8/8/2022

Jelle Bijenhof last en monteert alles van staal, op maat

Bijenhof Las & Montage

Jelle Bijenhof
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Jelle Bijenhof last en monteert alles van staal, op maat

Bijenhof Las & Montage

J

elle Bijenhof (33) begon al op zijn dertiende met werken, toen bij een botenbouwer in Vriezenveen. Daar ontstond de passie voor het maken met eigen handen. Hij heeft inmiddels achttien jaar ervaring opgedaan bij verschillende werkgevers in Twenterand en vorig jaar besloot Jelle om volledig voor zichzelf te beginnen, wat hem uitstekend bevalt. “De vrijheid die ik heb, daar doe ik het voor”, zegt Jelle enthousiast.

Tijd voor familie

Bijenhof Las & Montage is gevestigd op het bedrijventerrein Oosterweilanden in Vriezenveen, aan de N36. Het ligt centraal en is dus goed bereikbaar. “En ik ben dichtbij huis en bij de school van mijn kinderen. Ik begin ’s ochtends vroeg om vijf uur met werken, breng tussendoor de kinderen naar school en haal ze ’s middags op. Dat is voor mij de echte vrijheid en het is echt belangrijk dat ik mijn kinderen en vrouw kan zien wanneer ik wil.”

Meer uitdaging, meer vrijheid

“Drie jaar geleden besloot ik om twee dagen in de week voor mezelf te werken om zo een klantenkring op te bouwen. Ik vond geen uitdagingen meer in het werken voor een werkgever, wilde het liever op mijn eigen manier doen en zelf de regie hebben over het gehele werkproces. Zo vind ik het erg leuk dat ik nu ook het contact met de klanten heb, bij mensen thuis langs ga en hun wensen op maat waar kan maken.” Het werken voor zichzelf geeft hem de uitdaging die hij zoekt. “Ik moet nu alles zelf doen en zorgen dat ik alles goed regel: van het bestellen tot ophalen van de materialen tot aan het onderhouden van een goede band met de mensen waar ik thuis kom. Ik ben verantwoordelijk voor het gehele proces, en dat is precies wat ik wilde!”

Fotografie: Petra Holland

“Klanten blij, ik blij”

“Jelle maakt zo goed als alles op maat, van staal. Hekwerk, trappen, stalen deuren en kozijnen, meubels. Van alles is mogelijk. Als de klant een wens heeft, kom ik thuis om te kijken of de wens in de praktijk waargemaakt kan worden en dan begin ik met maken. Het geeft mij veel voldoening als ik bij mensen weg ga en ze zijn ontzettend blij met het werk dat ik heb geleverd! Zeker als het boven hun verwachting is.”

Open en eerlijk

Ik heb wel eens voor een werkgever gewerkt, waar fouten niet meteen hersteld werden; waar ze het onder de tafel schoven. Als er dus iets is wat ik geleerd heb is dat wanneer ik een fout maak, want dat kan natuurlijk altijd gebeuren, ik het altijd direct herstel. Ook vind ik dat je altijd eerlijk moet zijn als iets niet waargemaakt kan worden, om bepaalde redenen. Ik leg dat altijd duidelijk uit aan mijn klanten, ook dat waarderen ze.”

Heb je een wens op gebied van staal? Of ben je benieuwd wat Jelle precies maakt en hoe en waar hij werkt? “Iedereen is welkom in de zaak; kom gerust een keer langs. De koffie staat klaar!”

Bijenhof Las & Montage
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators