22/11/2022

De grote winnaars van de verkiezing ‘Starter met Impact 2022’

De startversneller

Redactie Twenterand
Redactie Twenterand
Twenterand | Nederland

De grote winnaars van de verkiezing ‘Starter met Impact 2022’

De startversneller

T

rash’ure Taarten, dat voedselverspilling bestrijdt, en DuSpot, dat bijdraagt aan een circulaire bouw, zijn de grote winnaars van de verkiezing ‘Starter met Impact 2022’ . Dat werd vorige week vrijdag bekendgemaakt tijdens een boottocht over de provinciegrens van de provincies Gelderland en Overijssel. Oost NL, De Startversneller, de provincies Gelderland en Overijssel organiseerden de verkiezing. In totaal schreven 205 startende ondernemingen zich in voor de verkiezing . Een jury selecteerde de zes finalisten; drie startende ondernemingen uit elke provincie, ieder hun eigen duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Het publiek kreeg het laatste woord en bracht haar stem online uit. Er kwamen ruim 2.000 stemmen binnen.


De winnaars

De eer was aan Eddy van Hijum en Helga Witjes, respectievelijk gedeputeerde van Overijssel en Gelderland om elk een winnaar uit eigen provincie te feliciteren. Mart Mensink uit Enschede nam de felicitaties in ontvangst voor zijn Overijsselse onderneming ‘DuSpot’. DuSpot brengt opdrachtgevers, opdrachtnemers en leveranciers met elkaar in contact over de beschikbaarheid van herbruikbare bouwmaterialen. Daarvoor zet zij een breed matchingsplatform in. Jeanne van Ittersum uit Nijmegen won met haar onderneming ‘Trash’ure Taarten’ de Gelderse verkiezing. Trash’ure Taarten helpt vluchtelingen met een werkplek naar economische zelfstandigheid en gebruikt voor haar taarten ingrediënten die anders weggegooid zouden worden.

Direct impact maken

‘Deze tijd vraagt om inspirerende oplossingen voor een duurzame samenleving’, reageerde Eddy van Hijum namens de provincie Overijssel. ‘Het is mooi te zien dat startende ondernemers direct impact maken. Overijsselse winnaar DuSpot zet concrete stappen. Samen met andere startups maakt DuSpot circulaire economie tot een begrip in onze provincie, daar zijn we trots op.’ Helga Witjes sloot zich bij deze woorden aan: ‘De genomineerden hebben laten zien dat zij de creatieve ondernemers zijn die we nodig hebben voor onze grote uitdagingen. Gelderse winnaar Trash’ure Taarten is daar een uitstekend voorbeeld van. Niet alleen laat zij zien dat je verspilling kunt voorkomen, ze helpt direct vluchtelingen aan werk én aan sociale contacten. Trash’ure bewijst dat circulair ondernemen de toekomst heeft.’

Startend talent

Deze verkiezing is een initiatief vanuit De Startversneller waar Oost NL programmamanager van is. De Startversneller is een programma dat ondernemers in de provincies Gelderland en Overijssel helpt bij een succesvolle start van hun eigen betekenisvolle bedrijf. Dit doet zij voornamelijk door het beschikbaar stellen van een voucher voor business coaching. De beide provincies financieren De Startversneller. Algemeen Directeur Wendy de Jong liet weten: ‘Ook mij maakt het trots te zien hoeveel startend talent hier in Oost-Nederland actief is. Dat zie je maar aan de finalisten. Zij zijn een afspiegeling van al die starters die onze maatschappelijke uitdagingen aangaan. Juist die ondernemers ondersteunen we met ons programma. Dat maakt ons werk zo mooi.’

Geld is energie

Met de verkiezingswinst kunnen beide ondernemers hun bedrijf een extra injectie geven. Zij ontvingen een cheque van € 7.500,-. Op de vraag wat hij met dit bedrag gaat doen, antwoordde Mart Mensink van DuSpot: ‘Dat gaan we investeren in de doorontwikkeling van ons platform.’ Jeanne van Ittersum antwoordde op haar beurt: ‘Wij vinden dat er een nieuwe, andere wereld moet komen. Daarom wil ik alle andere finalisten € 500,- geven van onze prijs. Geld is immers energie! En wat er overblijft, gebruiken we voor onze aanstaande verhuizing.’ Die gift aan de vier andere finalisten werd nog eens aangevuld door De Startversneller, die bood Patrick de Boer van Aiosyn, Rob Korten van Fennenoord, Ellen Temming van Impactboerderij en Frans Durieux van Purgatoria  een gratis coachingstraject aan om hen verder te helpen in hun groei.

De start versneller
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators