22/8/2022

Van zelf sleutelen, consultancy en advies tot taxeren… er is altijd wel iets nieuws te leren

Henneveld Taxaties

Rob Henneveld
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Van zelf sleutelen, consultancy en advies tot taxeren… er is altijd wel iets nieuws te leren

Henneveld Taxaties

R

ob Henneveld, eigenaar van Henneveld Taxaties, is geboren met een liefde voor auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Hij werkt vanuit zijn passie. Gedurende zijn leven heeft hij op verschillende plekken op de wereld in de automotive-sector gewerkt, waardoor hij veel kennis en ervaring heeft, die hij nu graag inzet én door anderen te helpen. “De laatste jaren ben ik serieus bezig met het taxeren van oldtimers, waar al mijn kennis, ervaring en liefde voor oude voertuigen in samenkomen,” aldus Rob.

Waar die liefde voor auto’s vandaan komt? “Het fascineert mij dat we door het inzetten van natuurlijke processen ons als mens kunnen voortbewegen. Maar ook de techniek van metaal en staal vind ik interessant. Toen ik een kind was, waren we al honderd jaar bezig om ons op die manier voort te bewegen; dat is toch bizar! Zelf ben ik ben opgegroeid met oldtimers; oude auto’s zijn dan ook mijn favoriet. En dat begon allemaal toen ik als jong ventje in mijn geboorteplaats Delft meekeek in garages. Prachtig vond ik dat.”

“Het zelf ervaren, daar kan geen school of boek tegenop”

Rob heeft in zijn leven veel gereisd en op verschillende plekken op de wereld in de automotive sector gewerkt. “Ik heb in Zuid-Afrika gewoond, waar ik veel in mijnen werkte en de grootste dieselmotor (toendertijd) van het zuidelijk halfrond heb gebouwd. Vervolgens heb ik een aantal jaren door Noord- en Midden Amerika getrokken. Ook ben ik mede-eigenaar van een autogarage in Spanje geweest, waar ik zelf veel aan auto’s sleutelde. Rondtrekken met een rugzak is voor mij de grootste leerschool in mijn leven geweest; op straat leer je wat er in de wereld gebeurt. Het zelf meemaken is het beste wat er is, daar kan geen school of boek tegenop.”

“Blijf jezelf ontwikkelen en ga mee met de tijd”

“Ik ben opgegroeid in het analoge tijdperk. In de jaren negentig heb ik door het zelf bouwen van computers de digitale wereld ontdekt. Ook heb ik veel projecten gedaan in de digitale wereld van de automotive-sector, waar ik de tips en trics van digitale sales heb geleerd. Ik denk dat het belangrijk is om je in het leven te blijven aanpassen aan de tijd. Constant. Want dingen veranderen. Verdiep je in nieuwe technieken, structuren, wetmatigheden. Zo kun je stappen blijven maken.”

Consultancy, advies en taxaties

Robs kennis en ervaring die hij gedurende zijn carrière heeft opgedaan heeft hij de afgelopen twintig jaar gebruikt in zijn adviesbureau, Global Automotive Consultancy. Maar hij focust zich steeds meer op het taxeren van oldtimers en het restaureren van zijn eigen auto’s. Vooral bij taxeren is het uitvoeren van onderzoek minstens zo belangrijk. “Ook dit is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden. Als kind was ik al bezig met het verzamelen en doorspitten van autofolders en autoboeken om daarvan te leren.”

Stil zitten, ho maar

“Ik ben begonnen met taxeren omdat dit altijd mijn interesse heeft gewekt. Ik ga volgend jaar met pensioen, maar waarom zou ik stoppen met iets wat ik leuk vind? Ik moet er niet aan denken om stil te zitten; ik ben van nature iemand die altijd bezig wil zijn. Én het geeft me ook veel voldoening om (jonge) mensen mee te nemen in wat er in de sector gebeurt, hoe ze daar antwoord op kunnen geven in de strategie en om ze gerust te stellen in de gemaakte keuzes. Dus dat blijf ik voorlopig zeker doen!”

Henneveld Taxaties
Schildhuisstraat 5, 7651 BT, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators