23/5/2022

“Klanten komen terug vanwege vertrouwen, niet door de prijs”

Bouwbedrijf Meijer-Oude Lashof

Herald Meijer en Ronald Oude Lashof

“Klanten komen terug vanwege vertrouwen, niet door de prijs”

Bouwbedrijf Meijer-Oude Lashof

T

wee collega bouwvakkers in de leeftijd van 26 en 28 jaar, die samen in de schuur van een der beider ouders in Weerselo hun eigen bouwbedrijf begonnen. Herald Meijer en Ronald Oude Lashof waagden in 2000 beiden de stap en vormen nu, 22 jaar later, nog altijd samen de directie van het Bouwbedrijf Meijer-Oude Lashof. Weliswaar niet meer in de schuur in Weerselo, maar sinds 2008 in een, uiteraard zelf gebouwde, bedrijfshal met kantoor aan de Koggelsteeg in Ootmarsum.

Herald Meijer en Ronald Oude Lashof


Herald: “We hebben onze taken vanaf het begin verdeeld. Dat houdt in dat je Ronald veelal op de bouw zult treffen. Hij is vooral technisch en uitvoerend in onze organisatie en mijn werkzaamheden vinden in de meeste gevallen in het bedrijf op kantoor plaats.”


Trouwe klantenkring

En samen onderhouden Herald en Ronald het klantencontact. Meijer-Oude Lashof bouwt woningen in het ‘veelzijdige segment’, zoals nieuwbouw, verbouw, utiliteitsbouw, en onderhoud. “Maar we hebben de laatste jaren een ontzettend mooie en trouwe klantenkring opgebouwd. Van mensen waar we al eerder voor hebben gebouwd, van jaren terug of zelfs kortgeleden, maar ook waar we ooit een deurtje voor hebben afgehangen of een kleine verbouwing hebben gedaan. Onderhoud. Ja, dat begon op te vallen, waardoor we het klantencontact en de korte lijnen wat betreft de communicatie belangrijk vinden. We hoeven er geen doekjes om te winden dat de bouwsector niet bepaald voorop loopt bij het doen aan klantenbinding. Ronald: “Nee. Dat imago mogen wij ons als sector best aanrekenen. Ook wij zijn begonnen met ‘offertes maken’, maar kennelijk deden wij dat toch iets anders, toen bleek dat mensen jaren later weer bij ons terug kwamen. En zijn we daar nog meer aandacht aan gaan besteden. Want het werkt toch vele malen beter als je vertrouwen hebt in elkaar dan dat je de laagste prijs hebt geoffreerd, nietwaar?”


Samen mooie dingen maken

De organisatie van Meijer-Oude Lashof is klein en overzichtelijk. Herald: “Wij, Ronald en ik, zijn nog al vakidioten. Het kan altijd beter, van dat soort types. Daarom begin je waarschijnlijk ook voor jezelf, denk ik. Maar het klopt. Wij leggen de lat hoog. Ook in kwaliteit. We hebben dan ook liever een kleine, kwalitatief goede groep vaste medewerkers die weten wat ze kunnen en maken. Daarbij maken we ook gebruik van een vaste kern aan onderaannemers en leveranciers die bij het kwaliteitsniveau van onze medewerkers én ons bedrijf passen. Van architecten, installateurs en stukadoors tot schilders. Dat is goud waard. Alleen zo kunnen wij dát blijven leveren wat bij ons past en waarvoor onze klanten kennelijk terugkomen. Daar doen we het voor. Daar verdienen we onze boterham en het liefst ook nog wat beleg mee. Ook zijn wij een leerbedrijf voor mensen die graag in de bouw willen werken! Geld is niet onze primaire drijfveer, wij willen samen iets moois maken.”


Extreme prijsstijgingen

Hoe gaan jullie om met die belachelijke prijsstijgingen waar iedereen in de bouw nu mee wordt geconfronteerd. Herald: “Allereerst, ook wij hebben zulke extreme prijsstijgingen nog nooit eerder meegemaakt. Het enige wat je kunt doen is van tevoren tezamen met de opdrachtgever vastleggen wat je vast kunt leggen en duidelijk aangeven waar de variabelen liggen en wat je mogelijk kunt verwachten. Maar je zult met elkaar in gesprek moeten blijven. Continu. Want dit is voor opdrachtgevers en opdrachtnemers een heel vervelende tijd. Immers, ook leveringen kunnen zomaar wegvallen. Hoe ga je daar dan weer mee om?”


Dichtbij Duurzaam

Iedere nieuwbouwwoning dient nu te worden voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en de juiste isolatie, kortom gasvrij. Herald:“Ja,wij bouwen natuurlijk al volop binnen deze normen en halen de benodigde kennis op technisch vlak uiteraard weer bij onze externe partners. Daarnaast doen wij in de Gemeente Dinkelland tezamen met nog een collega als enige mee aan het project Dichtbij Duurzaam, waarin wij bestaande woningen verduurzamen, door vloer-, dak-, of glasisolatie aan te brengen. Een project dat prima bij ons bedrijf past.”


“Wij willen nog een klein beetje kunnen doorgroeien, maar dan niet om het groeien zelf”


Geen extreme ambities
Hoe zien Herald en Ronald de toekomst? Nog ambities? Ronald: “De komende jaren zal er toch hoe dan ook flink moeten worden gebouwd. Hoe en tegen welke kosten, dat weet ik ook niet. Ik ga ervan uit dat die kosten straks weer op een aanvaardbaar niveau zullen komen. Onze eigen ambities zijn niet te groot. Wij willen nog een klein beetje kunnen doorgroeien, maar dan niet om het groeien zelf. Wel om ons kwaliteitsniveau vast te kunnen blijven houden. Dat vinden we belangrijk. Misschien dat we in de toekomst nog iets met vastgoed als investering gaan doen, wie zal het zeggen. Maar het belangrijkste is dat we gezond blijven,” aldus de nuchtere bouwondernemer.

Bouwbedrijf Meijer-Oude Lashof
Koggelsteeg 4, 7631 AH, Ootmarsum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators