3/10/2022

Energiefonds voor verduurzamen van bedrijven en maatschappelijke organisaties verlengd

Persbericht Noaberkracht

Energiefonds voor verduurzamen van bedrijven en maatschappelijke organisaties verlengd

Persbericht Noaberkracht

B

edrijven, verenigingen en stichtingen kunnen dankzij het Tubbergse Energiefonds een voordelige lening krijgen voor het nemen van verduurzamingsmaatregelen. Denk hierbij aan het isoleren en het plaatsen van zonnepanelen, HR+++glas of LED-verlichting. Vanwege de huidige energieprijzen en de aangescherpte wet- en regelgeving is de verwachting dat de belangstelling voor het Energiefonds toeneemt. De gemeente Tubbergen heeft daarom besloten het Tubbergse Energiefonds voort te zetten.

Gemeente Tubbergen wil de gevolgen van klimaatverandering beperken. Het college draagt daarom actief bij aan het stimuleren van lokale initiatieven die gericht zijn op het beperken van het totale energieverbruik en duurzame energieopwekking. Mede daarom is op 1 april 2019 het Duurzaamheidsfonds Tubbergen opgezet. Aangezien het beschikbare budget van het fonds nog niet volledig is benut, zet de gemeente het duurzaamheidsfonds voort.

Wethouder Martin Oude Avenhuis is enthousiast over het voortzetten van het duurzaamheidsfonds: “Het Tubbergse Energiefonds helpt organisaties met een voordelige lening. Het is een laagdrempelige werkwijze om ondernemers te stimuleren om energie te besparen of duurzaam op te wekken. Het fonds heeft een toegevoegde waarde op de bestaande financieringsmogelijkheden en draagt wat ons betreft substantieel bij aan onze energieopgave.”

Eigenaarschap

Het beheer van het energiefonds is in handen van Energiefondsen Nederland (Twenteco B.V.). Het fonds levert een bijdrage aan het stimuleren van energieopwekking, energiebesparing en draagt bij aan de bewustwording rondom duurzaamheid.

Na een scan op de landelijke financieringsmogelijkheden, blijkt dat er vooral behoefte is aan een fonds dat gericht is op:

• organisaties die kleine bedragen tussen €5.000 en €50.000 euro willen lenen;

• organisaties die niet kunnen voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening bij een bank of geld bij een van de andere fondsen te lenen, zoals bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties, agrariërs of kleine MKB-bedrijven,

• organisaties die het lastig vinden om hun weg te vinden in het woud van financieringsmogelijkheden maar die wel bereid zijn ook een stukje financiering zelf te organiseren. Dus ook een fonds dat advies en begeleiding biedt en meedenkt in de mogelijkheden,

• een eenvoudige en snelle procedure omtrent het aanvragen, ontvangen en afhandelen van de lening.

Tubbergse Energiefonds voor ondernemers en maatschappelijke organisaties

Naast bedrijven en instellingen kunnen ook maatschappelijke organisaties gebruik maken van het energiefonds. Maatschappelijke organisaties krijgen een aanvullende korting op de rente.

Lees meer over het Tubbergens Energiefonds op www.energiefondstwente.nl.

Energiefonds Twente
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators