27/12/2022

Huiskes-Kokkeler 75 jaar Volkswagen-dealer

Huiskes-Kokkeler Autogroep

Mike Oude Nijhuis en Michel Tijink
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Huiskes-Kokkeler 75 jaar Volkswagen-dealer

Huiskes-Kokkeler Autogroep

Op 15 oktober hebben we gevierd dat Huiskes-Kokkeler vijfenzeventig jaar Volkswagen-dealer is”,  zegt manager Volkswagen Mike Oude Nijhuis. “Dat was een mooi jubileumevent met een Volkswagen Rally als hoogtepunt.” Salesmanager VW bedrijfswagens Michel Tijink voegt daaraan toe: “Het was prachtig om mee te maken hoe zo’n vijfenzeventig equipes met alleen maar Volkswagens, van oud tot nieuw, van start gingen bij ons Bedrijfswagencentrum en eindigden bij de VW-showroom na een uitdagende tourrit door het mooie Twente.”  

“Wat daarbij opviel”, zegt Mike, “is dat er veel mensen meededen die al heel lang Volkswagen rijden. Hoewel, zo gek is dat eigenlijk niet, want de merkvastheid van Volkswagen is door de jaren heen altijd groot geweest. Dat is ook niet veranderd van de intrede van de elektrificatie. Mensen zijn graag bereid van een benzine- of diesel-Volkswagen over te stappen op een hybride of elektrisch model.”

Fotografie: Huiskes Kokkeler

Elektrisch neemt een grote vlucht

“Daarbij hebben wij als sales managers een belangrijke taak”,  zegt Mike, die evenals Michel zo’n twaalf jaar geleden bij Huiskes-Kokkeler is begonnen. “Je merkt dat veel klanten, zowel particulieren als ondernemers, vragen hebben die wij moeten kunnen beantwoorden. Dan kan het gaan over de kosten in relatie tot de aanschafprijs, de levensduur van de accu, de actieradius, het onderhoud, enzovoorts. We nemen de klant mee aan de hand, leggen alles goed uit en proberen de aarzelingen die er nog zijn weg te nemen. Michel: “En Volkswagen heeft steeds meer mooie en betrouwbare hybride en elektrische modellen van hoge kwaliteit. Alles bij elkaar leidt dat ertoe dat de verkoop ervan in hoog tempo toeneemt. Neem bijvoorbeeld de nieuwe elektrische bedrijfswagen ID. Buzz Cargo waar grote vraag naar is. Een prachtige bus met een actieradius van meer dan vierhonderd kilometer, een snellaadtijd van dertig minuten tot tachtig procent en met zeven jaar onderhoud inbegrepen.”

“De verkoop van hybride en elektrische auto’s neemt in hoog tempo toe”

Begrip voor de leveringsproblemen en alternatieven

Er worden bij Huiskes-Kokkeler duizenden Volkswagens per jaar verkocht. “Dat zouden er nog meer kunnen zijn”, zegt Mike. “Maar we kennen de problemen waar de hele markt mee te maken heeft vanwege corona en de oorlog in Oekraïne, waar veel onderdelen vandaan komen. En ook de levering van chips uit China gaat niet van een leien dakje.” “Maar”, aldus Michel, “consumenten begrijpen deze problemen wel en ze kunnen het geduld opbrengen. En bovendien zorgen we er bij Huiskes-Kokkeler voor dat we alternatieven aanbieden. Een voorbeeld is het DriveFast-concept, waarmee je ter overbrugging een half jaar voor een relatief klein maandbedrag een jong gebruikte auto kunt rijden.”

Leidende positie verder versterken

Elektrificatie en de ontwikkeling van digitale technologie zullen dus voor een belangrijk deel de verdere toekomst van Huiskes-Kokkeler bepalen. Mike: “Dat is inderdaad niet tegen te houden en de mindset van consumenten raakt er ook steeds beter op ingesteld. De verkoopaantallen van elektrische auto’s zullen hard toenemen en daar zal Huiskes-Kokkeler zich continu op moeten instellen.” Michel: “Daarnaast zal Huiskes-Kokkeler steeds completer worden in mobilteitsoplossingen. Met onze vijf dealerschappen, het grote aantal vestigingen en het complete aanbod, van verkoop tot lease en van onderhoud tot autoschadeherstel, zal Huiskes-Kokkeler de leidende positie in de regio als grootste aanbieder van mobiliteit verder versterken.”

“Huiskes-Kokkeler zal de leidende positie in de regio als grootste aanbieder van mobiliteit verder versterken”

Huiskes-Kokkeler Automobielbedrijven B.V.
Goudstraat 65, 7554 NG Hengelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators