9/4/2024

Meer dan goede koffie

Colorbeans

Daan Haarhuis
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Meer dan goede koffie

Colorbeans

D

aan Haarhuis was 24 toen hij besloot dat hij niet langer voor een baas werkgever wilde werken. Hij wilde vrijheid en werk doen met passie. Toen zijn moeder een nieuwe koffiemachine kocht, werd hij geïnspireerd. In maart bestaat Colorbeans vijf jaar.

Colorbeans staat voor eerlijke koffie en heeft nu twee smaken met de derde in ontwikkeling die in februari op de markt komt. De koffie komt uit vijf verschillende landen, die samen wordt gevoegd tot een unieke samenstelling.

Colorbeans visitekaartje

Met zijn bedrijf Colorbeans helpt Daan bedrijven aan heerlijke, uniek samengestelde koffie. Hij kijkt zorgvuldig mee met het bedrijf welke koffie en welk apparaat het best bij het bedrijf past. “Mijn klanten zijn bedrijven uit de omgeving. Ik ga overal langs en doe enthousiast mijn verhaal. Colorbeans is namelijk meer dan goede koffie en tevreden en productieve medewerkers. Colorbeans is een visitekaartje. Goede koffie is toch het eerst waarmee je een klant of bezoeker een warm gevoel kunt bezorgen; met goede koffie zorg je voor een goede eerste indruk van jouw bedrijf”, vertelt Daan enthousiast.

Daan Haarhuis, eigenaar Colorbeans | Fotografie: Frank Visschedijk

“Het voelt niet als werk”

Ondernemen bevalt Daan maar al te goed. “Het mooie is: het voelt niet als werk voor mij. De vrijheid die ik heb en het contact met andere lokale ondernemers is heerlijk. Ik zal dus nooit spijt hebben van de keuze om voor mezelf te beginnen. En ik vind het ook fijn om te sparren met andere ondernemers. Horen hoe zij in het ondernemerschap staan en hoe zij dingen zien en doen. Daarom ben ik lid van ondernemersvereniging BTG en de ondernemersvereniging in Vasse-Manderveen en omstreken.”  

Geloof in jezelf
“Maar het is zeker niet alleen maar een opwaartse weg, ondernemen. De eerste twee à drie jaar heb ik mezelf echt een paar keer goed moeten aankijken en heb ik me afgevraagd of ik wel op de juiste weg was. Wat ontzettend belangrijk is, is dat je in jezelf moet blijven geloven. En in je product. Er echt voor de volle honderd procent achter gaan staan. Dan zal je zien: dan gaan de juiste deuren vanzelf open. Dat vertrouwen valt soms even weg, dus is ondernemen zeker niet altijd makkelijk. Maar als je doorgaat en blijft geloven, zul je slagen. Zo kan ik er nu, na een aantal jaar, mijn boterham mee verdienen. Dat is niet altijd zo geweest.”  

“Met goede koffie zorg je voor een goede eerste indruk van jouw bedrijf”

Altijd tijd voor een praatje
Daan is zich ervan bewust dat Colorbeans niet de enige goede koffie is op de markt. “Als je het als kleine koffieboer van de grote merken wilt winnen, moet je wel met iets goeds komen. Daarom zorg ik voor eerlijke en uniek samengestelde koffie uit Colombia, Java, Brazilië, Etheopië en Honduras. Koffiebonen van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages, waardoor de natuur en leefomgeving van de boeren worden beschermd. Wat Colorbeans hiernaast ook uniek maakt, is de service, de persoonlijke aandacht. Ik kom zelf de koffie afleveren en je kunt me altijd bellen, ook ’s avonds. Geen bandje, dus korte lijntjes. En ik heb natuurlijk altijd tijd voor een praatje”, vertelt Daan.

Nieuwe smaak koffie

“Ik verkoop momenteel alleen aan bedrijven en dat vind ik geweldig om te doen. In de toekomst zou ik zeker de particuliere markt op willen. Een mooi pandje ergens waar mensen de lekkere koffie kunnen komen proeven. Maar dat komt nog! Nu eerst de focus op de nieuwe smaak die uitkomt in februari en goed past tussen de andere twee koffiesmaken”, sluit Daan vrolijk zijn verhaal af.

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators