verdienen, dan moet je dit soort dingen niet doen.” Doordat Hamse en zijn equipe - bestaande uit in totaal 25 mensen in vaste dienst, aangevuld met mensen van buitenaf - zich focust op de speciale gebouwen, is zijn bedrijf vooral actief in het hogere segment. “Dat zijn mensen die willen en kunnen betalen voor vakwerk, maar die ook uiterst kritisch zijn. Ze letten goed op dat het werk goed gebeurt, willen waar voor hun geld. Aan ons de taak om een reëel verhaal te vertellen en een realistische prijsstelling te hanteren.”

Transparant

Transparantie vinden ze bij Bouwbedrijf Hulshof belangrijk. “We maken een reële en open begroting, laten de klant bij ons in de kaart kijken. Onze calculatie is eerlijk, bij ons komt de klant niet snel voor verrassingen te staan. Inzichtelijk werken en er niet omheen draaien, dat is ons devies. Kijk, als je in de folderwoningen zit, dan wordt er anders gewerkt. Met een goedkope basisprijs en het nodige meerwerk komt de woning vaak duurder uit dan wat men verwacht. Bij ons is het plaatje compleet en de beginprijs ook de eindprijs, uitgewerkt door een architect die ook het bestek maakt. Goed overleg is de basis voor een vruchtbare samenwerking.”

Tubbergs bedrijf

Bouwbedrijf Hulshof is een echt Tubbergs bedrijf. “We hebben veel klanten uit Tubbergen; ook ondernemers en winkeliers weten ons te vinden. Bijvoorbeeld voor verbouwingen. Maar we werken ook in Enschede, Hengelo, Almelo. En als er in de dorpen weer meer kavels worden uitgegeven, zijn we ook daar te vinden. We moeten het vooral hebben van particuliere opdrachtgevers.”

Personeel gezocht

Hoe kijkt Hamse naar de huidige crisis in de woningmarkt? “Er is een woningtekort in Nederland, dus de bouw zal actief blijven. Maar er komen veel te weinig timmerlieden en metselaars van school. Er werd een tijd lang geadviseerd om niet de bouw in te gaan en daar hebben we nu last van. We komen moeilijk aan nieuwe personeelsleden. Gelukkig hebben wij een vrij jong personeelsbestand, we hebben de afgelopen jaren flink verjongd. Wel willen we er graag nog een man of vijf tot tien bij krijgen, maar dat is dus ook voor ons moeilijk. Ondanks dat we een gemoedelijk familiebedrijf zijn, waar iedereen iets voor elkaar overheeft.”

Bouwbedrijf Hulshof
Newtonstraat 2, 7651 AN, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators