8/4/2024

“We willen er zijn voor de mensen”

In Person Almelo

Jan Willem ter Harmsel

“We willen er zijn voor de mensen”

In Person Almelo

W

elkom bij de Almelose vestiging van In Person! Wanneer je het charmante pand aan de Grotestraat binnenstapt, valt meteen de aandacht voor detail op. Warme en uitnodigende kleuren creëren een gastvrije sfeer en bieden voldoende ruimte voor persoonlijke gesprekken.

Het gaat goed met In Person Rijssen en Almelo. Niet alleen hebben ze hun bestaande team in Rijssen goed staan, maar begin oktober 2023 hebben ze ook een extra vestiging in Almelo opgericht. Franchisenemer Jan Willem ter Harmsel startte zeven jaar geleden de vestiging in Rijssen. Als hij om zich heen kijkt, straalt hij van trots en merkt op: “Deze locatie in Almelo is gewoon fantastisch. Dit had ik toen nooit kunnen dromen.” Jan Willem begon In Person zonder eerdere ervaring in de uitzendbranche. “Ik wist wel wat ik niet wilde! En ik geloof dat dat nog steeds onze kracht is: we willen niet het zoveelste uitzendbureau zijn. En dat zijn we zeker niet”, benadrukt de enthousiaste ondernemer. “Met alle respect voor andere concullega’s.”

Jan Willem ter Harmsel - Fotografie: Marieke Dijkhof

Mensgerichte aanpak

Dus, wat onderscheidt In Person? "We willen mensen zo snel mogelijk aan de juiste baan helpen. We leggen de nadruk op de personen achter het papierwerk. Tegelijkertijd ondersteunen we ambitieuze werkgevers bij het vinden van het beste talent. Dat maakt matchmaking mensenwerk en maatwerk.” Het kantoor biedt daarom bewust ruimte voor persoonlijke gesprekken. “We willen mensen in de ogen kijken en hun ambities begrijpen. Hetzelfde geldt voor de bedrijven waarmee we samenwerken. Zo kunnen we nauwkeurig inschatten waar individuen het beste passen”, legt Jan Willem uit. “We wilden het anders doen. Door werknemers en werkgevers meerdere mogelijkheden te bieden om met elkaar in contact te komen en te ontdekken of het klikt. Vervolgens streven we er altijd naar om hen uiteindelijk een vast contract bij de werkgever aan te bieden.”

“Deze locatie in Almelo is gewoon fantastisch”
Plezier in het werk

Veel mensen die naar In Person komen, hebben al een baan. “Ze zitten misschien niet helemaal op hun plek of zoeken iets anders”, merkt Jan Willem op. “We verwelkomen ze voor een goed gesprek, ook als ze niet zeker weten wat ze willen. Wellicht is er een andere functie binnen hun huidige bedrijf die beter bij hen past en wij helpen graag bij het verkennen van die mogelijkheden. Het kan ook tijd zijn voor een compleet nieuw carrière-pad. In dat geval helpen we hen bij het vinden van de juiste rol en organisatie. Altijd met het oog op de lange termijn en aandacht voor werkplezier.” Jan Willem voegt daaraan toe: “We hebben een breed scala aan bedrijven waarmee we samenwerken. Soms besteden we een dag aan het opdoen van ervaring uit de eerste hand om de taken van een bepaalde rol volledig te begrijpen. Heerlijk om te doen! En het is belangrijk, tenslotte kun je pas goed bepalen waar iemand goed past als je zelf ook goed weet hoe een werkdag er voor hen uit gaat zien. En dat kan alleen als je de bedrijven echt kent en hun behoeften begrijpt.”

Laat jezelf zien

Het is duidelijk dat In Person afstand wil nemen van het traditionele uitzendbureau-imago. “Het is belangrijk om te laten zien waar we voor staan. Het vereist vastberadenheid en een lange adem. En het gaat er natuurlijk om onszelf zichtbaar te maken”, bevestigt Jan Willem. Maar dat er vraag is naar deze manier van werken, blijkt wel. In Person is gegroeid en ons team is meegegroeid. “Ons bereik is uitgebreid naar Almelo met aandacht op de kleinere steden en dorpen rondom Almelo”, stelt Jan Willem. “Maar wat er ook gebeurt, onze focus blijft bij In Person gericht op het persoonlijke. Het is enorm belangrijk om de sfeer en de onderlinge relaties te behouden, zelfs als we blijven groeien. Dat zit ingebakken in onze cultuur.” Hij geeft toe dat het vaak veel tijd kost. “Maar uiteindelijk krijgen we er energie van. Als iemand op de juiste plek zit, plezier in zijn werk ontdekt en blijft groeien, dan is dat waar we naar streven.”

“We willen niet het zoveelste uitzendbureau zijn”
Oneliners

Voor wie Jan Willem kent, is het geen verrassing dat hij van een goede oneliner houdt. “’Werk met plezier, groei In Person’, is ons motto. Dat geldt voor ons team, maar ook voor iedereen die bij ons binnenkomt.” Hij verwijst naar een bekende quote die vroeger aan de muur van ons kantoor hing en nu overal in Person wordt omarmd: ‘Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen’.

Een sprong in het diepe

“Dezelfde aanpak geldt voor onze activiteiten in Almelo. Het was zeker een sprong in het diepe”, geeft Jan Willem toe. Spannend ook. “Almelo heeft een heel andere dynamiek en cultuur dan Rijssen, met een ander landschap van bedrijven. Dat maakt het zo uitdagend! Ik had nooit gedacht dat we zo ver zouden komen, maar stiekem ben ik ontzettend trots op wat we al bereikt hebben. En wie weet wat we hierna nog gaan beleven....”

In Person Rijssen
Grotestraat 6, 7607 CM Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators