29/10/2021

“De bekende trein die voorbij komt”

Column Hans evers - De bekende trein

Hans Evers

“De bekende trein die voorbij komt”

Column Hans evers - De bekende trein

1

5 jaar geleden zijn mijn vrouw Magda en ik gestart met ons bedrijf Marquette Detachering in Almelo. Wij hadden onze focus gelegd op het detacheren van vakkundig personeel in de metaalsector. De taken waren goed verdeeld: Magda haalde de mensen uit Polen, het land van haar herkomst, en ik raadpleegde mijn connecties en bedrijven in Twente.

Wij groeiden gestaag tot 250 medewerkers in het jaar 2008. Daarna kwam de financiële crisis en kregen wij in één maand tijd meer dan 100 medewerkers terug van de bedrijven. Iedereen werd bang en trapte op de rem. Ik verzeker je dat dat een tijd was waarin wij alle zeilen moesten bijzetten om ons bedrijf overeind te houden. We waren ondernemend en gingen door. De jaren daarna groeiden we verder. In 2019 naar meer dan 800 medewerkers in de metaal en alle andere soorten productie bedrijven in Overijssel. De omzet bedroeg bijna 30 miljoen euro.

We hadden plezier in ons werk en dachten nooit aan verkoop van ons bedrijf. Tot we in 2018 werden benaderd door collega uitzendbureau Fides in Doetinchem, die zijn bedrijf aan de Franse uitzender Actual Leader Group kon verkopen. Deze partij heeft met name in Frankrijk meer dan 120.000 uitzendkrachten. In 2019 heeft Actual Leader Group een belang genomen in Flexfactory waartoe Fides behoort. Wij hebben ons bedrijf in 2019 verkocht aan Flexfactory, waarvan de hoofdvestiging gevestigd is in Doetinchem. Er vallen nu vijf gerenommeerde uitzendbureaus in het oosten van het land onder die elk hun eigen identiteit behouden, zo ook Marquette. Wij hebben deze beslissing mede genomen door de grote veranderingen van wetgeving in Nederland. De overheid heeft besloten de nieuwe wet WAB (wet arbeid in balans) per 1 januari te moeten invoeren. Als uitzendbureau heb je met zoveel specifieke wetgeving te maken, dat je voor alles extern specialisme nodig hebt. Nu wij met ons uitzendbureau onder een grotere organisatie vallen zijn deze specialismen aanwezig. Soms ben je in uitzendland met 800 medewerkers te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Verder is het de bedoeling dat Flexfactory in de komende jaren zal uitgroeien tot de top 10 van Nederlandse uitzendbureaus.

Onze bedrijven Marquette Bouw en Marquette Groen blijven buiten de verkoop, Het is de bedoeling dat deze bedrijven de aankomende jaren verder gaan groeien. Marquette Bouw realiseert dit jaar al 35 nieuwbouwwoningen en 2 bedrijfshallen in met name Overijssel. Het meest in het oog springend project is de bouw van 3 appartementen en 5 starterswoningen in Aadorp. Soms moet je op de bekende trein springen die voorbij komt.

Marquette Detachering
Bedrijvenpark Twente 331, 7602 KL, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Podcast Het Keukentafelgesprek: op zoek naar de mens achter de bestuurder

Door:
Arjen Maat
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
23/1/2023

Een app die de afstand tot de arbeidsmarkt verkort

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
23/1/2023

“Het internet wordt weer leuker met low-code!”

Door:
Marion van Sermondt
|
Fotografie:
Petra Holland
3 min
|
Datum:
17/1/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators