17/11/2022

College kiest voor brede aanpak van verduurzamen woningen

Persbericht Noaberkracht

N

College kiest voor brede aanpak van verduurzamen woningen

Persbericht Noaberkracht

H

et College van B&W van de gemeente Tubbergen heeft groen licht gegeven voor een aanpak om de energierekening van inwoners te verlagen en hun woning te verduurzamen. De aanpak is aanvullend op de eenmalige energietoeslag die inwoners met een lager inkomen ontvangen. Het gaat om een breed maatregelenpakket, waarbij inwoners goed worden geïnformeerd, geadviseerd en ontzorgd. Hoe en wanneer inwoners zich aansluiten, is afhankelijk van hun situatie.

Met deze brede aanpak stimuleert de gemeente woningbezitters om de eigen woning te verduurzamen. Het gaat onder meer om:

- Een vergoeding van 1 isolatiemaatregel voor woningeigenaren van slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment;

- Een plan van aanpak in samenwerking met de woningstichting Tubbergen voor huurders met een (te) hoge energierekening;

- Een maatwerkaanpak voor huishoudens met een (te) hoge energierekening die niet worden geholpen via de hierboven genoemde maatregelen;

- Een subsidie voor het isoleren van de eigen woning voor alle woningeigenaren in onze gemeente;

- Een gezamenlijke inkoopactie voor alle woningeigenaren in onze gemeente.

1 gratis isolatiemaatregel voor slecht geïsoleerde woningen in het lage prijssegment

Eigenaren van een matig tot slecht geïsoleerde koopwoning in een lagere prijsklasse kunnen één isolatiemaatregel volledig vergoed krijgen. De betreffende woningeigenaren krijgen hiervan persoonlijk bericht. Als de woningeigenaar geïnteresseerd is, komt er een onafhankelijke energieadviseur aan huis om een energiebespaarplan te maken. De gemeente laat de isolatiemaatregel die de meeste energiebesparing oplevert kosteloos uitvoeren, tot een maximum bedrag van € 2.000,-.

Plan van aanpak voor huurders Woningstichting Tubbergen

Uit onderzoek van TNO blijkt dat een groot deel van de huishoudens die in de knel komen door de energierekening, een woning huurt via een woningcorporatie. Woningstichting Tubbergen loopt voor op het verduurzamen van woningen en versnelt ook de komende jaren het renoveren van woningen met een laag energielabel. De gemeente wil huurders die hun hoge energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen in de tussentijd helpen. Het extra budget dat hiervoor ter beschikking staat, willen we deze winter nog besteden. Omdat de woningstichting al bij deze doelgroep ‘aan huis’ komt en inzicht heeft in de situatie van de woningen, werkt de gemeente graag met de woningstichting samen.

Maatwerkoplossing waar nodig

Huishoudens die in de knel komen omdat ze hun rekeningen niet meer kunnen betalen, kunnen terecht bij Schakel. Dat is de plek waar onze inwoners zich kunnen melden met vragen op gebied van Welzijn, Inkomen, Jeugd en Zorg. Op basis van inkomen en het energielabel van de woning wordt gekeken of de gemeente ook voor hen een isolatiemaatregel kan doorvoeren.

Isolatiesubsidie voor woningeigenaren

De gemeente helpt niet alleen inwoners met een te hoge energierekening. Alle inwoners kunnen van 1 januari 2023 tot 15 oktober 2024 een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het isoleren van hun eigen woning. De subsidie is van toepassing op meerdere isolatiemaatregelen, zoals spouwmuur-, vloer-, dak- of beglazingsisolatie. Uiteraard moet het isoleren worden uitgevoerd door een erkende isolatiepartij. Inwoners die tussen 1 oktober en 31 december 2022 een isolatiemaatregel hebben laten uitvoeren, kunnen de extra subsidie aanvragen met terugwerkende kracht. Voor de uitvoering van de subsidieregel is een beperkt budget beschikbaar gesteld vanuit de landelijke middelen voor isolatieaanpak. Aanmelden kan vanaf 1 januari 2023.

Gezamenlijke inkoopactie voor woningeigenaren

Alle woningeigenaren in de gemeente Tubbergen kunnen deelnemen aan een gezamenlijke inkoopactie voor het aanschaffen van bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, zonnepanelen en/of een hybride warmtepomp. De inwoner wordt volledig ontzorgd. Van advies tot het aanvragen van financiering en de aankoop. De collectieve inkoopactie start in januari 2023 en wordt uitgevoerd door ‘Winst uit je Woning’.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.tubbergen.nl/verduurzaming.

Noaberkracht
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators