23/5/2022

“Ondernemen zat altijd al in mijn bloed”

Bouwbedrijf Ruben Poffers

Ruben Poffers

“Ondernemen zat altijd al in mijn bloed”

Bouwbedrijf Ruben Poffers

R

uben Poffers (48) is naast een vakman ook een rasechte ondernemer. Hij was slechts 21 jaar oud toen hij zich samen met een collega bij de Kamer van Koophandel meldde en ze zich beiden lieten inschrijven als ‘eenmanszaak’. “Tegenwoordig heet dat dan zzp-er. En ja, 21 was best wel jong, maar houd het er maar op dat ik ook slecht tegen gezag kan,” zegt Ruben lachend. “Maar het ondernemen was op dat moment nog niets meer dan onszelf laten inhuren voor metsel- en stucwerk in het voormalige Oost-Duitsland, waar enkele jaren na de val van de ‘Berlijnse Muur’ veel werk was in de bouw.”

Ruben Poffers

Ondernemende vakman

Voordat Ruben - woonachtig in Geesteren met zijn vrouw Conny en hun twee dochters van 12 en 15 - zich als zelfstandig ondernemer liet inschrijven, had hij ruim vier jaar gewerkt bij een aannemersbedrijf. Daarvoor had hij een vakopleiding gevolgd en zijn metseldiploma gehaald. “De eerste anderhalf jaar van ons zelfstandig bestaan deden we veel werk in Oost-Duitsland, maar al snel kwamen daar veel klussen hier in de buurt voor in de plaats. Maar na bijna tien jaar kwam ik erachter dat ik dit werk fysiek niet tot mijn zestigste vol zou houden en ik voelde dat het anders moest,” vertelt hij verder. “Ik heb toen mijn ‘Aannemersdiploma’ gehaald en kort daarop had ik mijn eerste medewerker in dienst.”

Team

Sinds 2005 is het personeelsbestand gegroeid naar tien man ‘buiten’, twee mensen op kantoor, waaronder Ruben zelf. “En dan uiteraard nog mijn vrouw Conny, die hier de administratie verzorgt.” Twee jaar geleden bestond het bedrijf officieel vijfentwintig jaar. Het huidige pand aan ’n Mös 6 in Geesteren is gebouwd in 2008. Die hal is vorig jaar (2021) uitgebreid met nog eens vierhonderd vierkante meter, gezien de toenemende werkzaamheden. “We hebben een fantastische groep jongens, die het gelukkig ook goed onderling met elkaar kunnen vinden. Wellicht hebben we daardoor ook weinig verloop, maar misschien ben ik zelf ook wel heel aardig,” knipoogt hij met een glimlach. Want het bedrijf is vanwege de vele opdrachten naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers. “Op het gebied van veiligheid en materieel hebben we de laatste jaren best geïnvesteerd. Dit om voor onze jongens het werk zo makkelijk en veilig mogelijk te maken. Denk hierbij aan bouwkranen, steigerwerk, liften en gereedschap.”

“Voorop staat: betrouwbaar zijn, heldere afspraken maken en nakomen en vooral goed werk blijven leveren”

Netwerk

De opdrachtgevers van Bouwbedrijf Ruben Poffers bevinden zich voor driekwart in de particuliere sector. Poffers: “Daar reken ik uiteraard ook de groep gerenommeerde architecten(bureaus) en interieurbouwers onder, die in opdracht van particulieren een huis ontwerpen en die ons dan gezamenlijk de opdracht verstrekken. Uiteraard hebben we ook zakelijke klanten, voor wie we uiteenlopende projecten doen. Onze projecten bevinden zich voornamelijk in het luxe segment en binnen een straal van vijfentwintig kilometer van ons bedrijf.” Het bedrijf heeft vanaf het begin een goed netwerk opgebouwd met vaste klanten, onderaannemers zoals installatiebedrijven met up-to-date kennis in energie neutraal bouwen, maar ook bijvoorbeeld vloerenleggers en stukadoors. Leveranciers moeten bij onze kwaliteitseisen passen, gaat hij verder. “Daarnaast zijn we aangesloten bij BouwGarant, Bouwend Nederland en zijn we een erkend leerbedrijf. Toekomstige vakmensen zijn dus van harte welkom om bij ons de kneepjes van het vak te leren!”

Tevreden klanten

Hoe komen opdrachtgevers bij je terug? “Allereerst door kwaliteit en goed werk te blijven leveren! Betrouwbaar zijn, heldere afspraken maken en nakomen. Maar ook door de juiste materialen toe te passen en daarin geen concessies te doen. Klanten hebben bij ons de mogelijkheid om binnen het bouwproces invloed te hebben in details en uitvoering. We nemen ze als het ware vanaf het begin van het bouwproces aan de hand. Dit om voor de klant het beste eindresultaat te behalen. Liever een uurtje langer door willen gaan tot we echt tevreden zijn. We willen uiteindelijk allemaal onze handtekening eronder kunnen zetten.”

Bouwbedrijf Ruben Poffers
'n Mos 6, 7678 WC, Geesteren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators