12/10/2021

“Samen gaan we voor duurzaam”

Installatiebedrijf Eppink - Unimount warmtepompbehuizingen

Harold Hofhuis
N

a zijn technische opleiding ging Harold Hofhuis aan de slag als monteur bij een installatiebedrijf waar hij werd opgeleid tot allround installatiemonteur. “Daar had ik het best naar mijn zin, maar na een aantal jaren begon het te kriebelen. Mijn ouders waren met hun agrarische bedrijf echte ondernemers en blijkbaar zit dat in de genen. En toen ik op een gewone werkdag bij een Chinees onder de vaatwasser, in de babi pangang-saus, aan het sleutelen was, wist ik het zeker. Ik wilde voor mezelf beginnen.”

Hofhuis startte in 2007 onder de naam Hofhuis Installatietechnieken, na een jaar nam hij zijn eerste medewerker aan, het bedrijf groeide gestaag en na de overname van installatiebedrijf Eppink werken er nu vijftien mensen, onder wie zijn vrouw Leonie die de serviceafdeling runt. Onlangs heeft hij een bedrijfsleider aangenomen die veel uitvoerende taken voor Eppink van hem overneemt. “Zelf houd ik me grotendeels nog bezig met het verduurzamen van woningen en Unimount, een inventieve behuizing voor de buitenunits van warmtepompen. De vraag naar warmtepompen blijft groeien, maar voor veel mensen is plaatsing in de tuin of in de schuur een belemmering. De Unimount behuizing biedt de oplossing.” Die oplossing zit in het feit dat de Unimount op of in het dak wordt gemonteerd. “Hij beschermt de warmtepomp tegen alle weersinvloeden en het geluid wordt geminimaliseerd. Ook belangrijk is het moderne en strakke design” De Unimount, leverbaar in verschillende uitvoeringen, is geschikt voor schuine daken van 20 tot 55 graden, voor platte daken uitgevoerd met dubbele demping en voor vrijwel alle warmtepompen tot 8 kilowatt.

Harold Hofhuis en zijn vrouw Leonie bij de mobiele showroom die is ingericht met hun duurzame oplossingen.

Volledig zelf ontwikkeld

In 2014 had Hofhuis al een bedrijfspand gekocht in Harbrinkhoek, maar dat verkocht hij niet veel later weer, nadat hij in 2016 Installatiebedrijf Eppink kocht dat in een faillissement was geraakt. Hofhuis: “Ik werkte al voor Woningstichting Tubbergen en die overname was strategisch belangrijk omdat Eppink op dat gebied mijn concurrent was. De contacten met de woningstichting bleven goed en op een gegeven moment vroegen ze me of ik wilde meedenken op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen door een goede business case te ontwikkelen waarin een aantrekkelijk prijskaartje was verwerkt. Het plan had betrekking op zonnepanelen en een warmtepomp voor twintig daken.” Maar Hofhuis wilde meer, hij wilde meedenken met de bewoners door de nadelen met betrekking tot geluid en ruimte weg te halen. Dat werd dus plaatsing op dak waarvoor een goede behuizing nodig was. “Ik ging te rade bij bedrijven die schoorstenen maken, maar die zagen hier geen heil in. Dus besloot ik om het ontwerp en de ontwikkeling zelf aan te pakken. Dat leidde tot een tekening en een model waar Woningstichting Tubbergen blij mee was en toen ging het balletje rollen. Ik vond een fabrikant die de Unimount kon maken en inmiddels zijn er al vele tientallen op daken in Tubbergen geplaatst.” Dat doet hij met een oude brandweerwagen en autolaadkraan die hij speciaal voor dit doel heeft gekocht. De vraag - landelijk - bleef groeien en er kwam een samenwerking tot stand met Daikin, dat onder meer warmtepompen produceert. Daikin was er zelfs zo enthousiast over dat het Unimount nomineerde voor de Daikin Innovatie Award. “Daikin vraagt ons zelfs regelmatig om advies omdat ze gecharmeerd zijn van onze innovatieve oplossingen.”

“We verduurzamen in de gemeente Tubbergen gemiddeld elke dag een woning”

Alleen duurzame installatie­ techniek

Eppink is inmiddels een van de grootste waterpompinstallateurs in de regio. Langzaamaan beginnen de hardnekkige vooroordelen ten aanzien van geluid, comfort en prijs weg te ebben. “De vooroordelen zijn onterecht en zeker met de Unimount zijn bezwaren ten aanzien van comfort en geluid helemaal niet meer aan de orde. En ook wat de prijs betreft leven er misverstanden. Neem als voorbeeld een combinatie van een Daikin warmtepomp en zestien zonnepanelen. De totale investering bedraagt 7.750euro, die voor een groot deel met de Energie bespaarlening is af te dekken. De terugverdientijd is nog geen zeven jaar en inclusief de aflossing van de lening dalen de maandlasten dan aanzienlijk.” Naast warmtepompen, al dan niet hybride, biedt Eppink meer duurzame oplossingen, zoals vloerverwarming, heatpipes, laadpalen, led-verlichting, slimme draadloze besturingssystemen voor elektrische installaties, warmteterugwin-installaties, enzovoorts. “We willen woningen van het gas af krijgen. Voor woningen van 1990 of jonger is dat geen probleem, bij oudere woningen is er op dit moment al veel mogelijk doordat er inmiddels betaalbare hoge temperatuurwarmtepompen zijn en de gasprijzen blijven stijgen.” Daarnaast wil Hofhuis ook kennis delen en mensen enthousiasmeren om woningen te verduurzamen. “Daarvoor hebben we een mobiele showroom ingericht met de duurzame oplossingen die we bieden. Daarmee trekken we ook rond en geven we voorlichting en trainingen. Zo hebben we op Glasrijk Tubbergen gestaan, waar we ook weer zagen dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken. En dat moet ook, want duurzaamheid is van het grootste belang voor onze toekomst, daar willen wij aan meewerken. We verduurzamen in de gemeente Tubbergen gemiddeld elke dag een woning en dat zullen er alleen maar meer worden.”

Harold Hofhuis bij de warmtepompinstallatie.


Installatiebedrijf Eppink - Unimount warmtepompbehuizingen
Galvanistraat 34, 7651 DH, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wat Eddie’ laat met vlogs zien hoe het écht gaat in een boerenbedrijf

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Krola Langeveen

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
18/10/2021

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators