22/1/2024

Elke dag een uniek kunstwerk bij Lenferink Timmerfabriek

Lenferink Timmerfabriek

Moniek Lenferink
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Elke dag een uniek kunstwerk bij Lenferink Timmerfabriek

Lenferink Timmerfabriek

A

ls kind liep ze regelmatig in de timmerfabriek van haar vader. Al spelende met de houtblokken of in de schommel. En ook hielp ze al op jonge leeftijd mee in het bedrijf. Moniek Lenferink (46), geboren en getogen in Albergen, heeft Lenferink Timmerfabriek inmiddels overgenomen van haar vader en ze neemt ons mee in haar wereld.

Lenferink Timmerfabriek is gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte kwaliteitstrappen voor de woningbouwmarkt. Het bedrijf bestaat over twee jaar alweer vijftig jaar!


Met de paplepel ingegoten

Lenferink Timmerfabriek is opgezet door haar vader, die nog steeds helpt. “Hij moet niks, maar doet nog van alles,” vertelt Monique lachend. “Ik heb het bedrijf inderdaad sinds een paar jaar officieel overgenomen. Ik houd van mijn werk. Geen dag is hetzelfde. De ene dag ben ik aan het meten op de bouw, de andere dag zit ik op kantoor of in de showroom. In de showroom komen klanten langs, met wie ik in gesprek ga en voor wie ik vervolgens naar hun wensen een trap op maat teken. Die tekening en gegevens plaats ik in een softwareprogramma waarmee direct een 3D-tekening wordt uitgewerkt. Zo kunnen de klanten meteen het resultaat van de trap in hun (nieuwbouw)woning zien”, vertelt Moniek enthousiast.

Fotografie: Frank Visschedijk


Van weekendhulp tot kunstenaar

“Ik heb jaren lang in de werkplaats gewerkt, van houtschaven op de zaterdag tot achter de frees; ’t is maar net wat er te doen was. Ik hielp overal mee. Daarom weet ik nu goed hoe het er in de werkplaats aan toe gaat en wat wel en niet werkt. Dat is zeer gunstig bij het maken van de tekeningen. En de uitwerking van de trappen. Of eigenlijk: kunstwerken. Op maat gemaakt, helemaal naar wens van de klant. Elke hal is anders, elke hal is uniek. Elke trap is een origineel stukje kunst!”, gaat ze verder.


3D-tekening en Augmented Reality

Moniek vertelt dat Lenferink gemiddeld één trap per dag produceert. “Ik begin met het opmeten van de trap, zorg ervoor dat ik alle nodige maten heb en voer deze in het softwareprogramma in. Vervolgens begin ik met de technische tekening, waar een 3D-tekening uitrolt. Zo kan de klant direct zien hoe de trap eruit komt te zien. En sinds een paar maand maken we gebruik van Augmented Reality. We sturen de klant een QR code, waarmee de klant, via een app op de telefoon, de trap op ware grote in de (nieuwbouw)woning kan projecteren. Gaaf he!”


Een vrouw op de bouw

Net als de unieke kunstwerken is een vrouw in de bouw ook redelijk uniek. “De jongens bij Lenferink zijn aan me gewend, maar soms moet ik nog wel lachen. Laatst hoorde ik iemand zeggen: ‘He’j Moniek al seen? Een vrouw op de bouw!’ Het valt dus wel op, want je ziet niet vaak een vrouw in dit werkveld. Al komt dat steeds meer en dat mag ook vind ik. Ik denk dat ik als vrouw meer leiding geef op gevoel. Ik vond de mannenwereld in de bouw namelijk best hard. Het gaat mij erom dat de klant er een goed gevoel aan overhoudt en écht tevreden is. Ook heb ik gevoel voor de combinatie van de trap met het totale interieur en houd ik rekening met bijvoorbeeld pissenbeddenhoekjes. Je weet wel, van die mini-hoekjes die lastig zijn schoon te maken.. Daar houden mannen toch minder snel rekening mee, denk ik”, vertelt Moniek lachend.


Wees zuinig op je personeel

“Personeel is voor mij het belangrijkst; zonder hen ben ik nergens. Ik zou andere ondernemers ook aanraden: wees daar zuinig op! Wees eerlijk en als er wat is: neem dat serieus. Praat erover met elkaar. En erg belangrijk: luister naar wat zij te zeggen hebben. De jongens op de werkvloer hebben vaak super goede ideeën. Wij werken door middel van een bottom-up strategie. Personeel geeft alles aan, wij als leidinggevenden regelen het. Was het hout niet van goede kwaliteit? Dan horen we dat van de jongens en regelen wij dat er een oplossing komt. Op deze manier werkt het voor ons het best!”, sluit Moniek af.


Lenferink Timmerfabriek Albergen B.V.
Diekersweg 9a, 7665 VB Albergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators