5/10/2021

Familiebedrijf Bouwbedrijf Steggink

Uitdagende, afwisselende projecten houden het werk boeiend

Ewald Steggink
V

an restauratiewerkzaamheden op landgoed Twickel en het bouwen van een bedrijfshal voor Van Merksteijn tot een miljoenenklus bij zorggroep Mediant in Enschede. Bouwbedrijf Steggink in Reutum heeft een breed scala aan klanten. “Het mooie van dit vak is dat het erg afwisselend is. Je spreekt veel mensen uit verschillende sectoren. De ene keer zit ik met een boer om tafel voor bijvoorbeeld de nieuwbouw van een stal en de andere keer kom ik bij een zorginstelling, ondernemer of voor een mooie villa bij een particulier. Dat maakt het werk boeiend en het geeft mij veel energie," aldus Ewald Steggink.

Familiebedrijf sinds 1962

Ewald Steggink, de huidige directeur van Bouwbedrijf Steggink, nam op zijn 28ste het bedrijf over van zijn vader, Eef Steggink, die het bedrijf was begonnen in 1962. Momenteel wordt ook de derde generatie opgeleid om haar intrede te doen in het bedrijf. “Het is een echt familiebedrijf. Niet alleen letterlijk, maar ook omdat alle medewerkers zich betrokken voelen. Dat komt omdat 80 procent van hen door ons zelf is opgeleid. Ook hebben we ongeveer 14 vader-en-zoonrelaties bij ons aan het werk of aan het werk gehad omdat de vader inmiddels met pensioen is.” Na zijn opleiding bouwkunde heeft Ewald eerst een aantal jaren bij andere bedrijven gewerkt om vervolgens aan de slag te gaan als calculator in het bedrijf van zijn vader. Daarna heeft hij de functies werkvoorbereider en later projectleider vervuld. “Als meewerkend directeur heb ik tot een paar jaar geleden altijd zelf meegeholpen als projectleider naast mijn functie als directeur,” legt hij uit. “Nu werk ik veel meer aan de voorkant. Ik houd me voornamelijk bezig met acquisitie, planning en projectontwikkeling.” Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van 51 woningen op plan de Esch te Tubbergen.

Afwisselend werk in eigen regio

De afwisselende soorten projecten in verschillende sectoren, het werken in de buitenlucht en het feit dat je vaak snel wat in het zicht kunt brengen, geven de mannen veel voldoening. ”We streven ernaar om zoveel mogelijk te werken in de eigen regio, zodat we weinig reistijd hebben. Ook dat vinden veel jongens een pluspunt.” Het bedrijf telt 75 medewerkers. Steggink: “We hebben echte ambachtelijke bouwvakkers aan het werk. Onder hen zijn vier leermeesters die zorgen voor een goede coaching en begeleiding van onze jongens tot volwaardig bouwvakker. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden, waar een aantal medewerkers goed gebruik van heeft gemaakt”.

Edwald Steggink, eigenaar van het familiebedrijf Bouwbedrijf Steggink
Edwald Steggink, eigenaar van het familiebedrijf Bouwbedrijf Steggink

Drukte tijdens pandemie

Doordat tijdens de pandemie veel vrijetijdsbestedingen niet mogelijk waren, hield men tijd en geld over. Veel mensen investeerden het afgelopen jaar in werkzaamheden in en rondom het huis. “We hebben veel klussen gehad bij particulieren die door het vele thuiswerken een uitbouw of een extra zolderkamer wilden realiseren.” Maar deze drukte kwam voor productleveranciers onverwacht. Zij hebben voorraden afgebouwd waardoor producten niet of later werden geleverd. “De prijzen zijn enorm gestegen, met als gevolg dat ook wij genoodzaakt zijn om verhogingen door te voeren,” aldus Ewald.

60-jarig jubileum

Volgend jaar bestaat bouwbedrijf Steggink 60 jaar. “Dit wordt natuurlijk gevierd! Als alles meezit omtrent de maatregelen qua corona en de vergunningen voor het bouwen van een nieuwe werkplaats waarin wij tevens investeren in een geautomatiseerd houtbewerkingscentrum, komt er een feestelijke opening in september 2022. ” Daarmee zijn wij klaar voor de toekomst. “Want stilstaan is achteruitgaan,” besluit Steggink.

Bouwbedrijf Steggink
Kerkstraat 87, 7667 PW, Reutum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wat Eddie’ laat met vlogs zien hoe het écht gaat in een boerenbedrijf

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Krola Langeveen

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
18/10/2021

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators