13/2/2023

Een column over techniek? Dat lukt me nooit

Column Arjen Maat: Techniek

Arjen Maat
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

Een column over techniek? Dat lukt me nooit

Column Arjen Maat: Techniek

I

k zit aan de keukentafel en moet nog een column schrijven. Het is een regenachtige zondagavond in de herfst. Kwart over zes. Buiten is het donker, koud en guur. De wind giert om het huis. De regen slaat striemend tegen de gevel. De hanglamp boven de keukentafel werpt een vreemde glans op een deel van de achtertuin. Daar waait het blad met een noodgang over het gras. Ik weet niet waarom, maar er dwarrelt een weemoedig liedje van Daniël Lohues door mijn hoofd.

Even verderop zitten de kinderen alweer op de bank op hun telefoon te staren. Er zit er zelfs eentje onder een deken verstopt. Twee witbesokte voeten steken er nog net uit. Maat 42. De tijd gaat snel. Net zaten we hier nog met elkaar aan tafel. Stamppot andijvie. Met spekjes en rookworst. Er staan nog drie glazen bakjes met yoghurtrestanten voor me op tafel. Eigenlijk moeten die ook nog richting vaatwasser. En er moet nog een vaatdoekje over de tafel. Ik zucht. Dit is uitstelgedrag. Die column moet af!

Waar zal ik het eens over hebben dan? Techniek is het onderwerp van het komende magazine. Maar ik weet helemaal niets van automatiseren. Nada van computers, data en technologische ontwikkelingen. Geen benul van cijfers, laat staan van nulletjes en eentjes. Ik ben de man van de letters. Van de woorden en de zinnen. Ik weet alles van d’s en t’s,  komma’s en punten, van spelling en tussenkopjes. ‘t Kofschip kent voor mij geen geheimen en van een pakkende kop boven een artikel krijg ik rode wangetjes. Taal is zeg maar echt mijn ding.

‘De techniek van het schrijven van een leuk stukje’, mompel ik in mezelf aan de keukentafel. ‘Dáár kan ik het natuurlijk over hebben!’. Over gewone taal, korte zinnen en herkenbare onderwerpen. Zoals mijn gevecht met de tijd en de zwaartekracht. Ook míjn werk is niet altijd leuk. Ook míjn appelcake zakt in. En ook in míjn tuin groeit het onkruid even hard. Dáár schrijf ik over. Over niets eigenlijk. Over de kleine dingen, die je wel moet willen zien. Maar ja. Hoe schrijf je daar nou een leuk stukje over? Ik schud mijn hoofd. Dat lukt me nooit.

Maat Communicatie
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators