24/4/2024

Dit zijn de meest vergeten kosten bij de boekhouding

E-boekhouden

Dit zijn de meest vergeten kosten bij de boekhouding

E-boekhouden

H

Het bijhouden van de boekhouding: een erg belangrijke, maar voor sommige ook lastige klus. Naast dat het correct bijhouden van de boekhouding verplicht is, is het ook onmisbaar voor financiële stabiliteit én groei. Er zijn vaak een aantal kostenposten die over het hoofd gezien worden en daardoor vergeten worden. Wanneer deze kosten zich opstapelen, kan dit leiden tot een vervelende verrassing bij het doen van de belastingaangifte. Daarom zetten wij de 3 meest vergeten kostenposten voor je op een rijtje, zodat je ze niet vergeet.

Abonnementen en software

Tegenwoordig maakt bijna elk bedrijf wel gebruik van software of andere online diensten. Je kunt hierbij denken aan programma’s voor projectmanagement, cloudopslag, marketingsoftware, of de e-Boekhouden.nl boekhoudsoftware zelf. Deze kosten worden veelal over het hoofd gezien, omdat ze in veel gevallen automatisch afgeschreven worden. Toch zul je deze kosten ook in je boekhouding moeten opnemen. Wanneer je de kosten toevoegt aan de boekhouding, is het slim om ook eens kritisch te kijken naar wat je nu echt gebruikt en welke abonnementen nog nodig zijn. Zo kun je mogelijk ook wat kosten besparen. 

De kleinere benodigdheden

De kans is groot dat je af en toe grotere kantoorbenodigdheden aanschaft, zoals computers of printers. Deze kostenposten zul je dan ook niet snel vergeten. De kleinere kantoorbenodigdheden worden echter wel vaak vergeten. Denk hierbij aan inktcartridges voor je printer, maar ook simpele dingen als papier, pennen, of zelfs postzegels. Doordat dit simpele uitgaven zijn worden ze al gauw vergeten in de boekhouding. Toch kunnen al deze kleine uitgaven een verschil maken wanneer je ze over een jaar optelt. Zorg er dus voor dat je een systeem hebt waarmee je de kosten bijhoudt, bijvoorbeeld door middel van een Excel-bestand, of door de bonnetjes te bewaren.

Onderhoud en reparaties van je apparatuur

Hoewel je het heel graag zou willen, gaat je apparatuur niet eeuwig mee. Gelukkig hoeft dit niet direct te betekenen dat je compleet nieuwe spullen hoeft te kopen: vaak kan het nog gerepareerd worden door een specialist. Doordat deze kosten in veel gevallen als incidenteel gezien worden, kiezen ondernemers soms om ze niet op te nemen in de boekhouding, of vergeten ze dat. Zorg ervoor dat je deze kosten bijhoudt in een overzicht, zodat je ze goed en overzichtelijk mee kunt nemen in de boekhouding. Door ook deze kosten mee te nemen in je boekhouding, weet je zeker dat je alles compleet hebt.

E-boekhouden
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators