14/12/2021

Green Infra

“Je eigen energie opwekken, vrij en onafhankelijk”

René Kroezen en Ton Holshuijsen
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Green Infra

“Je eigen energie opwekken, vrij en onafhankelijk”

M

ensen snappen nog te weinig dat ze hun eigen energieleverancier kunnen zijn. Een uitspraak van René Kroezen, eigenaar van Kroezen Infra en sinds 2015 ook van Green Infra. Ton Holshuijsen, sales- en marketingmanager van Green Infra, licht dit toe: “Bedrijven kunnen zich in beginsel zelf bedruipen met zon en wind. Wij kunnen daarbij van dienst zijn.”

Kroezen startte in 2002 met Kroezen Infra, dat met name actief is met graaf- en kabelwerkzaamheden zoals de aanleg van glasvezel, bestratingswerk en plaatsing van kasten en lichtmasten. Kroezen: “Maar ik wilde meer doen op het gebied van structurele duurzame oplossingen. Dat leidde tot de oprichting van Green Infra.”

René Kroezen, eigenaar van Green Infra

Volwaardige duurzame producten

“Wij geven duurzaamheid handen en voeten,” zegt Holshuijsen. “We hebben een assortiment alles-in-één zelfvoorzienende energiesystemen van hoge kwaliteit samengesteld, volwaardige duurzame producten. Die zijn gemaakt op basis van de nieuwste technologieën en werken on-grid dan wel off-grid. Off-grid wil zeggen volledig onafhankelijk van externe partijen. Door samenwerking met internationale kennis- en productiepartners kunnen we op grote schaal produceren en hebben we vooruitstrevende faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling.”

Van ecobloem tot windturbines

Het opmerkelijkste product is de Ecobloem. Kroezen: “De Ecobloem, verkrijgbaar in vier varianten die allemaal meedraaien met de zonrichting, wekt niet alleen energie op met zonnepanelen, maar is tevens laadstation, biedt veiligheid en heeft een camera met verlichting. Vanwege de bijzondere vormgeving en de duurzame functies is hij tevens een prachtig visitekaartje voor bedrijven. Verder bieden we alle soorten led-verlichting en ook zelfvoorzienende armaturen met zonnepaneel en geïntegreerde accu die branden zonder ook maar één draad te hoeven aansluiten; deze hebben we al meer dan drie jaar in gebruik als terreinverlichting.” Ook levert Green Infra windturbines. Holshuijsen: “Wanneer er geen mogelijkheid is voor zonnepanelen is wind een ideale oplossing. De kleine, verticale turbines hebben een opvallende wokkelvorm en vormen daarmee een mooie marketingtool. We leveren daarnaast horizontale microturbines van drie, vijf, tien of twintig kilowatt met hoogtes variërend van vijftien tot vijfentwintig meter en met een gegarandeerde opbrengst.” Verder bestaat het productassortiment uit straatverlichting, zonnepanelen, accu’s en producten op maat, zoals de energieboom.

Opslag

“Veel investeerders klagen over het feit dat ze niet voldoende terug kunnen leveren omdat het Nederlandse netwerk hier niet op berekend is. Hierdoor vallen omvormers uit bij maximale zon,” zegt Kroezen. “Dat is jammer van de investering. Omvormers gaan echter niet uit wanneer er een passend accusysteem aan gekoppeld is en men opslag heeft voor de nacht. Green Infra biedt daarvoor oplossingen. We hebben al goede resultaten laten zien, zoals bij een grote geitenhouder in Ambt Delden.”

René Kroezen: “Ook al bestaan we nog niet lang, we hebben al veel opdrachten gehad en tot volle tevredenheid uitgevoerd. Daarom gaan we graag in gesprek met ondernemers die op zoek zijn naar duurzame energie-oplossingen voor zowel zon, wind en accuopslag.”

Green Infra
Newtonstraat 10, 7651 AN, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators