22/9/2022

“Investeer in je bedrijf door te investeren in jezelf: sport!”

Control Club

Tom Hallink
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

“Investeer in je bedrijf door te investeren in jezelf: sport!”

Control Club

T

om Hallink (28) begon in 2020 Control Club op Het Lageveld in Wierden. Een groot deel van Toms leven staat in het teken van sport, uitdaging en gezondheid. “Omdat ik weet wat voor positieve effecten sporten heeft op zowel fysieke als mentale gezondheid”, vertelt Tom. Zijn winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen kwamen goed tot hun recht in het programma Kamp van Koningsbrugge, waarbij hij na een zware strijd, de finish haalde.

Tom heeft zijn hele leven gesport en gewerkt in de sportwereld. Toen hij begin twintig was, had hij al een eigen bedrijfje in de sportwereld en werd vervolgens manager bij een sportclub in Vriezenveen. Maar het idee van het hebben van eigen onderneming bleef kriebelen. Dus besloot hij in januari 2020 de locatie op het Lageveld over te nemen. “Dat was de beste keuze ooit!” Het enthousiasme is te horen aan zijn stem.

Tom Hallink, eigenaar Control Club | Fotografie: Petra Holland

“Mijn doel: de mooiste sportlocatie van Nederland creëren”

“Ik heb al jaren het doel om de mooiste sportlocatie van Nederland te creëren”, vertelt Tom. En zo te zien is hij goed op weg! De locatie en ambiance zorgen voor een sportervaring die je ergens anders niet snel zult vinden. Namelijk midden in de natuur. Sporten met een uitzicht over water, een aangelegd strand en het bos. Je kunt zelfs buiten sporten! Namelijk klimmen in het klimbos en oefeningen doen op de buitenmat. “En in de zomer nemen mensen vaak een duik in het meer,” vult Tom aan.

“Haal meer uit jezelf door te sporten (in een groep)"

Bij Control Club kun je terecht voor groepslessen als CrossTraining, Bootcamp en PowerYoga. “Groepsdynamiek en de energie in een groep zorgen ervoor dat je meer uit jezelf haalt; je motiveert elkaar”, legt Tom uit. Daarnaast wordt er door verschillende personal trainers, onder wie Tom zelf, Personal Training gegeven en kunnen bedrijven bedrijfstraining komen doen. Ook doet Control Club geregeld mee aan events en worden activiteiten voor scholen, verenigingen en bedrijven georganiseerd.

Je kunt meer dan je denkt

“Tijdens Kamp van Koningsbrugge heb ik veel geleerd. Ik ben mezelf enorm tegen gekomen en weet nu dat als het stemmetje ‘ik kan echt niet meer’ boven komt, je nog maar op dertig procent zit van wat je kunt. Mentaal sterk zijn was daar en is enorm belangrijk. Door regelmatig te sporten versterk je je mentale gesteldheid. Dat werkt als volgt: doordat je telkens weer een stapje verder gaat in het trainen en je eigen grenzen steeds iets verlegt, word je niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker. En die staat van zijn neem je mee in het dagelijks leven. En nog een les die ik met mijn deelname aan Kamp van Koningsbrugge heb geleerd: ik moet niet meteen te veel willen. Dat bleek in het programma, maar dat neem ik zeker mee in het dagelijks leven. Ook al heb nog veel meer ideeën om The Control Club uit te breiden, het is beter om de basis goed neer te zetten en te versterken. Daarom focus ik me daarop. Ik denk dat het goed is om nieuwe ideeën soms te parkeren en te kijken of deze ideeën drie maand later nog steeds passend zijn en of de omstandigheden er naar zijn.”

“Investeer in je bedrijf door te investeer in jezelf”

“Ik merk dat ondernemers nog vaak zeggen dat ze te druk zijn en dat ze dus geen tijd maken om te sporten. Terwijl ik denk dat juist in periodes van drukte sporten erg belangrijk is. Om zo jouw stresslevel om laag te brengen, wat zorgt voor meer focus en productiviteit en je immuunsysteem te versterken zodat je minder snel ziek wordt. Wat ik ondernemers dus zeker zou aanraden is: investeer in je bedrijf door te investeren in jezelf. Maak sporten onderdeel van je leven. En nog mooier is om sport in het bedrijf te integreren door bedrijfstrainingen of teambuildingsdagen bijvoorbeeld. Wij maken dan een mooi programma met verschillende activiteiten waardoor werknemers elkaar - op een andere manier - beter leren kennen en echt moeten samenwerken. En deze onvergetelijke dag sluiten we af met gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje, met prachtig uitzicht over het Lageveld,” eindigt Tom enthousiast!

Control Club
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators