21/7/2022

KiQk.: rasechte ondernemers begeleiden door verdiencapaciteit te creëren en maximaal rendement te realiseren

"maar dan wel focus op de drie vormen van rendement, voldoening is key!”

Nicole Busscher en Vincent Jansen
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

KiQk.: rasechte ondernemers begeleiden door verdiencapaciteit te creëren en maximaal rendement te realiseren

"maar dan wel focus op de drie vormen van rendement, voldoening is key!”

K

iQk. Business Design & Growth helpt rasechte ondernemers om te gaan voor het maximaal haalbare. Rasechte ondernemers kenmerken zich door hun winnaarsmentaliteit, het vaak kansen zien, het niet altijd begrepen worden omdat ze vaak sneller willen (en gaan) dan anderen. “Met KiQk. gaan we op zoek naar hun libero rol waar ze weer vrij kunnen ondernemen”, aldus mede-oprichter Nicole Busscher.

KiQk. is ontstaan vanuit het MKB Plein. “Waar het MKB Plein voornamelijk gericht is op rasechte ondernemers met vaak één overzichtelijk bedrijf, helpen we bij KiQk. rasechte ondernemers met complexere vraagstukken die vaak al meerdere business cases of bedrijven hebben en verder willen groeien. We bieden hulp bij vraagstukken met betrekking tot praktische en toekomstgerichte herstructurering van de holding, optimale inrichting van de belangrijkste bedrijfsonderdelen zoals de producten en/of diensten, processen en de mensen op het gebied van marketing, sales, organisatie en finance. Ook bieden we hulp bij splitsing en/of overnames. Bij alles wat we doen beloven we verdiencapaciteit te creëren met maximaal rendement.”

Rendement is meer dan geld

“Rendement wordt vaak in geld uitgedrukt, maar rendement is meer dan geld”, vertelt Nicole. “Wij vinden het belangrijk ons te focussen op drie vormen van rendement. We helpen bij het vergroten van de verdiencapaciteit (bedrijfsresultaat), maar we kijken ook naar welke activiteiten de ondernemer écht leuk vindt en naar het creëren van voldoende tijd en focus voor de ondernemer. Het mooie van ons werk is dat we met rasechte ondernemers aan tafel zitten, en juist die ondernemer maakt het verschil. Want al deze rasechte ondernemers hebben continu nieuwe ideeën, zien kansen en willen vooruit. We mogen een kijkje in de keuken nemen van verschillende soorten bedrijven, waardoor het werk heel gevarieerd is!”, het enthousiasme is te horen aan Nicoles stem.

Realisatie zorgt voor vertrouwen

“Vanuit KiQk. zijn we enerzijds de architect die het optimale plan ontwerpt, hét businessmodel om optimaal rendement te creëren. Holding-breed. De perfecte aanpak voor de organisatie. Anderzijds zijn we businesscoach: we zorgen ervoor dat het plan wordt gerealiseerd. En vanuit deze twee rollen ontstaat dat we een sparringpartner zijn voor de ondernemer. We bouwen persoonlijke en langdurige relaties op met de ondernemer waardoor we ze echt leren kennen en weten wat ze willen, we zijn praktisch, helpen altijd met vragen en zijn resultaatgericht. Hierdoor ontstaat een vertrouwensband en komen ondernemers echt met allerlei vragen bij ons.”

Ook in mindere tijden: recovery

Momenteel gaat het al een tijd goed met de economie, maar ook in mindere tijden kunnen we ondernemers uitstekend begeleiden. We kijken naar hoe we de ondernemer anticyclisch kunnen ondersteunen. Als het wat minder goed gaat met het bedrijf kunnen we op basis van onze ervaring en praktische inzichten de ondernemer perfect helpen bij de recovery en hen begeleiden naar groene cijfers. Ook dan ontwerpen we het optimale businessmodel waarmee we verdiencapaciteit gaan creëren en de belangrijke bedrijfsonderdelen op de juiste wijze gaan inrichten.”

“Zoom uit en kijk vanuit je eigen ambitie!”

“Ik zou ondernemers adviseren om bewust te zijn van de drie vormen van rendement. We zien vaak dat ondernemers in de waan van de dag leven. Vaak hebben ze allerlei ideeën, maar ondertussen zitten ze te veel ín het bedrijf, waar ze dan worden opgeslokt. Zoom eens uit en denk ook na over de toekomst! Waar wil je naar toe met het bedrijf? Ga daarbij echt uit van je eigen ambitie: hoe wil je het bedrijf laten groeien, doe je nog steeds wat je leuk vindt en heb je voldoende tijd en focus? Kijk vanuit daar hoe je je bedrijf optimaal kunt inrichten. Dat gun ik alle ondernemers, want dan worden ze weer echt blij van de dingen die ze doen!”

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators