12/10/2023

Draagt jouw bedrijf écht uit waar het voor staat?

Draagt jouw bedrijf écht uit waar het voor staat? - Strategisch Ontwerpbureau INC

Bob Egberink
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Draagt jouw bedrijf écht uit waar het voor staat?

Draagt jouw bedrijf écht uit waar het voor staat? - Strategisch Ontwerpbureau INC

W

aar sta je als bedrijf voor? Wat wil je uitdragen en hoe implementeer je dat? En hoe zorg je ervoor dat je je als bedrijf toekomstbestendig positioneert? Strategisch ontwerpbureau INC helpt een bijdrage te leveren aan de grote uitdagingen waar bedrijven in deze maatschappij voor staan. “Onze grootste kracht is dat wij ons goed kunnen inleven in organisaties en hun klanten, en vanuit die plek met creatieve oplossingen komen,” aldus Bob Egberink (33), Bureauleider en Strateeg bij INC.

Bob vertelt me over het werk dat Strategisch ontwerpbureau INC levert. “Onze grootste kracht is dat wij ons goed kunnen inleven in organisaties en hun klanten. We helpen onze opdrachtgevers uit de waan van de dag en helpen creatieve oplossingen te bedenken. We zien en voelen snel waar een organisatie voor staat en waar uitdagingen liggen. Al weten de meeste organisaties het vaak zelf ook goed. Soms is het enkel lastig om even ‘uit’ het bedrijf te stappen.”

Bob Egberink, Bureauleider en Strateeg bij INC

Tijdelijk innovatielab INC

“INC staat voor twee dingen: inclusief en incorporate. We zijn een soort tijdelijk innovatielab voor onze opdrachtgevers. We beginnen met een uitgebreide kennismaking met de opdrachtgever. Zo leren we de mensen, de organisatie en de cultuur goed kennen. Vervolgens is het belangrijk om het probleem goed in kaart te brengen. Hiervoor houden we interviews en organiseren we sessies; we trekken echt met de klant op. Wat willen ze nu echt? Een nieuwe positionering? Een nieuwe duurzaamheidsvisie? Een nieuw businessmodel? En is dat dan ook de oplossing voor het probleem? Wij helpen met het vormen van de juiste strategie, waarbij we onze ideeën combineren met de kennis en ervaring van de klant”, gaat Bob verder.

Mobiliteitsprovider Baan Twente

Het is belangrijk om je als bedrijf toekomstbestendig te positioneren. Daarom kijkt INC verder. “Neem Baan Twente. Het autobedrijf uit Oost-Nederland vroeg ons om mee te denken over de ontwikkelingen in de markt en de toekomst van de mobiliteitssector. De uitkomst is een nieuwe oplossing voor de zakelijke markt waarbij Baan Twente geen auto’s verkoopt, maar de rol als mobiliteitsprovider op zich neemt. Hierbij adviseert Baan Twente grote bedrijven over zakelijk autogebruik en bieden ze oplossingen zoals deelauto’s en fietsen. Daarmee helpen ze klanten om te verduurzamen, kosten te reduceren en flexibeler te worden.”

“Maak keuzes en impact”

Een ander voorbeeld dat Bob geeft is hun samenwerking met schoonmaakbedrijf Asito. “Na een herpositioneringstraject vroeg Asito ons ook mee te denken over hun duurzaamheidsvisie. Er kwam tot dan toe niet goed naar voren waar Asito nou echt voor staat. Ook klanten vroegen er steeds meer naar. Dus hebben we samen met het innovatieteam van Asito en duurzaamheidsadviseur Cirkelen een visie ontwikkeld die bestaat uit twee thema’s: grondstof reduceren en ongelijkheid tegengaan. De redenen zijn simpel: hiermee kan Asito het meest impact maken, het sluit aan bij waar het bedrijf voor staat en we konden er meteen mee starten.” 

“Begin klein en experimenteer”

“Wanneer ondernemers bezig gaan met de toekomst van hun bedrijf, hoor ik vaak dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Mijn advies is dan: begin klein en experimenteer met verschillende ideeën. Werk bijvoorbeeld een nieuw idee uit tot prototype en ga in gesprek met klanten. Wat vinden zij ervan? Neem deze feedback mee om het idee aan te scherpen en voor iets anders te gaan. Zo blijf je flexibel en blijven de risico’s beperkt. Uiteindelijk heb je bewijzen nodig om te ervaren of iets voor jouw bedrijf en de klant werkt. Dit is een hele goede manier om die bewijzen op te halen,” sluit Bob af. 

Benieuwd naar meer projecten? Of kan Strategisch ontwerpbureau INC jou helpen?

Strategisch Ontwerpbureau INC
Beltstraat 1, 7511 JZ, Enschede
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators