30/5/2022

Door fysieke interactie meer aandacht voor en plezier met elkaar

De Delmar Kantoormeubelen & Projectinrichters

Remi Groothuis
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Door fysieke interactie meer aandacht voor en plezier met elkaar

De Delmar Kantoormeubelen & Projectinrichters

B

ijna tien jaar geleden nam Remi Grootbuis het bedrijf De Delmar Kantoormeubelen & Projectinrichters over van zijn ouders. Zakelijk gezien niet de meest logische en beste keuze, gezien het bedrijf op het punt stond om het faillissement te tekenen. Zijn oom bood hem hulp, die hem de ruimte gaf om het bedrijf te kunnen opstarten. En het gaat nu beter dan ooit te voren. “We hebben vorig jaar zelfs de beste omzet gedraaid in de afgelopen 50 jaar!,” aldus de enthousiaste Remi.

Remi krijgt nog altijd veel energie van zijn werk. En hoe dat kan? “Voornamelijk door de mensen om mij heen met wie ik werk. De passie en bevlogenheid waarmee mijn collega’s de projecten aangaan vind ik zo gaaf. Het is ontzettend leuk werk. We zijn creatief bezig, met een werkomgeving. Naar mijn idee iets ontzettend belangrijks, want veel mensen brengen meer tijd door op kantoor dan thuis. Daarom ontwerpen wij plekken op zo’n manier dat werknemers vitaal en gezond kunnen werken waardoor de productiviteit stijgt, omdat werken in een prettige omgeving simpelweg minder energie kost. Uiteindelijk is zo de klant blij en de medewerkers in dat bedrijf zijn dat ook. En daar worden mijn collega’s bij De Delmar en ik weer erg blij van!”

Focus op fysieke interactie

“Ik vind fysieke interactie erg belangrijk. Zowel met klanten als mijn collega’s. Toen ik het bedrijf overnam, ben ik dan ook direct met de webshop gestopt, wat veel mensen een onlogische stap vonden. Maar ik denk dat we via fysiek contact de behoefte en wens van de klant veel beter kunnen vertalen, door het interpreteren van lichaamstaal en emotie waarmee men spreekt.” Ook op de werkvloer bij De Delmar ligt de focus op fysiek contact met elkaar. Er geldt namelijk de ongeschreven regel dat niemand in de pauze gebruik mag maken van de telefoon. “We praten met elkaar. Ik zeg altijd: ‘als je met je telefoon wilt spelen, doe dat maar tijdens werktijd!’ Mensen kijken me dan in het begin vaak raar aan. Het maakt me ook niets uit als er op de werkvloer af en toe met elkaar wordt geouwehoerd. Het gaat uiteindelijk om het werk dat geleverd wordt. Er heerst een open en verbonden sfeer en iedereen kan alles tegen elkaar zeggen. Ook ik krijg een tik over mijn vingers als ik iets niet goed doe. En het hoeft niet comfortabel te zijn wat je tegen mij zegt, maar doe het wel! Laten we open en eerlijk zijn tegen elkaar.”

“We willen plezier. We willen geluk. En aandacht voor elkaar”

“Ik wil de komende tijd ook meer met de jeugd bezig zijn. We hebben Saxion-studenten gehad die bij ons onderzoeken hebben gedaan en ik merk dat je met de jeugd zulke interessante en ándere gesprekken hebt. De jeugd is ambitieus en heeft zin om iets van de wereld te maken. Jongeren houden zich steeds meer bezig met vragen als: wat is de zin van wat we aan het doen zijn? En hoe kunnen we in de toekomst verder? In een tijd waarin we voornamelijk digitaal verbonden zijn. Tussen alle verhalen door hoor ik voornamelijk de boodschap dat we plezier en geluk willen met aandacht voor elkaar.” Remi wil de jeugd ook graag fysiek bij elkaar brengen en dan in gesprek gaan. “Ik leg dan, met een begeleider, een thema op tafel met betrekking tot klimaat, economie, politiek of iets anders. Het lijkt me mooi om te focussen op een groep tussen 14 en 25 jaar om tolerantie op te wekken om weer samen te gaan ondernemen. De jeugd is de toekomst. Uiteindelijk gaan zij beleid bepalen. Dus ook voor het voortbestaan van het bedrijf is dit een must.”

“Ik kan maar één kant op en dat is vooruit!”

“Een belangrijke les die ik heb geleerd is: blijf niet stil staan bij alles wat negatief is geweest. Het verleden kan ik niet veranderen, ik kan maar één kant op en dat is vooruit! Het gaat om de actie die ik vandaag kan uitvoeren. En wat ik andere ondernemers zou willen meegeven? Volg je hart. Doe iets waar je blij van wordt! Uiteindelijk draait het leven om gelukkig zijn.”

De Delmar Kantoormeubelen & Projectinrichters
Lutkeberg 69, 7678 AJ, Geesteren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wil je als bedrijf écht bloeien?

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
4 min
|
Datum:
5/10/2022

‘Zolang je je hart volgt, kom je daar waar je moet zijn’

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
27/9/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators