1/8/2022

“Er liggen grote kansen in Twenterand!”

Beleidsadviseur Economie Gemeente Twenterand

Vera Leonhart
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

“Er liggen grote kansen in Twenterand!”

Beleidsadviseur Economie Gemeente Twenterand

A

ls tijdelijk projectleider Oekraïne coördineert Vera Leonhart namens de gemeente de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Maar eigenlijk is de inwoonster van Westerhaar-Vriezenveensewijk beleidsadviseur Economie. Ze werkt graag met projecten die dichtbij inwoners en ondernemers liggen en is van de snelle resultaten. Vera ziet grote kansen voor Twenterand.

Links Vera Leonhart Rechts collega Irene Rozendaal


Volgens Vera heeft Twenterand op het gebied van recreatie en toerisme veel te bieden. “Ik ga graag aan de slag met de mogelijkheden om die markt in Twenterand uit te breiden en tot een uniek aanbod te komen in de regio en de rest van Nederland,” aldus Vera. “We zijn een heel diverse gemeente, met een aantal unieke kernen. Qua karakter, maar ook qua ruimtelijke inrichting. Ik ben onder de indruk van de ondernemendheid en activiteit die ik zie, zeker ook op het gebied van recreatie en toerisme.”

“We zijn een heel diverse gemeente, met een aantal unieke kernen”

Samen meer bereiken

“Recreatieondernemers zijn hier altijd op zoek naar kansen om door te groeien,” zegt Vera. “Vaak gaat dat al heel goed, maar op sommige punten kunnen ondernemers en gemeente nog wel wat meer de handen ineenslaan. Belangrijk is dat we allebei zien dat we samen op toeristisch terrein veel meer kunnen bereiken dan alleen. Ik zie mooie kansen op het gebied van groene en duurzame recreatie en óók voor de ontwikkelingen rondom de Engbertsdijksvenen.”

Mooi compliment

Vera werkt nog maar relatief kort bij de gemeente Twenterand. Toch weten ondernemers haar al goed te vinden. “Ik kijk graag met ondernemers mee met hun toekomstplannen. Als gemeente willen we graag om tafel met ondernemers om te kijken naar hoe we ontwikkelingen wél mogelijk kunnen maken,” stelt de Westerhaarse. “Natuurlijk werk ik hier nog maar kort, maar ik kreeg laatst al een mooi compliment voor de positieve manier waarop ik een probleem aanpakte. Dat was leuk om te horen.”

Beste beeld in hoogseizoen

Vera verheugt zich op haar eerste toeristische hoogseizoen in Twenterand. “Absoluut,” beaamt de beleidsadviseur Economie. “Vaak praat ik met recreatieve ondernemers in het laagseizoen, want dan is er lekker veel tijd. Maar de komende periode wil ik midden in het hoogseizoen bij ze langs, omdat je dan vaak het beste beeld van een bedrijf krijgt. Ondernemers die hun bedrijf willen laten zien of met me willen praten, kunnen contact met me opnemen. Het lukt ons samen vast wel om een momentje te vinden.”

Gemeente Twenterand
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Met veel kennis en plezier ontlast Brosis IT-klanten op digitaal gebied

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
9/8/2022

“Waarom zouden we ooit een ander merk gaan rijden dan Audi?”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
6 min
|
Datum:
8/8/2022

Jelle Bijenhof last en monteert alles van staal, op maat

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
8/8/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators