19/1/2024

Horeca interieur trends 2024: groen, rond en comfortabel

Okido Horeca

Horeca interieur trends 2024: groen, rond en comfortabel

Okido Horeca

D

De horecabranche is constant in beweging om de aandacht van haar gasten steeds weer opnieuw te kunnen vangen. De beleving van gasten is het middelpunt, dus een harmonieuze en gastvrije atmosfeer creëren staat bovenaan de prioriteitenlijst in menig restaurant. Ter inspiratie hebben wij 5 horeca interieur trends op een rij gezet.

1 Groen, groener, groenst met planten

Groen brengt sfeer, geborgenheid en geeft een frisse uitstraling aan het horeca interieur. Planten zijn niet alleen mooi om te zien, maar zorgen ook voor verbondenheid met de natuur. Dat geldt natuurlijk voor het restaurant, maar uiteraard ook voor het terras. Planten verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor een effectieve geluidsabsorptie. 

2 Wat binnen kan, kan ook op het terras

Heb je het horeca interieur binnen helemaal op orde? Wat binnen kan, kan ook buiten. Denk aan vloerkleden voor buiten, comfortabele kussens en dekens op de stoelen of een meer huiselijke sfeer op het terras door planten, verlichting en comfortabel meubilair. Het terras is natuurlijk het visitekaartje van de zaak. Daarom verdient het extra aandacht om het terras qua sfeer overeen te laten komen met het interieur binnen.

3 Natuurlijke materialen

Hout en andere materialen van natuurlijke oorsprong zijn erg trendy in 2024. Natuurlijke materialen geven een welkom gevoel en maken een luxe sfeer. Wat eerst zwart was, wordt nu van hout. We hebben het niet over grove houten meubels, maar verfijnde houten details in tafelbladen, scheidingswanden of misschien zelfs wel als wandbekleding. Ook een mooi, natuurlijk materiaal voor stoelen is webbing. Webbing stoelen, met het bekende rieten vlechtwerk in de rugleuning, passen perfect in deze horeca interieur trend.

4 Rond is het nieuwe vierkant

De organische tafels zijn niet meer weg te denken uit de woonprogramma’s op tv en die trend heeft zich doorgezet naar de horeca. Vierkante tafels worden vervangen door tafels met ronde bladen of tafelbladen met een organische vorm. Ronde vormen bieden meer intimiteit en staan wat vriendelijker. Dat geldt ook voor de zitbanken in het interieur. Gasten waarderen de geborgenheid van ronde zitjes.

5 Comfort boven alles

Comfortabele zitplaatsen creëren een ontspannen sfeer, waardoor gasten langer willen verblijven en zich meer op hun gemak voelen. Een comfortabele omgeving stimuleert dus een positieve emotionele reactie én bevordert het sociaal welzijn, waardoor gasten zich vrijer voelen om te genieten van hun tijd met vrienden, familie of collega's. Comfort draagt natuurlijk bij aan een positieve ervaring met de horecazaak, waardoor gasten graag nog een terugkomen. 

Deze vijf boeiende trends in horeca-interieurdesign zijn niet alleen esthetische keuzes. Ze bieden stuk voor stuk kansen om te investeren in de tevredenheid en loyaliteit van je gasten. Van groene oases en natuurlijke materialen tot organische vormen en comfort: deze horeca interieur trends bieden inspiratie voor iedereen.

Okido Horeca
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators