6/7/2023

“Genieten, genieten en nog eens genieten”

Rob Vreeswijk vertelt over zijn Bourgondische Wandeling

Rob Vreeswijk
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Genieten, genieten en nog eens genieten”

Rob Vreeswijk vertelt over zijn Bourgondische Wandeling

S

Stel je voor dat je met een groepje mensen ergens in Twente door een weiland loopt dat speciaal is opengesteld en waar je dus nog nooit eerder bent geweest. En dat je, bij de boerderij aangekomen, muzikaal wordt opgewacht door een professionele operazangeres? Dan ben je toch heel blij verrast? En het mooie is: dat kan, want dat is nou net wat de Bourgondische Wandeling zo bijzonder maakt, de verrassingen. En als zo’n wandeling dan ook nog wordt omlijst met een diner van vijf gangen op verschillende plekken, dan kun je helemaal spreken van een uniek wandelevenement. Of liever: een Bourgondisch wandelevenement.

“Deze wandeling, die ongeveer tien kilometer lang is, moet je sowieso één keer gedaan hebben,” zegt Rob Vreeswijk, die de wandeling samen met Maarten Ensink van Ensink Partycentrum in Weerselo. “Heb je dat gedaan, dan smaakt het, letterlijk en figuurlijk, naar meer en noteer je de datum van de volgende wandeling meteen in je agenda. Want de Bourgondische Wandeling betekent genieten, genieten en nog eens genieten”

Ongedwongen en gezellig

“Immers,” vervolgt Rob, “tijdens de Bourgondische Wandeling wandel je over mooie paden en zandwegen, door bossen en over particuliere weggetjes waar je normaal gesproken niet mag komen en je komt op de mooiste idyllische plekjes. Je komt op plekken, vaak dicht bij waar je woont, die je nog nooit gezien hebt en onderweg geniet je van heerlijke bourgondische gerechten met bijpassende wijnen of bieren, waarbij de ook nog eens wordt verrast door live muziek. De mensen die mee hebben gedaan zijn allemaal laaiend enthousiast. Ze vinden het een perfecte combinatie voor een sportieve activiteit samen met vrienden, familie of partner. Bovendien kan iedereen eraan meedoen, je hoeft echt geen doorgewinterde wandelaar te zijn. Je wandelt op je dooie gemak, zonder druk en in een ongedwongen en gezellige sfeer. Omdat we met tijdblokken werken, voorkomen we de indruk dat het een massaal gebeuren is.”

Grootste bourgondische wandelevenement in Twente

Rob begon in 2014 met zijn bedrijf RV Sportreizen. Gaandeweg wilde hij meer uitjes aanbieden dan alleen sportreizen en veranderde hij de naam in RV Actief, waarmee hij allerlei activiteiten, dagtrips, meerdaagse reizen en evenementen organiseert. En sinds 2018 ook de Bourgondische Wandeling. Rob: “Ik kwam op het idee toen ik met een groepje mountainbike-vrienden in Luxemburg was. We hoorden van de Marche Gourmande in Vianden, een culinaire wandeltocht. We besloten daaraan mee te doen en ik vond het een feest om mee te maken. Dus besloot ik om zo’n wandeling ook zelf te organiseren, in Twente. Ik benaderde Maarten Ensink voor de culinaire invulling. En ik ging op zoek naar boeren die wilden meewerken door hun landerijen en erven eenmalig open te stellen; vrijwel iedereen verleende zijn medewerking.” En inmiddels is de Bourgondische Wandeling - je zou ook kunnen zeggen Boergondische Wandeling -, mede door de wandelhype tijdens corona, uitgegroeid tot het grootste Bourgondische wandelevenement in Twente, elk jaar in september. De belangstelling komt niet alleen uit de regio; ook mensen uit andere delen van het land en uit Duitsland komen er speciaal voor naar Weerselo. Ze stemmen hun vakantie of weekendje weg er zelfs vaak op af.

Dit jaar speciaalbieren in de hoofdrol

“De vijfde editie van de Bourgondische Wandeling vindt dit jaar plaats op zondag 10 september. Rob: “Vanzelfsprekend wordt het ook nu weer een prachtige wandeling langs de mooiste plekjes in de omgeving. Wat het parcours van de wandeling is, is natuurlijk een verrassing. Wat ik al wel kan zeggen is dat voor de vijf gangen van het Bourgondische menu ook gekozen kan worden voor speciaalbieren, die alle uit de regio komen en geselecteerd worden door bierconnaisseur Bert Couperus. Daarnaast bieden we uiteraard ook de wijn- en frisarrangementen aan. De start en finish zijn zoals elk jaar bij Partycentrum Ensink. De lopers, die in kleinere groepjes met tussenliggende tijdsperiodes zijn vertrokken, ontmoeten elkaar waarbij de wandeling sfeervol en feestelijk wordt afgesloten.   

Bourgondisch Blokje Om

Omdat veel mensen liefst vaker dan één keer per jaar een Bourgondische Wandeling zouden willen maken, organiseert Rob naast de Bourgondische Wandeling het Bourgondische Blokje Om. “Je kunt die zien als het kleine zusje van de Bourgondische Wandeling. De wandeling is wat minder lang en in plaats van vijf bestaat het menu uit drie of vier gangen. Maar qua opzet is er geen verschil. Ook tijdens de Blokjes Om kun je volop genieten van de mooie Twentse natuur, de glooiende landschappen, mooie bospaadjes en uitnodigende boerenerven waar de gerechten worden geserveerd. En waar je dan komt te zitten is, net als bij de Bourgondische Wandeling, altijd weer een verrassing. Het kan zomaar zijn dat je je op een strobaal moet neervlijen.” De locaties van de Bourgondische Blokjes Om variëren. De eerstvolgende dit jaar is Blokje Om Oldenzaal, op zondag 16 juli, en op 29 oktober is er het Blokje Om Losser. Voor overige data check de website, waar je ook meer leest over het Bourgondisch Weekend.

Ook voor bedrijven

De Bourgondische Wandeling en het Bourgondische Blokje Om lenen zich ook perfect voor een bedrijfsuitje. Je  spreekt met collega’s die je normaal gesproken misschien niet vaak ziet en je praat over andere dingen dan over het werk. Rob: “Past de door ons geselecteerde datum niet en heb je speciale wensen, dan kunnen wij in onderling overleg een wandeling samenstellen. Wat betreft de invulling van de datum, de lengte van de wandeling, de gerechten, de drank en het entertainment zijn we heel flexibel; er is van alles mogelijk.” Er is zelfs een tweedaagse wandeling mogelijk, bijvoorbeeld voor klanten en relaties op de eerste dag en voor medewerkers op de tweede dag. “Wat er ook uit de bus komt,” zegt Rob, “de essentie is altijd gelijk, namelijk gezellig wandelen in de mooie natuur met heerlijke gerechten. Ofwel, Bourgondisch op zijn best!”  

Eropuittwente

De routes die RV Actief uitzet voor de Bourgondische Wandeling zijn ook te beleven via de app ‘eropuittwente’. Deze app bevat veel eigen ontwikkelde wandelingen met onderweg opdrachten voor kinderen of uitleg over de (natuur)gebieden waar men langs loopt of over gebruiken en tradities van vroeger. 

Bourgondische Wandeling
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators