8/1/2023

Column Thijs Kemperink: 2022!

Column: 2022

Thijs Kemperink

Column Thijs Kemperink: 2022!

Column: 2022

H

et zit er bijna op. Het jaar 2022. En het verliep precies zoals we hadden gehoopt, toch? Nadat we uit de coronacrisis kwamen zouden we het allemaal anders gaan doen. De blauwe lucht zonder witte strepen van de vele vliegtuigen beviel ons meer dan prima. Geen files meer en gezelligheid met slechts vier personen was helemaal zo gek nog niet. ‘Die 1,5 meter afstand was in de meeste gevallen meer dan wenselijk’, aldus oud-deelnemers van The Voice Of Holland.

Ja, de coronacrisis heeft de mensheid flink wakker geschud. We hebben het veel te goed en het mag allemaal wel ietsje minder. Ik ben dus blij dat de goede voornemens allemaal zijn uitgekomen. Wat een tópjaar was 2022. We kregen onze vrijheid terug en waren daar ontzettend dankbaar voor. We waren allen weer eensgezind. Zo stonden we rijen dik bij Schiphol om de zwaar onderbetaalde werknemers daar onze steun te betuigen. Prachtig! Dat door één meningsverschil in het oosten van Europa hier de energie-en brandstofprijzen de pan uit schieten. Het hoort bij één Europa. Want dat zijn we. Ook Europees gezien eensgezind. Wauw!

Onze koning vertelde tijdens Prinsjesdag hoe pijnlijk hij het vond om te zien dat er zoveel armoede is in dit land. Kippenvel tot op het bot. Wat fijn dat zijn vrouw en hij daar oog voor hebben. En dat terwijl de koninklijke familie het zelf ook maar moest doen met een zeer minimale loonsverhoging van in totaal slechts 464.000 euro. Desondanks zette onze hoogheid alle trots opzij om toch naar Qatar af te reizen om daar onze oranje leeuwtjes aan te moedigen. Kunnen we daar niet even als ganse natie twee minuutjes voor applaudisseren op ons balkon? Wel even de deur dicht doen, want 2 minuten met de deur open kost je toch al gauw € 93,23 aan

energiekosten.

Oké, oké. Het is nog niet helemaal pais en vree. We zitten nog wel met een klimaatcrisis, toeslagencrisis, oliecrisis, energiecrisis, vluchtelingencrisis, wooncrisis, zorgcrisis, onderwijscrisis en nog een paar crises meer. Maar het scheelt; daar hebben we heel 2023 nog voor. En 2024, 2025, enzovoorts…

Eerst maar eens opgewekt richting 2023. Er zijn weer een hele hoop goede voornemens gemaakt. En ik weet zeker dat ze wederom allemaal uitkomen. Want, om maar in de woorden van onze minister-president te spreken, we zijn een ‘gaaf land’! Fijne jaarwisseling allemaal!

Thijs Kemperink
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators