15/6/2022

“De mooiste sportlocatie van Nederland!”

Control Club

Tom Hallink, Berto Ibbenhorst en Sander Oude Nijhuis

“De mooiste sportlocatie van Nederland!”

Control Club

T

om Hallink is sinds 2019 eigenaar van Control Club op Het Lageveld in Wierden: misschien wel de mooiste sportlocatie van Nederland, zoals op de website van Control Club te lezen valt. Sport- en winnaarsmentaliteit is hem met de paplepel ingegoten. Het verklaart wellicht ook waarom hij in ‘Kamp van Koningsbrugge’ (waarin een selecte groep kandidaten een loodzware Commando-training van 160 uur krijgt) als één van de weinigen de eindstreep haalde. Collega en zelfstandig fysio- en manueeltherapeut Berto Ibbenhorst en zijn compagnon Sander Oude Nijhuis van Ibbenhorstfysio hebben zich, naast hun praktijk in Den Ham en Albergen, vorig jaar ook gevestigd op deze unieke sportlocatie. Het klikte niet alleen persoonlijk tussen de heren, maar ook vanuit hun beider professie blijken ze elkaar uitstekend aan te vullen.

Terwijl Berto en Sander hun praktijkruimte laten zien valt het adembenemende uitzicht van de combinatie water, strand en al dat mooie groen eromheen op. “Elk jaargetijde is hier bijna sprookjesachtig. Vooral in de lente en in de zomer horen we de groepen van Tom trainen met lekkere salsa muziek op de achtergrond. We hebben dan onze deur gewoon open om het fijne briesje op te vangen. En wijzelf gewoon in korte broek en slippertjes aan, tja, op die momenten denk je wel eens dit is zoveel meer dan werk. Ook patiënten nemen op dat soort zwoele dagen hun gezin mee om na de behandeling lekker aan het water te liggen. Dus de nazorg is ook best in orde hier, haha,” aldus Berto en Sander.”

Geen doorsnee fitnessclub

Je kunt de vraag stellen wat Control Club nu zo bijzonder maakt in vergelijking met andere fitnessclubs of sportscholen, maar bij aankomst krijg je vanzelf al het antwoord: het is sowieso de locatie. Alles is netjes en je hebt een prachtige uitzicht als je aan het sporten bent.  Je kunt binnen sporten, buiten sporten en hebt zelfs een compleet klimbos, echt een complete locatie. “Het is wellicht al de mooiste, maar we willen er ook de beste sportlocatie van Nederland van maken,” zegt Tom vol trots. “Daarnaast is onze werkwijze ook anders. De bewegingen die je bij ons maakt, proberen wij zoveel mogelijk te relateren aan de bewegingen die je als mens dagelijks ook maakt. Dus zoals iets van de grond pakken (‘squat/deadlift’), of dingen wegzetten (‘press-beweging’), dat is ons uitgangspunt.” “Je vindt bij ons geen apparaten zoals een ‘leg-press’. Kun jij je een situatie voorstellen waarin je deze beweging in het dagelijks leven maakt? Niet echt functioneel.”

“Maar we zijn hier ook weer niet roomser dan de paus, want ook hier drinken we een biertje en eten we een bitterbal”

Zorg op maat

Core business voor Ibbenhorstfysio is manuele therapie. Dit is een specialisatie op het gebied van wervelkolom- en wervelkolom-gerelateerde klachten. Berto: “Bij ons staat flexibiliteit hoog in het vaandel. Dus een afspraak is dezelfde week zo niet dezelfde dag gemaakt! Wat ons krachtig maakt, is dat ons behandelgemiddelde zeer laag ligt. Gemiddeld zijn onze cliënten na één, twee of maximaal drie behandelingen van hun klachten af. We werken uitsluitend één-op-één en nemen ruimschoots de tijd voor de patiënt. Ibbenhorstfysio biedt uiteraard ook algehele fysiotherapie maar ook sportfysiotherapie en orofaciaal therapie (kaak/hoofd problematiek). Wat betreft orofaciale fysiotherapie werken we onder meer samen met verschillende tandartspraktijken.”

Bertho Ibbenhorst en Sander Oude Nijhuis

Meerdere diensten

Control Club biedt een vijftal diensten: Crosstraining, Bootcamp, Personal Training, Teambuilding, Bedrijfsfitness. Van die laatste twee willen wij van het Ondernemersmagazine, wel even iets meer weten. Tom Hallink: “Werknemers die sporten zijn fitter, hebben meer energie, hebben minder last van stress en er is sprake van minder ziekteverzuim. Dat verzin ik niet zelf, het zijn feiten,” zegt de man die Kamp van Koningsbrugge volbracht. “Gezond en fit zijn bestaat uit een aantal factoren. Op het gebied van het bewegingsapparaat geloven wij heilig in de combinatie conditie, kracht en mobiliteit. Als je daar op het gebied van training een goede mix van maakt, gaat je fitheid als een komeet de lucht in!,” vult Berto hem aan. “Ik ben hier zelf ook lid en voor jou zit toch een aardig fitte baas, of niet haha.”  “Maar we zijn hier ook weer niet roomser dan de paus, want ook hier - we zitten in het café - drinken we een biertje en eten we een bitterbal. Want wat goed is voor de geest, is goed voor het lichaam.” Behoren er al bedrijven tot de klantenkring? Tom: “Nou en of. Steeds meer werkgevers ontdekken de genoemde voordelen, maar ook op het gebied van Teambuilding maken we al mooie stappen. We bieden Teambuilding voor bedrijven of andere instanties aan. Zowel fun als fanatiek. We hebben een prachtige locatie waar we hele gave activiteiten kunnen organiseren, met een terras en café met uitzicht op het Lageveld waar je onder het genot van een hapje en drankje erg gezellig kunt zitten. Een onvergetelijke dag gegarandeerd.”

Control Club
Vriezenveenseweg 57, 7641 PE, Wierden
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators