19/5/2023

Efficiënt en enthousiast werken vanuit passie

Architom

Tom Olde Dubbelink
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Efficiënt en enthousiast werken vanuit passie

Architom

A

rchitom is een allround architectenbureau, waar Tom Olde Dubbelink architect en tevens eigenaar is. Al tien jaar werkt hij volledig vanuit passie, en dat is te horen aan zijn enthousiasme. “Zowel het werk zelf als het ondernemerschap bevalt mij super! Ik vind de combinatie van mijn werkzaamheden en de vrijheid die ondernemen biedt fantastisch!”, vertelt Tom. Vandaag neemt hij me mee in de wereld van ontwerpen, tekenen en het verloop van een architect-project.


Tom is geboren in Denekamp en naast ondernemer en architect is hij een sociaal dier in de gemeenschap. “Ik speel al ongeveer achttien jaar gitaar in de band Denekamper Spatzen”, vertelt Tom. Ook doet hij aan waterpolo waarvoor hij traint en af en toe meedoet aan wedstrijden. Én hij is Prins Carnaval geweest in 2020. “Ik ben een tevreden mens!”, aldus Tom.


Ruim tien jaar succesvol

Tom runt zijn architectenbureau inmiddels ruim tien jaar, met twee medewerkers in dienst van wie één fulltime en één oproepbaar, een jongen die ons - naast zijn studie - ondersteunt. “Ik ben architect en mijn collega’s zijn bouwkundig tekenaar. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het ontwerp, totdat het wordt goedgekeurd door de gemeente voor welstand en ruimtelijke ordening. Wanneer dit is gebeurd, gaat de tekening naar mijn collega die de tekening bouwkundig uitwerkt en er een bouw- en omgevingsvergunning van maakt.” legt Tom uit.


Uiteenlopende projecten

Tom vertelt over de uiteenlopende projecten. “De projecten komen allemaal voort uit de hulpvraag van klanten. Van bestemmingsplanwijzigingen, transformatieprocessen voor de agrarische bouwer, verbouwingen, vakantiehuisjes, villa’s, zorgwoningen, seniorenwoningen, particuliere woningen, unieke projecten als het bouwen van de sterrenwacht; het is erg divers. En De Commanderie in Ootmarsum is een van de grootste projecten die wij ooit hebben uitgevoerd. Ons werk leveren we voor tachtig procent in de woningbouw en twintig procent in de utiliteitsbouw”.

Fotografie: Ben Haarhuis


“Iedereen is gelijk”

“Onze missie is: voor iedereen een dak boven het hoofd. Iedereen heeft recht op een architect. We zijn er dan voor iedereen en iedereen wordt gelijk behandeld, want iedereen ís gelijk. Wanneer ik in contact ben met een opdrachtgever luister ik goed naar wat hij wil. Ik werk anders dan de meeste architecten. In plaats van een interview, terug naar kantoor, en na bepaalde tijd een plan presenteren dat verkeerd kan vallen omdat er zaken verkeerd geïnterpreteerd kunnen zijn, begin ik gelijk met een schetssessie, waardoor een plattegrond en gevels ontstaan. Deze schets kan dan door naar de tekenaar; zo zijn er minder wijzigingen en minder gesprekken nodig en zo gaan we dus efficiënt te werk,” vertelt Tom.  


Huislatenontwerpen.nl

Tom vindt het leuk om over nieuwe dingen na te denken. Zo heeft hij onlangs een nieuw concept bedacht, namelijk het platform Huislatenontwerpen.nl. “Op dit moment is dat uniek in Nederland; volgens mij zijn wij de eerste waarbij dit mogelijk is. Ik ben op dit idee gekomen, omdat bouwtekeningen van nieuwbouwprojecten, evenals architectuur, eigenlijk telkens van elkaar worden afgeleid: nieuwbouw lijkt op elkaar. Indelingen zijn vaak hetzelfde. Op dit platform kan inspiratie worden opgedaan en deze webshop zorgt ervoor dat de catalogusbouwer, een aannemer of particuliere klanten tekeningen kunnen kopen en zelf waar nodig kunnen aanpassen. Tekeningen aanpassen kunnen wij natuurlijk ook. Zie het als een grote online woningcatalogus voor bouwtekeningen. Deze constructie zorgt voor snelle schakeling en veel minder en dus wederom efficiënter werk. Dit heeft ontzettend veel waarde!” aldus Tom.


“Vertrouw op je gevoel”

“Wat de meest wijze les is die ik heb geleerd? Dat het goed is om nooit iets van een ander te verwachten. Houd altijd de touwtjes in eigen handen. En blijf jezelf! Bij alles wat je doet: ga terug naar je gevoel en vertrouw daar op. Zorg dat je geweten schoon is en dat je jezelf niet een fout kunt aanrekenen”, sluit Tom af.


Architom
Nijverheidstraat 1, 7591 BM Denekamp
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators