8/4/2024

“Ik ben zelf een snoeper, daarom past deze winkel echt bij mij!”

Jetske Voortman ziet haar Zoete Droom uitkomen

Jetske Voortman
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“Ik ben zelf een snoeper, daarom past deze winkel echt bij mij!”

Jetske Voortman ziet haar Zoete Droom uitkomen

Z

e wilde in het onderwijs aan de slag als onderwijzeres. Ze begon als onderwijsassistent, maar toen bekroop Jetske Voortman steeds meer het idee dat ze toch liever aan de slag wilde als ondernemer. Haar vader en broer, beiden bekende ondernemers in Rijssen, juichten dit idee toe en stimuleerden haar om die stap daadwerkelijk te maken. 

Jetske Voortman voor haar nieuwe winkel

“In Genemuiden, waar mijn moeder vandaan komt, kende ik een snoep- en cadeauwinkel. Zoiets wilde ik ook in Rijssen beginnen; daarmee zou een droom uitkomen.” En zo geschiedde: op 15 maart opent Jetske haar snoep- en cadeauwinkel aan de Haarstraat 15. De naam?: Zoete Droom, hoe kan het ook anders. “Ik ben zelf een echte snoeper, dus deze winkel past echt bij mij”, lacht Jetske.Zoete droom op een mooie locatie

“Na mijn onderwijservaring begon ik aan de opleiding Ondernemen in Ede. Daar ben ik op dit moment nog mee bezig, dus de opening van mijn winkel komt dus wel wat vroeg. Maar het ondernemingsplan is klaar en ik ben voldoende voorbereid om er met een goed gevoel aan te beginnen. Het voelt fijn en uitdagend om het heft zelf in handen te hebben. Ik merk nu al dat het ondernemerschap inspirerend is. En ik kan altijd bij mijn vader en broer terecht voor raad en advies. Hun belangrijkste advies? ‘Doorzetten. Als je het niet probeert lukt het sowieso niet’.” De locatie van Zoete Droom is weloverwogen: “De Haarstraat is een druk bezochte winkelstraat en ik zit vlak bij de HEMA. Een mooie plek dus, daar zal het in ieder geval niet aan liggen.”

“Het voelt fijn en uitdagend om het heft zelf in handen te hebben”

Assortiment

Wie in de winkel van Jetske komt, zal het water ongetwijfeld in de mond lopen door de heerlijke  geuren en kleuren van al het snoep, de bonbons en chocolade in allerlei variëteiten. “Voor de kinderen is er veel keuze, van los snoep tot snoepzakjes, ook voor verjaardagen. Voor volwassenen richt ik me meer op pakketjes, eventueel met een van de artikelen die ik erbij verkoop, zoals een leuke kaart of een mokje. Mensen kunnen ook hun eigen pakket samenstellen, dat ik dan feestelijk inpak.” Door het jaar heen werkt Jetske met verschillende, al dan niet seizoensgebonden, thema’s. “De basis van alles is dat de winkel altijd een fijne, gemoedelijke en gezellige sfeer moet uitstralen, tot en met een koffiehoek aan toe. En ik wil de tijd nemen voor mijn klanten; die staan op de eerste plaats.”

“Ik wil de tijd nemen voor mijn klanten; die staan op de eerste plaats”

De Toekomst

Dromen kun je ook over de toekomst. Wat zijn Jetskes plannen op langere termijn? “Ik wil eerst zorgen dat deze winkel goed van de grond komt. Dat vergt voorlopig al genoeg tijd; gelukkig heb ik familie en vrienden die me hierin bij willen staan. En natuurlijk denk ik na over wat er verder nog kan komen. Waar ik naar streef is zo snel mogelijk uitbreiding met relatiepakketten voor bedrijven en ik ben van plan om mijn eigen concept te gaan ontwikkelen. Wat er dan verder nog komt, zien we wel. Als ondernemer moet je je ook laten verrassen en kansen aangrijpen die zich voordoen. Dat heb ik sowieso al van mijn vader en mijn broer geleerd”, eindigt Jetske, die overduidelijk zin heeft in dit nieuwe avontuur. 

De website van Zoete Droom gaat snel na de opening de lucht in. Volg hiervoor Zoete Droom op Instagram en Linkedin.

Zoete droom
Haarstraat 15, 7462 AK Rijssen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators