5/10/2021

‘Van trekker tot Tesla parkeert hier voor de deur’

Hendriksen Accountants en Adviseurs

Gerbert-Jan Hendriksen
A

ccountant een saai, stoffig beroep? “Integendeel,” vindt Gerbert-Jan Hendriksen, directeur van Hendriksen Accountants en Adviseurs. “Ons vak omvat veel meer dan alleen administratie- en belastingzaken. Ieder bedrijf heeft een eigen, unieke identiteit. Daar proberen we zo goed mogelijk op in te spelen, zowel op economisch en administratief als sociaal gebied. Van trekker tot Tesla parkeert hier voor de deur. Die diversiteit van onze klanten maakt ons werk iedere dag weer uitdagend en afwisselend.”

Gerbert-Jan kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader Gerrit nam in de jaren ’70 een administratiekantoor in Tubbergen over. De verhalen die hij thuis vertelde, inspireerden zijn zoon om in vaders voetsporen te treden. In 2000 kwam Gerbert-Jan bij in de zaak waar hij in 2009 algemeen directeur werd.

Specialisaties

Hendriksen Accountants en Adviseurs, met inmiddels vestigingen in Tubbergen, Almelo, Rijssen, Oldenzaal, Hardenberg en Enschede, ontwikkelde zich in 50 jaar tijd tot een gerenommeerd familiebedrijf dat regionale bekendheid geniet. “We houden ons bezig met cijfers maar vooral met de klant,” benadrukt Gerbert-Jan. “In de loop der jaren zijn we veel breder gaan werken. Onder meer met specialisaties op het gebied van corporate finance, - activiteiten en advisering die betrekking hebben op het totale kapitaal van een onderneming - en bedrijfsfinanciering. Onze rol van adviseur wordt daardoor steeds belangrijker en uitgebreider.”

Klanttevredenheid als grootste ambitie

Ondanks de jarenlange staat van dienst waakt Gerbert-Jan voor bedrijfsblindheid. “Voor ons is het belangrijk om te weten wat de klant verwacht,”  legt hij uit. “Dat is voor ons het startpunt: wat gebeurt er binnen de onderneming, waar liggen de risico’s en de kansen voor de ondernemer. Daarom houden we elke twee jaar een klanttevredenheidsonderzoek. Onze ambitie is om in 2022 het best gewaardeerde kantoor in de regio te worden. Die tevredenheid streven we ook na onder onze medewerkers. We zijn een familiebedrijf en gaan ook zo met elkaar om. Dat maakt ons uniek. Samen gaan we voor maximaal rendement voor de onderneming en de ondernemer.”

Hendriksen Accountants en Adviseurs: Gerbert-Jan Hendriksen en vader Gerrit
Hendriksen Accountants en Adviseurs: Gerbert-Jan Hendriksen en vader Gerrit

Petje af voor ondernemers in coronatijd

Helemaal sinds Covid-19 z’n tentakels wereldwijd heeft uitgespreid merkt Gerbert-Jan het belang van goed klantencontact. “Bijna iedereen kijkt door deze situatie anders naar zijn bedrijf,” ervaart hij. “Na de eerste schrik werd er gelijk gezocht naar oplossingen en ideeën. Creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen vieren momenteel hoogtij onder ondernemers. Daar neem ik mijn petje voor af. Tegelijkertijd staan wij naast onze klanten en denken wij met hen mee. Soms willen ze gewoon even sparren of hun verhaal kwijt. Vanuit onze sociale functie bieden wij uiteraard een luisterend oor. We doen veel meer dan rekensommen en overzichten maken. Dus, accountant een saai, stoffig beroep? Integendeel!”

Hendriksen Accountants en Adviseurs
Haarweg 3, 7651 KE, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wat Eddie’ laat met vlogs zien hoe het écht gaat in een boerenbedrijf

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Krola Langeveen

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
18/10/2021

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators