13/2/2024

“Bij ons staat de mens op één”

Hammer Techniek & Detachering

Barn Hammer en Jolanda Nijkamp
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

“Bij ons staat de mens op één”

Hammer Techniek & Detachering

D

e merknaam van Hammer tekent de no-nonsense-mentaliteit van de organisatie: werknodig.nl. Het geeft aan dat Barnd Hammer weet waarvoor mensen zich tot hem en zijn medewerkers wenden: ze zoeken werk. En dan maakt het niet uit of het gaat om detachering, werving & selectie of uitzenden; zolang ze maar een passende (nieuwe) baan krijgen.


Zijn vader, die ook de voornaam Barnd draagt, begon Hammer Uitzendbureau vijfentwintig jaar geleden. Barnd junior ontvangt ons in het kantoor in Rijssen. In Delden zit de tweede vestiging waar de ervaren Jolanda Nijkamp de leiding heeft. Als het aan Hammer ligt, zal het hier niet bij blijven. “Maar we hóeven niet per se in aantal vestigingen te groeien. Ik kan me wel voorstellen dat er nog een derde bij komt, wat meer in Noord-Twente.”

Het team van Hammer Techniek & Detachering. V.l.n.r. Margriet Scheppink, Stijn Beverdam, Harmen ter Harmsel, Jolanda Nijkamp, Nick Haase, Barnd Hammer, Tigo Averesch, Kirsten Morshuis en Ian Bloemendal. | Fotografie: Jan-Thijs Vlaskamp


Gericht op bouw en techniek

Barnd junior vertelt over de eerste jaren van senior. “Hij is zelf werktuigbouwkundige en werkte bij verschillende bedrijven; hij was daar verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie van machines. Geregeld kreeg hij ook de vraag of hij aan extra mensen kon komen en op een gegeven moment fungeerde hij als een soort tussenpersoon. Hij ging naar een andere klus en de mensen die hij had binnengebracht, bleven. Toen hij dat een paar keer zo had gedaan, kreeg hij ook wel eens van andere bedrijven een telefoontje. Tot hij meer aan het bellen was dan aan zijn oorspronkelijk werk toe kwam en te horen kreeg van zijn opdrachtgever dat hij dat maar in zijn vrije tijd moest doen. Terecht, natuurlijk. Rond 1998 begon hij daarmee en omstreeks 2000 richtte hij het uitzendbureau op. Toen kwamen ook de eerste klussen uit de bouw bij hem, dus werd het een bedrijf gericht op bouw en techniek.” Junior zelf was intussen met heel andere dingen bezig. Hij zat op het vwo en wist niet wat hij wilde. Bedrijfskunde? Of de gezondheidszorg? “Uiteindelijk werd het health sciences, de bedrijfskundige kant achter de gezondheidszorg.” Daarna volgde een minor Ondernemerschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. “En een master Bedrijfskunde, gespecialiseerd in Human Resource op de UT.” Vanaf 2020 is hij mede-eigenaar van het uitzendbureau. Vader concentreert zich meer op de andere bedrijven in de Hammer-holding.


“We hebben bijvoorbeeld ook nog een bedrijf in de installatie van tunnelventilatoren, een echte niche-markt. Daar is hij dagelijks bij betrokken, hier veel meer op afstand.” Letterlijk zelfs: hij laat een foto zien van zijn vader, die in Noorwegen bezig is met een tunnelklus.

“Onze kernwaarden zijn noaberschap, betrouwbaarheid, nuchterheid”


Hecht team

Barnd junior heeft de dagelijkse leiding over de hele uitzendorganisatie, bijgestaan door Harmen ter Harmsel en een hecht team aan collega’s. “In Delden ligt de focus voor een behoorlijk deel op detachering en werving en selectie, aangezien Jolanda Nijkamp hier veel ervaring in heeft. In onze vestiging in Rijssen hebben we vooral de focus op uitzenden en detacheren, werving en selectie doen we erbij. Qua branches ligt de focus tegenwoordig breder, naast bouw en techniek ook logistiek en kantoorfuncties. Waarbij we naast handjes ons ook richten op mbo+-functies in alle disciplines.” Wat de toegevoegde waarde van Hammer is, boven de ‘grote jongens’ uit de branche? “Bij ons staat de mens op één. Dat klinkt misschien cliché, maar dat is het niet. We staan voor goed werkgeverschap en hebben alle certificeringen op orde. Onze kernwaarden zijn noaberschap, betrouwbaarheid, nuchterheid. Zoals we zijn in Twente.” Jolanda vult aan: “We weten wat er speelt in de branches waar we voor werken, want we kennen ze van binnenuit. We leveren toegevoegde waarde zowel op de werkvloer als op kantoor, we zijn bedrijf-breed dé specialist.”


Origineel zijn

“En we willen origineel zijn. Toen we de vestiging in Delden openden, was het eind 2020. Midden in de coronaperiode. We hadden natuurlijk een mooie opening willen hebben, maar dat ging niet. Toen zijn we bij alle ondernemers langsgegaan met een Rijssens hartje, om hen een hart onder de riem te steken. Zo probeerden we onszelf daar op de kaart te zetten.” De reden waarom Hammer niet in de grotere Twentse steden Hengelo, Enschede en Almelo zit? “Dat past niet bij ons. We willen laagdrempelig zijn. We werken natuurlijk wel graag voor bedrijven uit die steden, maar daarvoor hoeven we daar niet per se gevestigd te zijn.”

“Op onze eigen manier zijn we mooi succesvol”


Visie van een familiebedrijf

Sinds begin 2023 is Jolanda Nijkamp bij Hammer in dienst getreden om de vestiging Delden op de kaart te zetten. Zij is een ervaren rot in het vak en beschikt over ruime recruitment, detacherings- en HR- ervaring. Dit uiteraard gebaseerd op een goed en gedegen netwerk. Ze helpt mensen graag samen met haar collega’s om de juiste keuze te gaan maken in hun carrière. “Dit kan door middel van een assessment, een advies of via detachering of werving en selectie. Wat bij jou het beste past. Het is mooi dat we zo samen kunnen werken, ondanks de twee verschillende vestigingen zijn we echt één bedrijf. Het is ook niet zo dat we kijken naar individuele omzet, we zijn samen verantwoordelijk voor het hele bedrijf. We zijn niet zo groot - we hebben tien medewerker op kantoor, maar op onze eigen manier zijn we mooi succesvol. En wie weet wat er nog komen gaat? ”Barnd: “Ik zie ons nog wel groeien en op termijn naar een extra vestiging gaan. Maar het moet wel geleidelijk gebeuren, we hebben de visie van een familiebedrijf. Met een reële visie en de focus op stabiliteit, creativiteit en menselijkheid.”

Hammer Uitzendbureau
Kortestraat 1, 7491 AX Delden
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators