13/2/2024

“Wij hechten veel waarde aan onze eigen identiteit”

De Kok Accountants en Adviseurs

Daniëlle Tijhuis-Nijhuis, Judith Oude Nijeweme-Hampsink en Emiel Bekhuis
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Wij hechten veel waarde aan onze eigen identiteit”

De Kok Accountants en Adviseurs

I

n de vestiging Denekamp van De Kok, aan de Ootmarsumsestraat, waren Eddy Schepers en Jos uit het Broek jarenlang het vaste gezicht. Beiden zijn nu met pensioen. Manager Personele Diensten Judith Oude Nijeweme-Hampsink, een echte Denekampse: “Heel veel mensen in Denekamp kennen Eddy; hij is maatschappelijk heel bevlogen en bij hem stond de deur altijd open. Hij verpersoonlijkte wat voor ons als kantoor in ons dna zit, namelijk onze betrokkenheid. Bij ondernemers, particulieren en organisaties.”    

“Dat betekent ook”, voegt partner en registeraccountant Emiel Bekhuis toe, “dat we hechten aan onze eigen identiteit, dat is wat ons sterk maakt. En zeg je eigen identiteit, dan heb je het uiteraard ook over de mensen die hier werken, als een hecht team. Zij dragen persoonlijk en gezamenlijk uit wat bij De Kok gedurende de historie is uitgegroeid tot onze kernwaarden verbondenheid, bekwaamheid en loyaliteit. Naast een organisatie waarbij professionaliteit en kwaliteit van de dienstverlening voorop staan, zijn maatschappelijke betrokkenheid met volop aandacht voor de mens, de opendeur-cultuur en laagdrempeligheid bij ons belangrijk.”

Daniëlle Tijhuis-Nijhuis, Judith Oude Nijeweme-Hampsink en Emiel Bekhuis | Fotografie: Cas Busscher

Autonome groei

Een en ander houdt overigens niet in dat de klanten van De Kok alleen uit Denekamp en omgeving komen. Daniëlle: “Veel klanten komen weliswaar uit de regio en die kunnen hier op elk moment gewoon naar binnen lopen, voor een vraag of om even wat te overleggen. We willen zoveel mogelijk klanten graag persoonlijk kennen en dat wordt gewaardeerd. Maar we hebben ook klanten verspreid over heel Nederland. En dat aandeel wordt gaandeweg groter, mede doordat je dankzij de digitalisering veel op afstand kunt doen.” “We groeien inderdaad gestaag door”, zegt Emiel. “Niet hard, maar dat hoeft ook niet, we willen onszelf niet voorbijlopen. En belangrijk is dat die groei autonoom is, we doen het als De Kok allemaal zelfstandig. Door veel onderling overleg tussen de verschillende disciplines en de vestigingen Almelo en Enschede lossen we vraagstukken op als team. Wij werken  ook vestiging-overstijgend wanneer de situatie daarom vraagt. De drie kantoren hebben gezamenlijk meer kennis dan afzonderlijk en daar moet je gebruik van maken.”

Personele Diensten

Bij De Kok Denekamp werken zes mensen op Judiths afdeling, Personele Diensten. Judith: “Die dienstverlening voeren we uit voor alle drie kantoren. Ons dienstenpakket is heel breed, maar de focus ligt op salarisverwerking, met name voor het mkb en grotere bedrijven. Dat geldt ook voor de accountancy- en fiscale dienstverlening. Belangrijk te weten is dat het zich echt loont om de salarisadministratie aan ons uit te besteden. Er komt veel kennis en kunde bij kijken en wij zijn op de hoogte van de doorlopend veranderende wet- en regelgeving. Niet voor niets verwerken we in Nmbrs, de salarisadministratie elke maand voor zo’n vijfduizend werknemers. Via een app van Nmbrs worden extra opties aangeboden, zoals verlofaanvragen en declaraties.”

“Maatschappelijke betrokkenheid, de opendeur-cultuur en laagdrempeligheid zijn bij ons belangrijk”

Thuis-gevoel

Het team van De Kok Denekamp bestaat op dit moment uit zo’n twintig personen, die allen beschikken over kennis, creativiteit en het vermogen om te denken in oplossingen. En er zijn met enige regelmatig nieuwe mensen nodig. Dat is tegenwoordig niet eenvoudig. Emiel: “Het komt steeds vaker voor dat we mensen intern opleiden, die dan stapsgewijs doorgroeien. Langdurige dienstverbanden komen regelmatig voor. Ik werk al vanaf 2001 bij De Kok, met veel plezier.” Judith werkt er sinds 2007: “Ik ben er twee jaar tussenuit geweest, om een uitstapje te maken als ICT-consultant. Toen ik terugkwam, voelde het als thuiskomen.” Daniëlle, werkzaam bij De Kok vanaf 2008: “Ik vind de laagdrempeligheid en opendeur-cultuur erg prettig.”

De Kok in een notendop

De geschiedenis van De Kok begon in 1926 met accountantskantoor P.J. De Kok. Dat ging in 1998 samen met het eveneens historische accountantskantoor Ter Hart en Stegeman, dat in 1974 was opgericht. Die fusie volgde na de overname van Ter Hart en Stegeman door de Jong en partners. De naam werd eerst De Kok & De Jong, later De Kok Accountants en Adviseurs. Op dit moment werken er 45 mensen, verdeeld over drie vestigingen: Denekamp, Almelo en Enschede, met de diensten Accountancy en Fiscaal. Het kantoor Denekamp kent daarnaast nog de discipline  Personele Diensten.

De Kok Accountants en Adviseurs B.V.
Ootmarsumsestraat 5, 7591 EM, Denekamp
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators