29/10/2021

Column Bianca Menderink: Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bianca Menderink
Bianca Menderink-Harink
Bianca Menderink-Harink
Tubbergen | Gem. Tubbergen

Column Bianca Menderink: Duurzaamheid

Duurzaamheid

O

ok, of misschien wel juíst, als ondernemer heb je ermee te maken: duurzaamheid. Een breed begrip waarmee je alle kanten op kunt, behalve net doen alsof het niet bestaat. Want hoe je het ook wendt of keert, energiebronnen als olie en gas raken langzaam op en het CO2-gehalte stijgt. Dus of we het nu leuk vinden of niet, we moeten aan de bak om de aarde in goede staat na te laten aan onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Het thema duurzame energie speelt al jaren, maar pas nu het wat dichterbij komt, worden we wakker. Niet alleen in de gemeente Tubbergen, maar overal in ons land houden windmolens en zonneparken de gemoederen bezig. In onze gemeente zien we steeds meer zon op het dak, ook op onze bedrijventerreinen. Het is even een investering, maar als het er eenmaal ligt, scheelt dat toch behoorlijk in de energiekosten.

En omdat we nu eenmaal aan de gang moeten met duurzaamheid, kunnen we er maar beter iets moois van maken. Dat kan op heel veel verschillende manieren. In onze gemeente zien we hiervan al een aantal mooie voorbeelden. Neem het Omgekeerd Bouwen, waarbij bouwmaterialen worden hergebruikt. Of het EnergieCentrum van Loohuis waar informatie is te vinden over alle mogelijke waterpompen. En zo zijn er nog veel meer. Geweldig om te zien hoe ondernemers uit onze gemeente hierin tot de kopgroep behoren.

Een heel ander onderdeel is het investeren in biodiversiteit om het buitengebied, waar we zelf graag wonen en werken, te behouden. We zien steeds meer bloemenstroken naast maïsland ingezaaid door onze agrarische ondernemers, regentonnen om water op te vangen en zoveel mogelijk groen in tuinen om hittestress te voorkomen.

Ook duurzaam is het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit gaat niet over energiemaatregelen, maar over mensen en is daarom minstens zo belangrijk. Ook daarvan zien we steeds meer mooie voorbeelden binnen onze gemeente.

Als bedrijfsconsulent wil ik er zijn voor onze ondernemers. Het vertrouwen van hen krijgen en dit waarmaken, het vertrouwen niet schaden. Ik wil de laagdrempelige verbinding zijn tussen het bedrijfsleven en de gemeente. Een relatie opbouwen, duurzaam. Ik kan niet alles mogelijk maken, maar wil wel graag een bijdrage leveren aan het goede gesprek, de juiste communicatie en bijvoorbeeld een onderbouwd nee of ja mits. Investeren in een duurzame relatie. En hier heb ik de hulp bij nodig van jullie als onze ondernemers, want een relatie opbouwen doe en kun je niet alleen.

Bedrijfsconsulent voor de gemeente Tubbergen. Bianca is het aanspreekpunt voor ondernemers in de gemeente.
Bianca Menderink
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wil je als bedrijf écht bloeien?

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
4 min
|
Datum:
5/10/2022

‘Zolang je je hart volgt, kom je daar waar je moet zijn’

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
27/9/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators