27/2/2022

Combiglas: familiebedrijf met maatschappelijke functie

Combi Glas

Dave Kreuwel
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Combiglas: familiebedrijf met maatschappelijke functie

Combi Glas

A

ls zowel vader, moeder als twee zoons aan het roer staan, dan kunnen we met recht spreken van een familiebedrijf. En dat is Combiglas uit Geesteren. “Vader Gerrit en moeder Josefien zijn het bedrijf  begonnen, mijn broer Roy en ik zijn later ingestapt,” vertelt Dave  Kreuwel. “Samen zijn we gegroeid van een bedrijf aan huis naar het huidige pand aan ’n Mös in Geesteren.

“We doen al het glas waar je doorheen kunt kijken, behalve het bierglas,, lacht Kreuwel. “We zijn gespecialiseerd in de levering en plaatsing van glas in alle soorten toepassingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. We gaan geen klus uit de weg, we houden van mooie uitdagingen. Hij somt een aantal producten op: “Buitenbeglazing, triple beglazing, we hebben een afdeling voor glas-in-lood,” en raakt verder op stoom: “Dak-beglazing, serres, veranda’s, schuifdeuren, vouwdeuren, douchedeuren, hardglazen wanden voor kantoren: het kan allemaal.”

Regionaal actief

“We hebben in de regio  vaste aannemers, timmerfabrieken en schildersbedrijven waar we voor werken. Zij leggen de opdracht bij ons neer en wij nemen het desgevraagd volledig van hen over, van het contact opnemen met de opdrachtgever over de wensen tot en met het moment van plaatsen. We renoveren ook veel beglazing bij particulieren, waarbij het onze manier van zakendoen de mensen aanspreekt. We komen namelijk vrijblijvend langs en geven graag advies. Op dit moment is het vervangen van de beglazing extra aantrekkelijk door de subsidieregelingen.”

Samen

Er werken rond de 25 mensen bij het familiebedrijf. “Iedereen moet het hier naar zijn zin hebben en het belangrijkste is dat we het samen doen. Dan zijn we op ons sterkst. Ons personeel is ons visitekaartje. De afsluiting van de werkweek met de vrijmibo geeft dan ook een gezonde werksfeer en de nodige gezelligheid.” Een bedrijf met vier gezinsleden aan het roer geeft ook aan dat er veel samen wordt besloten. “Als we een beslissing moeten nemen, komt het advies van vier mensen op tafel, al wonen we niet meer bij elkaar.”

Terugdoen

Over een gebrek aan werk hoeft Combiglas niet te klagen. “De woningbouw breidt zich uit, aannemers krijgen steeds meer werk. Onze vaste aannemers en bedrijven waar we aan leveren weten ons te vinden.” Aan de andere kant doet het familiebedrijf ook dingen terug voor de samenleving. “We zijn hoofdsponsor van het eerste elftal van Stevo, sponsoren de carnavalsvereniging en diverse andere plaatselijke verenigingen.”

Roy (links) en Dave Kreuwel | Fotografie: Frank Visschedijk
Combi Glas
’n Mös 10, 7678 WC, Geesteren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De jeugd heeft de toekomst, de Engbertsdijksvenen ook?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Duurzame en betekenisvolle vertalingen van Fairlingo

Door:
Johan Koning
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Verschijning nieuwe uitgaven van drie Ondernemersmagazines

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
11/5/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators