29/10/2021

Het ‘nieuwe normaal’

Het ‘nieuwe normaal’

Thijs Kemperink

Het ‘nieuwe normaal’

Het ‘nieuwe normaal’

D

oe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.

In het oostelijk deel van het land wordt deze uitspraak nog geregeld gebruikt. Wij zijn niet van apart of bijzonder. Wij zijn van normaal. Als je anders bent of doet dan wat ‘normaal’ is, ben je al gauw veelvuldig onderwerp van het geroddel bij de plaatselijke supermarkt of in de stamkroeg.

Voor ondernemers is het niet anders. De 80 uur per week die ze in hun bedrijf stoppen, wordt vaak niet opgemerkt. Als het resultaat van dat harde werken positief is, met een mooie verbouwing van het huis als beloning, dan wordt er al gauw in diezelfde supermarkt of kroeg gezegd: ‘Waar doet-ie het toch van?!’. Simpel. Door op zaterdag, wanneer ‘normale’ mensen hun auto wassen of de heg snoeien, nog even terug te gaan naar het bedrijf om de laatste offertes weg te werken.

Toen kwam Corona en werd alles anders.

Iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om. De meeste Tukkers zijn er vrij rustig onder. Oké, een paar malloten kochten toiletpapier voor de rest van het jaar. Want stel je voor… ‘Koop jij niet extra in dan, Thijs?’, vroeg een kennis van me. Ik antwoordde: ‘Neuh, ik kan mijn reet altijd nog afvegen met de krant waarin ik lees dat het echt niet nodig is…’

Wat mij opviel?

Door de intelligente lockdown kwamen we niet meer onder de mensen. Geen sport, geen kroeg, niets mocht meer samen. Alles in ons eentje. Ook alleen naar de supermarkt om daadwerkelijk de boodschapjes te doen. De roddels waren verdwenen in Albergen. Als je het dan toch wilde doen met je buurvrouw… deze lockdown was je kans. Al is de 1,5 meter-maatregel voor mij dan onhaalbaar, ik weet niet hoe het u vergaat?

Het ‘nieuwe normaal’ is abnormaal. Ik verlang naar de kroeg, de roddels. Ach, en die gaan ook weleens over mij. Als mensen aan me vragen of ze kloppen, zeg ik altijd: ‘Jazeker, 100 procent’ Ben ik meteen weer van het gezeik af…

Thijs Kemperink

Cabaretier en presentator

Thijs Kemperink boeken?
Tel: 020-3080747
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De jeugd heeft de toekomst, de Engbertsdijksvenen ook?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Duurzame en betekenisvolle vertalingen van Fairlingo

Door:
Johan Koning
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Verschijning nieuwe uitgaven van drie Ondernemersmagazines

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
11/5/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators