29/10/2021

Restaurant Fraans Marie

“We gaan op dezelfde, gemoedelijke manier verder”

Aloys Nijhuis en Mart Woesthuis
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Restaurant Fraans Marie

“We gaan op dezelfde, gemoedelijke manier verder”

V

olgend jaar is Aloys Nijhuis 40 jaar eigenaar van Café-Restaurant Fraans Marie in Albergen. Niet dat hij van plan is om op korte termijn te stoppen, maar hij realiseerde zich dat hij tijdig moest zoeken naar een compagnon om de toekomst van het in de verre omgeving populaire Fraans Marie zeker te stellen. Die vond hij twee jaar geleden in de persoon van Mart Woesthuis (28), voor wie een droom uit is gekomen. “Nu kan ik pas écht mijn ei kwijt.”

Nijhuis is tevreden over de samenwerking met Woesthuis:  “Ik ken Mart al vanaf het moment dat hij hier als afwashulp over de vloer kwam. Ik had snel in de gaten dat hij liefde voor de horeca had. Ik wilde daarom graag dat hij zich verder ontwikkelde en al snel liep hij met volle bladen bier in de bediening.” Woesthuis: “Dat was hard werken op onregelmatige tijden, maar dat past goed bij mij. Ik genoot van het werk en voelde toen al wel dat mijn toekomst in de horeca lag.”

Volledig vertrouwen

Na die vakantiebaan deed Woesthuis ervaring op bij andere horecabedrijven. “Van die periode heb ik veel geleerd over de horeca en gaandeweg werd het gevoel dat ik het liefst weer bij Fraans Marie zou werken sterker. Daarom belde ik Aloys begin 2017, tijdens mijn vakantie in Vietnam, met de vraag of hij met mij om tafel wilde. Niet met de insteek om in loondienst te komen werken, maar om een samenwerking te bespreken.” En van het een kwam het ander. Nijhuis:  “Ik ben ervan overtuigd dat we, samen met mijn voormalige vrouw Yvonne, de juiste beslissing hebben genomen. We vertrouwen elkaar volledig en de komende jaren gaan we de samenwerking dusdanig invullen, dat een positieve toekomst van Fraans Marie is gegarandeerd.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we samen de juiste beslissing hebben genomen”
Aloys Nijhuis

Nieuw hoofdstuk

Met de komst van Woesthuis als compagnon wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de historie van Fraans Marie. Die begon voor Nijhuis toen hij in 1976 begon mee te helpen in het café van zijn moeder. In 1981 nam hij het bedrijf over en noemde hij het Fraans Marie, een samenvoeging van zijn bijnaam en de naam van zijn moeder. Het bedrijf groeide gestaag en met een reeks verbouwingen werd het uitgebreid met een extra zaal, een nieuwe keuken, een nieuw restaurant, een groter terras en een serre. En anno 2020 biedt Fraans Marie de mogelijkheid voor feesten tot 140 personen en een terras met 200 zitplaatsen. “Hoewel dat nu wegens corona wat minder is,” zegt Woesthuis, “maar we hebben nog genoeg ruimte om veel mensen blij te maken met een feest, lunch of diner of een kop koffie. Al dan niet gecombineerd met een potje midgetgolf op onze eigen baan of een tochtje over het Almelo-Nordhornkanaal waarvoor we kano’s en SUP-planken verhuren.” En de mensen waarderen onze ruime openingstijden, vult Nijhuis aan. “Vanaf de komende winterperiode, oktober tot en met maart, zijn we ook vanaf 12.00 uur geopend voor een lunch, al dan niet af te halen.”

Aloys en Mart
Samenwerking

Nijhuis:  “Als ondernemer moet je geen eenling zijn, zeker niet in deze mooie gemeente. Het is belangrijk om samen te werken. Van elkaar kun je leren, je kunt elkaar sterker maken en je moet elkaar wat gunnen. Dat is ook de reden waarom we lid zijn geworden van de BGT, dat wat deze aspecten betreft als een goede verbindende factor fungeert. En verder zijn we lid van de horecagroep Albergen/Fleringen, die onder andere eens per jaar een gezamenlijk avondje uit organiseert. ”

Uniek karakter

“Fraans Marie heeft een uniek karakter,” zegt Woesthuis. “Er is veel afwisseling, geen dag is hetzelfde, er is elke dag wat anders te doen en we hebben veel contact met onze gasten, op een prettige manier. Je proeft hier als het ware die typische noaberschap waar we in de gemeente Tubbergen zo trots op mogen zijn.” Nijhuis: “Iedereen zegt elkaar goedendag. Fraans Marie is echt een gemoedelijk ontmoetingspunt, wat zich tevens openbaart in de goed draaiende klootschietvereniging, vier gezellige biljartteams en de thuisbasis is van de plaatselijke auto- en motorclub.” En vooral op het biljart is Nijhuis, sinds jaar en dag zelf een liefhebber van die edele sport, bijzonder trots: “Al zeg ik het zelf, er zijn weinig biljarts in de omgeving die zo goed worden onderhouden als dit biljart. Ik krijg regelmatig complimenten van de bezoekende teams.” Met het bovenstaande zijn ook de kernwaarden van Fraans Marie samengevat. “En die zullen in de toekomst niet veranderen,” zegt Woesthuis. “We gaan op dezelfde manier verder, laagdrempelig, gemoedelijk, met oog voor gezelligheid en met oprechte interesse voor onze gasten.” Al met al zit er volop beweging in Café-Restaurant Fraans Marie en met de komst van Mart Woesthuis lijkt het succes voor de toekomst behouden te blijven. “Er is in de overeenkomst opgenomen dat ook Mart het 40 jaar hier gaat volhouden,” grapt Nijhuis tot slot.

Café-Restaurant Fraans Marie
Zenderseweg 53
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Met veel kennis en plezier ontlast Brosis IT-klanten op digitaal gebied

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
9/8/2022

“Waarom zouden we ooit een ander merk gaan rijden dan Audi?”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
6 min
|
Datum:
8/8/2022

Jelle Bijenhof last en monteert alles van staal, op maat

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
8/8/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators