13/2/2024

“De kers op de taart”

Schröder Interieurs

Wouter Schröder en Bart van der Aa

“De kers op de taart”

Schröder Interieurs

M

idden in Albergen trekt een bijzonder pand de aandacht. De prachtige Heilige Pancratiuskerk, ooit het thuis van de parochie, biedt sinds december 2023 ruimte aan meerdere bedrijven. Met behoud van de prachtige katholieke details wisten de ontwerpers binnen in de kerk moderne en duurzame kantoren te verwerken, ‘hangend’ in de bestaande schil van de kerk. Schröder Interieurs is medeverantwoordelijk voor deze complete metamorfose.


Wouter Schröder, eigenaar van Schröder Interieurs, en Bart van der Aa, projectleider, zijn al langere tijd bij dit indrukwekkende project betrokken. Rinaldo Kerkhof (IBZ), Roy Kokhuis (Bouwkonsult) en Léon en Arjan Lucas (Lucas IT) zijn de aanstichters van dit avontuur: “In overleg met de parochie besloten zij het pand over te nemen, om er duurzame kantoren in onder te brengen. Met behoud van de eigenheid van de kerk en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Building Design Architectuur maakte een prachtig ontwerp, waarmee wij aan de slag mochten!” Schröder Interieurs werkt regelmatig met eigen ontwerpen, maar ook - zoals hier - in samenwerking met andere (interieur)architecten. Wouter: “Deze opdrachtgevers wilden de stijl van de kerk behouden en benadrukken. Tegelijkertijd was de opdracht een moderne uitstraling aan de kantoren mee te geven. Dat is gelukt!”


Duurzame geschiedenis

Wanneer je de kerk binnenstapt, valt de bijzondere combinatie tussen oud en nieuw direct op. De moderne kantoren lijken te zweven onder de originele draagbalken. Het geheel biedt een open en lichte werkplek, waar vier ondernemers sinds december kantoor houden.

Wouter Schröder en Bart van der Aa | Fotografie: Cas Busscher


Interieur maakt het af

“Het is een bijzondere en prettige samenwerking met alle betrokkenen”, vertelt Wouter. “Zo werken we ook het liefst. We willen niet enkel onze producten afleveren en installeren, maar met z’n allen iets moois neerzetten.” Bart vult aan: “We denken altijd graag mee, in het hele project. Daarvoor is het belangrijk dat we zo vroeg mogelijk aanschuiven. Zo kunnen we veel problemen al voor de uitvoering ondervangen. Het interieur komt er dan wel als laatste bij, maar dat is het magische moment waarop alles samenvalt. De kers op de taart!”


Al vijfentwintig jaar samen

Wouter begon zijn carrière in de standbouw. “Daar heb ik veel van de wereld gezien en veel geleerd! Maar mijn hart ligt bij de meubelmakerij.” Wat ooit begon met een losse beunopdracht is uitgegroeid tot een bedrijf met dertig medewerkers. “Bijna vijfentwintig jaar geleden begon ik voor mezelf, samen met mijn vrouw Saskia als ontwerper. We zijn toen ook getrouwd, dus binnenkort is het dubbel feest,” lacht Wouter.


“We willen met z’n allen iets moois neerzetten”

Droominterieur

“Alles is maatwerk, voor iedere opdracht beginnen we opnieuw. Met de unieke wens van onze klanten, ‘een droominterieur’, als basis. Een uniek project draait niet alleen om de maatvoering, maar ook om vorm, detail, materiaal en kleur. Inclusief de begeleiding van en de zorg voor onze klant”, vertelt Wouter enthousiast. Uiteraard gaat er in de uitvoering wel eens iets mis. “Zo bleek tijdens dit project dat er een stukje techniek was geplaatst op de plek waar onze kast was ingemeten. Dat lossen we dan ter plekke op, want ook dat is maatwerk. Aanpassen aan de omstandigheden!”


Liefde voor het vak

Bart liep als veertienjarige al op de werkvloer. “Daar ontstond de liefde voor het vak. Acht jaar geleden begon ik bij Schröder Interieurs als werkplaatsmonteur. Van daaruit groeide ik door tot waar ik nu sta.” Wouter vult aan: “Dat is de beste volgorde. Het draait om de combinatie van ervaring en kennis. We investeren als leerbedrijf dan ook bewust in de nieuwe generatie. Zij zijn de toekomst.”

“Ik wil blijvende producten achterlaten en duurzaam werken”


Hergebruikte kerkbanken

Terug naar de kerk. Niet alleen de opvallende buitenpanelen van de hangende kantoren zijn uitgevoerd en geïnstalleerd door Schröder Interieurs. Wouter wijst naar de kastjes die in de muur zijn weggewerkt. “Aan deze kant zijn het kastdeurtjes, aan de buitenkant zie je de ombouw. Verder zijn ook de bureaus, garderobe en entree ‘van ons’”, vertelt hij trots. “We hoefden dit keer niet veel rekening te houden met de buitenmuur, omdat de kantoren ‘los’ geplaatst zijn. Toch er is voldoende ruimte voor maatwerk. Zo past die prachtige ronde bank precies in de reeds bestaande nis”, wijst Bart naar de oude kapel. “Ook de kerkbanken zijn hergebruikt.” Duurzaamheid en nostalgie in één. Twee banken hebben inmiddels - voorzien van een nieuw kleurtje - een prominente plek in de kantine, de overige zijn als panelen in het interieur verwerkt.Duurzaam in elk opzicht

Wouter blikt terug... “25 jaar geleden bestond een opdracht nog uit veel papierwerk en werkten we met wat losse apparaten. Nu is het gehele proces geautomatiseerd.” In 2022 werd een grote machine aangeschaft die de materialen efficiënt en nauwkeurig verwerkt. Wouter: “Ik wil blijvende producten achterlaten en duurzaam werken. Dat betekent onder andere vierhonderd zonnepanelen op ons wit bitumen dak en het recyclen van onze afvalmaterialen. Maar vooral: gewoon mooie, blijvende meubels maken!”


Schröder Interieurs B.V.
Lutkeberg 25, 7678 AJ Geesteren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators