8/7/2024

Hoe word jij de beste in een sollicitatie?

IBN

Hoe word jij de beste in een sollicitatie?

IBN

A

ls je gaat solliciteren voor een baan die je heel graag wilt hebben, dan wil je natuurlijk de allerbeste zijn ten opzichte van de andere kandidaten die ook komen solliciteren voor dat bedrijf. Dit lijkt misschien als een onmogelijke taak om volledig zelf in handen te hebben, omdat je misschien het idee hebt dat het ook een beetje een kwestie van geluk is, maar dit valt nog alles mee. Je hebt namelijk een hele grote invloed op de uitkomst van je sollicitatiegesprek. Hieronder vertellen we je hoe jij de beste wordt in een sollicitatie.

Een persoonlijke sollicitatie

Als eerste heb je al een grote voorsprong wanneer je een persoonlijke sollicitatie instuurt. Hierbij bedoelen we niet alleen dat je jezelf als persoon naar voren laat komen en ook echt wat van jezelf laat zien, maar ook persoonlijk op het gebied van dat je niet dezelfde brief uitstuurt naar meerdere bedrijven. Sommige mensen maken namelijk één brief die generaal genoeg is voor alle bedrijven en sturen die vervolgens naar allerlei verschillende bedrijven op. Het is juist het beste om een brief te schrijven die puur gefocust is op het specifieke bedrijf waar je je sollicitatie naar toe wilt sturen, dit komt namelijk een stuk geïnteresseerder over. Deze brieven kun je meestal sturen op vacaturesites, zo heb je bijvoorbeeld vacatures Veghel en vacatures cuijk.

Een goede voorkennis hebben van het bedrijf

Naast een persoonlijke sollicitatiebrief is het ook belangrijk dat je een goede voorkennis hebt van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Weet bijvoorbeeld wat hun kernwaarden zijn en laat ook zien dat jij voor deze zelfde waarden als hen staat. Zo laat je een goede en voorbereide indruk achter.

Heb een goed persoonlijk merk

Als je niet weet wie je zelf bent, dan kun je ook geen goede indruk van jezelf over laten komen. Daarom is het belangrijk om een goed persoonlijk merk te hebben van jezelf, uit dit ook in je social media zodat wanneer de bedrijven daar gaan kijken, ze ook goed kunnen zien wie jij bent als persoon.

Wees niet bang om initiatief te tonen

Bedrijven zien het vaak ook als een groot pluspunt als je niet bang bent om je initiatief te tonen, als er bijvoorbeeld een probleem op tafel wordt gelegd, is het juist goed als je helpt meedenken met oplossingen. Zo laat je ook gelijk een deel van je soft skills zien.

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators