23/5/2022

“Ik maak wat mijn klanten willen, maar dan mooier!”

J. Bijenhof Las & Montage

Jelle Bijenhof
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

“Ik maak wat mijn klanten willen, maar dan mooier!”

J. Bijenhof Las & Montage

A

an de zuidoostkant van Vriezenveen ligt bedrijventerrein Oosterweilanden. Met als straatnaam Zonnekracht moet het wel om een duurzaam bedrijventerrein gaan en dat vermoeden is juist. Ingeklemd tussen de N36 en de Horstweg biedt Oosterweilanden ruimte aan middelgrote bedrijven, maar óók aan eenpitters die vanuit een splinternieuw bedrijfsverzamelgebouw hun klanten bedienen. Een van die bedrijfjes is J. Bijenhof Las & Montage. Jelle maakt wat zijn klanten willen. Maar dan mooier.

Jelle Bijenhof

Het is donderdagmiddag in Vriezenveen. Aan de Zonnekracht klinkt het geluid van een werkplaats. In de bedrijfshal van Jelle Bijenhof wordt dan ook flink gewerkt. Met de laskap op werkt de vakman aan weer een mooi product voor een van zijn vele klanten. De spetters en vonken die van het lasapparaat afkomen geven de hal een machtige gloed. Dan steekt Jelle zijn hand op. De kap gaat even omhoog. Hij heeft ons gezien. Even wachten nog. Hij wijst naar de kantine. We snappen het.

Met eigen handen

“Koffie?” Het opgeruimde gezicht van Vriezenvener Jelle Bijenhof staat op standje vrolijk. Hoewel hij duidelijk meer een man is van veel daden dan van veel woorden, vertelt hij met opvallend gemak over zijn bedrijf en hoe het allemaal begon. “Op mijn dertiende begon ik bij een botenbouwer in Vriezenveen,” weet Jelle nog goed. “Daar begon ik met opruimwerk, maar daar kwamen steeds meer taken bij. Ik zag daar wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een schip. Dat vond ik prachtig om te zien. Met eigen handen iets bouwen.”


“Als je denkt dat het bijna klaar is, dan vind ik dat er nog best wat puntjes op de i mogen”

Vak onder de knie

Het zaadje bleek geplant en de jonge Jelle besloot op het ROC van Twente te kiezen voor de opleiding tot constructiebankwerker in Almelo. Na een korte studiestop haalde hij later nog niveau 3 aan de vestiging in Hengelo. De afgelopen jaren leerde hij het vak écht onder de knie krijgen in loondienst bij verschillende werkgevers in Twenterand. “Tot vorig jaar twijfelde Jelle of hij niet beter voor zichzelf kon beginnen,” vertelt vrouwlief Carmen, die ondertussen ook is aangeschoven en de administratie van het bedrijf doet.

Goede keuze

Aldus geschiedde. Na eerst, naast zijn vaste werk, steeds meer opdrachten voor zichzelf binnen te hebben gehaald, koos hij er uiteindelijk voor om op eigen benen te staan. “Dat bleek een goede keuze”, aldus Jelle. “Ik kan nu zelf bepalen hoe ik mijn werk doe en hoe ik mijn tijd indeel. Ik woon met mijn vrouw en onze twee kinderen op nog geen vijf minuten van de werkplaats. Een mooie centrale plek, vlak bij de N36. Vanaf hier ben ik zo thuis of op weg naar mijn klanten."

Puntjes op de i

Onder de naam J. Bijenhof Las & Montage timmert Jelle nu een jaar flink aan de weg in Vriezenveen en omstreken. En dat bevalt hem goed. “Ik maak alles van staal. Deuren, hekwerk, trappen, schermen. Eigenlijk maak ik gewoon wat mijn klanten willen, maar dan mooier,” lacht Jelle. “In de afwerking ben ik heel secuur. Dat moet altijd helemaal top zijn. Als je denkt dat het bijna klaar is, dan vind ik dat er nog best wat puntjes op de i mogen. Dat waarderen mijn klanten.”

Werk van Jelle

Kwaliteit boven alles

Als beginnende zelfstandige maakt Jelle dikwijls lange dagen, maar dat vindt hij niet erg. Hij houdt van zijn werk. “Als klein bedrijf kan ik ook snel reageren. Ik rijd zelf naar mijn klanten, maak zelf de afspraken en los het zelf op als er iets een keer niet helemaal naar wens is. Bij grotere bedrijven kan het soms best wel even duren, maar lange levertijden ken ik niet. Ik doe wat ik beloof en de kwaliteit van mijn producten staat boven alles. Als je goed werk levert, dan betaalt zich dat echt terug. Dat merk ik in de praktijk.”

Trots

Jelle is er best trots op dat het na een jaar zelfstandigheid zo goed gaat. “Boven alles ben ik trots op mijn vrouw en kinderen,” toont de lasser zich een echte familieman. “En als het gaat om mijn bedrijf, dan vind ik het supermooi dat het zo goed gaat. Uiteraard is er altijd plek voor nieuwe klanten. Ik ben voorlopig het enige lasbedrijf op het bedrijventerrein. Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in de werkplaats. Ik leg graag uit hoe ik werk of wat ik voor je kan betekenen.”

J. Bijenhof Las & Montage
Verzetstraat 68, 7671 GL, Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators