6/3/2023

Hardwerkend en goedlachs: Koen Gast is de Starter van het Jaar in Tubbergen

Gast Tweewielers

Koen Gast
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Hardwerkend en goedlachs: Koen Gast is de Starter van het Jaar in Tubbergen

Gast Tweewielers

K

oen Gast: “Ik hou er helemaal niet van om zo in de belangstelling te staan. Maar toen ik daar stond, genoot ik er wel van.” Hij is net terug van een vakantie. Een welverdiende vakantie, vonden zijn ouders. Maar als het aan de kersverse Starter van het Jaar in de gemeente Tubbergen had gelegen, was hij gewoon thuis gebleven. Thuis én op de zaak.

Want die zaak, dat is zijn leven. In 2021 nam hij de fietsenzaak van Ben Westerhof in Vasse over. Sindsdien heeft hij niet meer stilgezeten, en daarvoor was hij ook al bepaald geen rustig manneke. De twintigjarige ondernemer: “Het ondernemen zit me in het bloed. Mijn ouders hebben een camping en ook mijn broer werkt voor zichzelf. Ik hou van de drukte en de chaos die het ondernemerschap soms met zich meebrengt.”

Fotografie: Ben Haarhuis

Er komen complete gezinnen

In de zaak - zo’n 250 vierkante meter, waarvan 200 als winkel en de rest als werkplaats ingericht - staan altijd 70 tot 80 nieuwe fietsen en e-bikes klaar. En hij heeft ook zo’n 25 inruilers in het assortiment. Hij bedient Vasse en verre omgeving. “Er komen hier complete gezinnen. De ouders kopen dan een elektrische fiets, de zoons en dochters krijgen een mooie ‘gewone’ fiets. De mensen komen behalve uit Vassse ook uit de wijde omgeving. En ik heb zelfs enkele Duitse klanten. Ik zit vlak bij de grens, hè.”

Alles zelf doen

“Ik doe alles zelf. Dan ben ik ’s avonds maar een paar uur langer bezig voordat ik sluit. Dat maakt me niets uit. Op die manier houd ik mijn klanten tevreden, ze vinden dat fijn en dat vertellen ze door. Sommige mensen gaan liever naar een grote winkel, dat is prima. Iedereen heeft klanten nodig.”

Nooit stil gezeten

De ambitie om een eigen fietsenzaak te beginnen, ontstond toen Koen bij Buyvoets in Tubbergen ging werken. “Daar ben ik op mijn dertiende begonnen. Voor school ging ik erheen om banden te plakken en ook in de pauzes stond ik in de werkplaats. Ik heb nooit stil gezeten; ik was ook altijd aan het handelen met kleine dingen.”

Doorzettingsvermogen

Hij begon in de coronaperiode. “Ik had veel leveringsproblemen, maar dankzij mijn doorzettingsvermogen kon ik iedereen toch tevreden houden.” Dat betekende een vliegende start. “Mijn moeder zei laatst dat ik de jongste Nederlander ooit was die een fietsenzaak openende. Grappig. En ik blijf bij leren, ik wil zoveel mogelijk over mijn vak leren. De ondernemersprijs is een mooie stimulans, ik ben er blij mee”, glundert hij.

Gast Tweewielers
Voortsweg 31, 7661 PD Vasse
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators