15/2/2024

“Ik hamer op eerlijke marketing, transparantie en open communicatie”

Aron Zomer wil met zijn bedrijf Aves Marketing de marketingwereld weer mooi maken

Aron Zomer

“Ik hamer op eerlijke marketing, transparantie en open communicatie”

Aron Zomer wil met zijn bedrijf Aves Marketing de marketingwereld weer mooi maken

T

egenwoordig vliegen de online en offline advertenties je om de oren. Als klant wordt er naar je geschreeuwd: ‘Koop dit product bij mij’. Dat is hoe de marketingwereld nu in elkaar steekt. Aron Zomer vindt dat zonde en wil daar verandering in brengen. Combineer performance marketing met branding op een transparante manier en je behaalt volgens hem de beste resultaten op een manier die voor iedereen fijn is.

Volgens Aron is het doel van marketing om anderen met jouw bedrijf te verbinden. “Zodra jij begint met praten over jouw bedrijf, is dat al marketing. Dat kan op verschillende manieren. Op de markt wil iedereen laten blijken dat zij de goedkoopste zijn. Dat doen ze door over elkaar heen te schreeuwen.” Dat is niet de marketing die Aron voor ogen heeft, dat is sales. “Als je op vakantie bent, vind je het ook irritant als mensen je op straat aanspreken om dingen te kopen. Online zijn we dit heel normaal gaan vinden, maar dat is het niet. Dat vind ik doodzonde. Je kan zoveel mooie dingen met marketing doen, in plaats van alleen maar verkopen. Je wilt dat iemand zich betrokken voelt bij jouw bedrijf. Het gaat om het verhaal van het bedrijf, niet om het zoveelste advertentie-mailtje. Marketing is meer dan dat.”

Gouden combinatie
Performance marketing en branding vormen volgens Aron een gouden combinatie. Wat dat precies inhoudt? “Performance marketing is resultaat gedreven, puur gericht op omzet. Het gaat daarbij om de korte termijn. Branding richt zich op de lange termijn en gaat over wat mensen van jouw bedrijf vinden.” Bedrijven richten zich vaak op een van de twee. De voorkeur gaat vaak uit naar performance marketing. “Klanten denken dat dat het meeste geld oplevert. Ik probeer dat te nuanceren. Het is heel waardevol om als ideale partner gezien te worden. Als klant ga je naar het bedrijf dat jouw probleem kan oplossen én een goed imago heeft.” Juist de combinatie is belangrijk. Naast een goed imago heb je simpelweg ook omzet nodig. Aron vertelt: “In plaats van de strijd tussen performance marketing en branding om het marketingbudget moet je de krachten van beiden inzien. Deze twee moeten gecombineerd worden, wil je echt goede resultaten behalen.”

Aron Zomer, Eigenaar Aves Marketing | Fotograaf: Petra Holland

Probleemoplosser
Als bedrijf moet je natuurlijk onder de aandacht blijven bij klanten. “Je moet ze laten zien welk probleem begint te spelen. Zodra zij er klaar voor zijn, ben jij degene die hen komt helpen om het probleem op te lossen. Als bedrijf wil je dan als eerste in het hoofd van de klant zitten. Omdat ze je kennen en weten wat je voor ze kan betekenen, niet omdat je ze constant achtervolgt met verkooptrucjes.”

Cowboys
De laatste jaren zijn er veel ‘cowboys’ in de marketingwereld gekomen. “Dat zijn partijen die trucjes uithalen om zelf zo veel mogelijk omzet binnen te halen. Dat staat bij hen boven de klanttevredenheid. Dat wat zij aanbieden is het belangrijkste, niet datgene dat de klant wil. Dat vind ik oneerlijk. Het gaat dan niet meer om de doelstellingen van de klant.”

De rol van een partner
De aanpak van Aron is anders. “Ik kijk naar waar daadwerkelijk de behoefte van de klant ligt. Het is niet zo dat ik alles overneem en zij afhankelijk zijn van mij. We gaan samen aan de knoppen draaien, daarin neem ik de rol van een partner aan. Daar groeit het bedrijf het meest van. Dat kan betekenen dat ik meegroei met bedrijven en we een langdurige samenwerking aangaan. Maar het kan ook betekenen dat bedrijven mij ontgroeien. Ook dat is goed, dat betekent dat ik mijn werk heb gedaan.” In de uitvoering richt hij zich op performance marketing, de branding leent hij uit. “Er zijn partijen die daar veel beter in zijn, zij pakken dat stuk op. Dat kun je zien als concurrenten, zij nemen immers ook een deel van het marketingbudget in beslag. Maar zo zie ik het niet. We werken nauw met elkaar samen om het beste resultaat te realiseren.”

Performance marketing en branding moeten gecombineerd worden, wil je echt goede resultaten behalen

Een reden achter het ondernemen
De klanten van Aron bevinden zich in verschillende sectoren. “Het grootste deel zit in de duurzaamheidstransitie. Ze hebben een maatschappelijk doel, er zit een reden achter waarom ze met hun bedrijf zijn begonnen.” Deze rode lijn trekt Aron voort in zijn eigen bedrijf. “Ik ben daar zelf ook veel mee bezig. Met Aves plant ik bomen in Nederland en Borneo. Maandelijks gaat daar een deel van mijn omzet naartoe.”

Werken vanuit passie
Aron zou graag een movement willen opzetten. “Ik weet nog niet of dat de juiste benaming is. Ik hamer op eerlijke marketing, transparantie en open communicatie. De klant moet begrijpen wat er gebeurt in plaats van dat ze eigenlijk niet weten waarvoor ze betalen. Ik zou graag een collectief willen starten met andere ZZP’ers. Een soort keurmerk waarbij klanten weten wat ze kunnen verwachten.” Of je webdesigner, marketeer of logo-ontwerper bent maakt niet uit. “Samen kunnen we met dezelfde mindset en passie klanten helpen. We werken vanuit de motivatie om iets moois te maken mét de klant in plaats vanuit de wil om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld te verdienen. Ik geloof er echt in dat je dan de mooiste en beste dingen kunt neerzetten. Uiteindelijk zijn alle betrokken partijen dan écht tevreden.” De marketingwereld weer mooi maken, dat is wat Aron graag wil.

Aves Marketing
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators